Hyppää sisältöön
Ajankohtaista

Turvallisuustoimet junassa lisääntyvät

VR suosittelee kasvomaskeja matkustajille.

VR suosittelee vahvasti matkustajilleen maskien käyttöä lähi- ja kaukoliikenteessä. Maski ei kuitenkaan ole matkustajille pakollinen, vaan matkustaa voi myös ilman. Maskien myyntiä junamatkustajille jatketaan kaukoliikenteen junissa. Suun ja nenän peittävän maskin voi ostaa 3 euron hintaan kaukoliikenteen junissa konduktööriltä, tai ennen junamatkan alkua VR:n palvelupisteiltä Helsingissä ja Tampereella.

Uuden viranomaissuosituksen mukaisesti maskeja tulee käyttää jatkossa joukkoliikenteen ruuhkatilanteissa, joissa lähikontakteja on vaikea välttää. Suositus koskee niitä sairaanhoitopiirejä, joissa on esiintynyt koronatartuntoja viimeisen kahden viikon aikana.  

VR linjaa suosituksen koskemaan kaikkia junamatkoja lähi- ja kaukoliikenteessä. Tämä johtuu siitä, että samassa junassa voi olla matkustajia, jotka ovat lähteneet liikkeelle aivan eri puolilta Suomea. Jotta suositus olisi selkeä ja suojaisi kaikkia matkustajia mahdollisimman tehokkaasti, linjasimme suosituksen koskemaan kaikkia junamatkustajia.

Toivomme, että mahdollisimman moni käyttäisi maskia. Ymmärrämme myös, ettei maskin käyttö ole kaikille mahdollista esimerkiksi terveydellisistä syistä. Koska kyseessä on suositus, emme velvoita matkustajia maskin käyttöön. Konduktöörimme junissa opastavat matkustajia tarvittaessa sekä muistuttavat maskittomia matkustajia suosituksesta.

Olemme tehneet lukuisia turvallisuustoimenpiteitä, jotka parantavat matkustajien ja henkilökuntamme turvallisuutta. Voit lukea tekemistämme turvallisuustoimenpiteistä lisää osoitteesta: uusi.vr.fi/korona, Avataan uudessa välilehdessä.

Lisää ajankohtaista

Ajankohtaista

Poliittinen lakko saattaa pysäyttää junaliikenteen torstaina 14.12.

Jos suunniteltu poliittinen lakko toteutuu, lähi- ja kaukoliikenteen sekä tavaraliikenteen junat eivät liiku torstaina 14.12. Mahdollisella polii...

Lue juttu

Ajankohtaista

Julkaisemme lisää yöjunia myyntiin 28.11. klo 10

Julkaisemme loppukevään, kesän ja alkusyksyn yöjunat myyntiin huomenna ti 28.11. klo 10. Julkaistava myyntikausi on 15.4.2024–26.10.2024. Julkais...

Lue juttu

Ajankohtaista

Helsingin ja Tampereen asemien palvelupisteillä luovutaan käteisen käytöstä kesän aikana

Helsingin ja Tampereen asemien palvelupisteillä luovutaan käteisen käytöstä myyntijärjestelmän uusiutuessa kesän aikana. Jatkossa junaliput voi m...

Lue juttu