Gå till innehållet
Aktuellt

Säkerhetsåtgärderna på tåg ökar

VR rekommenderar att kunderna använder munskydd i enlighet med myndigheternas anvisningar.

VR rekommenderar starkt att passagerare använder munskydd i när- och fjärrtrafik. Munskyddet är dock inte obligatoriskt för passagerarna, utan man kan också resa utan ett munskydd. Försäljningen av munskydd till tågresenärer fortsätter på fjärrtågen. Ett munskydd som täcker munnen och näsan kan köpas för 3 euro på fjärrtågen av konduktören, eller innan tågresan inleds vid VR:s serviceställen i Helsingfors och Tammerfors.   I enlighet med den nya rekommendationen från Institutet för hälsa och välfärd, THL, ska munskydd i fortsättningen användas under rusningstid i kollektivtrafiken då det är svårt att undvika nära kontakter. Rekommendationen gäller de sjukvårdsdistrikt där det har förekommit coronasmitta under de senaste två veckorna.     VR uppger att rekommendationen ska gälla på alla tågresor i när- och fjärrtrafik. Detta på grund av att det på samma tåg kan finnas passagerare som har startat från helt olika håll i Finland. För att rekommendationen ska vara tydlig och skydda alla passagerare så effektivt som möjligt fastställde vi att rekommendationen ska gälla alla tågresenärer.   Vi hoppas att så många som möjligt använder munskydd. Men vi förstår också att användning av munskydd inte är möjlig för alla, till exempel av hälsoskäl. Eftersom det är en rekommendation förpliktar vi inte passagerare att använda munskydd. Våra konduktörer på tågen instruerar passagerarna vid behov och påminner passagerare utan munskydd om rekommendationen.

Vi har vidtagit ett stort antal säkerhetsåtgärder som förbättrar passagerarnas och personalens säkerhet. Du kan läsa mer om våra säkerhetsåtgärder på adressen uusi.vr.fi/sv/corona, Öppnas i en ny flik., Öppnas i en ny flik

Mer aktuellt

Aktuellt

Vi lägger ut fler nattåg till försäljning 28.11. kl. 10

Nattågen på senvåren, sommaren och början av hösten läggs ut till försäljning imorgon, tis. 28.11. kl. 10. Försäljningsperioden är 15.4.2024–27.1...

Läs artikeln

Aktuellt

Serviceställena på Helsingfors och Tammerfors stationer avstår från kontanter

Serviceställena på Helsingfors och Tammerfors stationer avstår från kontanter under under sommaren. Efter ändringen kan tågbiljetter endast betal...

Läs artikeln

Aktuellt

Tågtrafiken mellan Finland och Ryssland startar den 12 december 2021

Tågtrafiken mellan Finland och Ryssland, som har haft ett uppehåll sedan våren 2020, startar igen. Ryssland undertecknade en förordning om öppnan...

Läs artikeln