Suomen parhaat uimarannat

Kutkuttaako rantaloma? Hiekkaiset varpaat ja hauskat rantaleikit löytyvät lähempää kuin osasit arvatakaan. Kokosimme suosikkimme Suomen parhaimmista uimarannoista, jotka ovat saavutettavissa myös ilman autoa. Jos halajat rannalle ensimmäisten joukossa, nappaa pyörä mukaan junaan ja taitat matkan asemalta rannalle alta aikayksikön!

1. Hangon kaunottaret Plagen ja Bellevue 

Hanko on ansaitusti yksi Suomen rakastetuimmista kesäkohteista. Upeat rannat ja ikoniset uimakopit tarjoavat idylliset puitteet aurinkoiselle kesäpäivälle. Aivan juna-aseman tuntumassa sijaitsee peräti kaksi vierailun arvoista hiekkarantaa, Plagen ja Bellevue. Kummallekin rannalle matka taittuu juna-asemalta vartissa. Myös Silversandin hiekkaranta leirintäalueen yhteydessä houkuttelee pulahtamaan mereen. Matkaa Silversandin rannalle on 3,5 kilometriä.

Hangon rannat suorastaan kutsuvat pulahtamaan veteen.

2. Rauhaniemen kansankylpylä Tampereella

Tampereella vierailevaa hemmotellaan Näsijärven lukuisilla uimapaikoilla. Yksi Tampereen suosituimmista rannoista on Rauhaniemen uimaranta, joka koostuu kahdesta erillisestä rannasta. Rauhaniemen kansankylpylän eteläpuolella sijaitseva ranta syvenee loivasti, ja siksi sopii erityisen hyvin lapsiperheille. Saman rannan toisella puolella sijaitsevat kalliot ovat puolestaan oivallisia auringonottajille. Halutessasi voit pistäytyä saunaan Rauhaniemen kansankylpylään, Avataan uudessa välilehdessä.

Rannalle kävelee Tampereen asemalta noin puolessa tunnissa.

3. Tuomiojärven uimaranta Jyväskylässä

Tuomiojärven kaunis hiekkaranta houkuttelee kesäpäivänä ulkoilijoita. Uimisen lisäksi rannalla voi pelata myös esimerkiksi rantalentopalloa, rantajalkapalloa ja frisbeegolfia. Rannalla viettää helposti kesäpäivän jos toisenkin, mikäli halajat aktiivista aurinkolomaa. Jyväskylän matkakeskuksesta matka taittuu jalan noin puolessa tunnissa. 

4. Oulun Nallikari - Kilometrin mittainen hiekkaranta

Nallikari, eli oululaisten suosikiksi noussut kesäpaikka, sijaitsee vain vartin pyörämatkan päässä Oulun rautatieasemalta. Matkan varrella voit pysähtyä torille ostamaan piknik-evääksi marjoja ja muita kesäherkkuja. Samalla voit napata matkamuistoksi selfien kuuluisan Toripoliisin kanssa. Perillä Nallikarissa odottaa upea kilometrin pituinen hiekkaranta ja sinisenä kimmeltävä meri, joka houkuttelee virkistäytymään kuumana kesäpäivänä.

5. Porin Yyteri - Suomen oma Aurinkorannikko

Yyteri on kiistatta yksi Suomen parhaista rantakohteista, joka ei häviä edes kaukaisille etelänrannoille. Kansainvälistä tunnustustakin nauttinut rantakohde sijaitsee 20 kilometrin päässä Porin rautatieasemalta, ja matka taittuu vartissa paikallisbussilla. Jos olet kokenut pyöräilijä, taittuu matka rautatieasemalta kätevästi myös kaksipyöräisellä. Perillä odottaa valkoista rantaa silmänkantamattomiin.

6. Helsingin ihastuttava Aurinkolahti

Kesällä Helsinki on täynnä kiinnostavia uimapaikkoja, mihin pistäytyä vilvoittelemaan. Aurinkolahden uimaranta hiekkoineen tuo mieleen etelän merelliset nähtävyydet. Myös Mustikkamaa on niittänyt suosiota paikallisten keskuudessa. Virkeän Kalasataman asuinalueen vieressä sijaitseva saari tarjoilee kävijöilleen kalliota ja hiekkarantaa, joista pulahtaa uimaan. Nappaa Helsingin rautatieasemalta allesi kaupunkipyörä, ja pyöräilet muutamassa kymmenessä minuutissa näihin pääkaupunkimme rantahelmiin.

Pyörä alle ja rannalle

Pyöräillen jatkat matkaasi kätevästi junasta. Nappaa eväät kaupasta ja suuntaa kohti rantaa.

Pyöränkuljetus junassa

Lisää luettavaa

Uusilla raiteilla

8 syytä tehdä lippuostokset kirjautuneena

Moni meistä harmittelee, kun suunnitelmiin tulee muutoksia ja matka on kerrankin varattu ajoissa. Ajatus matkan uudelleen järjestelystä ei houkut…

Lue juttu
Arjen matkat

Miksi taittaa työmatkat junalla?

Mitä jos aloittaisit aamusi rentouttavalla junamatkalla. Juna tarjoaa sinulle omaa aikaa, rauhallisen startin päivään ja huolettoman tavan matkat…

Lue juttu
Matkalla kotimaassa

Junaile koko kesä lomalipulla

Kesän liikuttavin lomamatka alkaa VR Matkalla -sovelluksesta. Ostamalla 7, 14 tai 30 päivän lomalipun koet Suomen suven aina Hangosta Kolariin!

Lue juttu