Hyppää sisältöön

5 kotimaan lomakohdetta lapsiperheille

Etsitkö vinkkejä kotimaan matkailuun lasten kanssa? Elämykselliset ja edulliset perhelomat löytyvät kotimaasta etsitpä sitten helppoa luontokohdetta tai kutkuttavia menovinkkejä.

Kotimaan matkailu on mukavaa lasten kanssa. Jännittäviä ja lapsille sopivia lomakohteita löytyy joka puolelta Suomea. Yhteiset lomalla vietetyt hetket ovat ikimuistoisia, eikä niiden tarvitse jättää suurta lovea lompakkoon. Kotimaassa alle 4-vuotiaat lapset matkustavat ilmaiseksi ja alle 17-vuotiaat saavat 40% alennuksen. Lue lisää lasten alennuksista mm. yöjunaan täältä.

1. Perheloma Tampereella

Tampere on muutakin kuin Särkänniemi! Tampereen elämykset ja helppous tekevät siitä mainion lomakohteen lapsiperheille. Esimerkiksi keskustassa noin vartin kävelymatkan päässä rautatieasemalta sijaitsee maailman ensimmäinen Muumimuseo, joka on takuulla kiinnostava myös perheen aikuisille. Hyvien yhteyksien ansiosta Tampere on myös oiva päiväkohde.

Ilmaiskohteet Tampereella:

Tampereen Sorsapuisto on kauniilla säällä Tampereen ykköskohde. Puistossa on leikkipaikkoja ja pelialueita kaiken ikäisille lapsille. Nimensä mukaisesti puistossa pääsee tutustumaan myös lintuihin. Sorsalammen sorsien lisäksi puistossa asustelee myös erilaisia kanalintuja. Osaisitko tunnistaa veikeän näköisen tukkakanan eli paduaanin? Särkänniemen alue kätkee huvipuiston lisäksi myös toisen koko perheen vetonaulan. Elianderin uimaranta on rauhallinen ranta Näsijärven rannalla. Rannalla on leikkipuisto ja se on mainio kohde eväsretkelle. Rannalle on asemalta noin kolmen kilometrin kävelymatka ja matkalla voi hakea eväät Tampereen kauppahallista.

Hintaesimerkkejä Tampereelle:

Helsinki-Tampere: alk. 8,90 € /aikuinen ja 5,40 €/ lapsi

Oulu-Tampere: alk. 22,40 € /aikuinen ja 13,50 € /lapsi

2. Koko perheen matka Rovaniemelle

Joulupukin kotikaupunki kuuluu lapsiperheiden kestosuosikkeihin. Rovaniemi on suosittu kohde etenkin talvisin, mutta näkemistä ja kokemista riittää jokaiselle vuodenajalle. Yöjunamatka pohjoiseen on jo itsessään elämys ja monelle pienelle loman kohokohta. Junassa koko perheen yhdessäolo alkaa jo matkalla eikä kuskinkaan tarvitse jäädä paitsi hauskanpidosta. Tutustu myös yöjunavinkkeihin lapsiperheille.

Ilmaiskohteet Rovaniemellä:

Tutut vihaiset linnut odottavat leikkijöitä Angry birds -teemaisessa leikkipuistossa. Puistossa on erilaisia aktiviteetteja aina kiipeilytelineistä liukumäkiin. Joulupukin pajakylä huipentaa Rovaniemen perheloman! Joulupukin pajakylään on ilmainen sisäänpääsy, mutta useat pajakylän aktiviteetit ovat maksullisia.

Hintaesimerkkejä Rovaniemelle:

Oulu-Rovaniemi: alk. 12,60 €/aikuinen ja 7,60 €/lapsi

Oma hytti esim. Helsinki-Rovaniemi alk. 49 €, suihkulliset hytit alkaen 69 €.

3. Tämä on pandalino-juna Ähtäriin!

Pandoistaan tunnettu Ähtäri on mitä mainioin kohde lapsiperheille. Junalla matka taittuu mukavasti, sillä eläinpuistolla on ikioma junaseisake Ähtärin Eläinpuisto Zoo. Seisakkeelta on noin 15 minuutin kävelymatka Ähtäri Zoohon. Eläinpuistoista seikkailua voi jatkaa esim. eväsretken merkeissä Ähtärijärven maisemissa. Mahtaakohan pandatkin tykätä piknikistä? Eläinrakkaan loma huipentuu vierailuun poropuistossa, jossa pääsee myös majoittumaan upeissa puitteissa. Ähtärin vierailu on helppo yhdistää Seinäjoen vierailuun. Ähtäristä kulkee Seinäjoelle taajamajuna ja matka on kestää noin tunnin.

Ähtärin ilmaiskohteet:

Ähtärin järvi- ja harjumaisemissa on paljon ulkoilureittejä, joista monet sopivat myös lasten kanssa kuljettaviksi. Kauniissä järvimaisemissa myös eväät maistuvat paremmilta.

Hintaesimerkkejä Ähtäriin:

Seinäjoki-Ähtäri Eläinpuisto-Zoo alk. 4,60 €/aikuinen ja 2,80 €/lapsi

Jyväskylä-Ähtäri Eläinpuisto-Zoo alk. 6,80 €/aikuinen ja 4,10 €/lapsi

4. Jyväskylä kutsuu vesipetoja ja hurjapäitä

Jyväskylä on mainio lomakohde lapsiperheille. Vesistöjen ympäröimää Jyväskylää pääsee ihailemaan sen kauneimmalta puolelta lounas- tai illallisristeilyllä. Sateen yllättäessä Päijänteen maisemia näkee myös alusten sisätiloista. Jyväskylän keskustan lämpimimmät uimavedet tarjoaa kaupungin uimahalli Aaltoalvari, jossa pääsee myös keinumaan aaltoaltaan aalloissa kaksi kertaa tunnissa.

Ilmaiskohteita Jyväskylässä:

Heinäkuussa muutaman kilometrin päässä asemalta sijaitsevassa Viitaniemen liikennepuistossa pääsee ajelemaan maksuttomasti polkuautoilla tai omalla pyörällä ja harjoittelemaan liikennesääntöjä. Paikka soveltuu hyvin myös eväsretkikohteeksi. Hikisen ajelun päätteeksi voi käydä virkistäytymässä kävelymatkan päässä sijaitsevilla Viitaniemen tai Tuomiojärven uimarannoilla. Jos ylimääräistä virtaa vielä riittää, ympärivuotista touhua ja virikkeitä tarjoaa Suomen vanhin perhepuisto Mäki-Matti. Omien touhujen lisäksi puistossa on toisinaan lapsille ohjelmaa kuten teatteriesityksiä pienellä lavalla, joulupolku ja kahvila.

Hintaesimerkkejä Jyväskylään:

Helsinki-Jyväskylä alk. 9,90 €/aikuinen ja 6,00 €/lapsi

Kuopio-Jyväskylä alk. 9,70 €/aikuinen ja 5,90 €/lapsi

5. Lasten kanssa lomalle Vaasaan

Suomen aurinkoisimmasta kaupungista Vaasasta löytyy monipuolista tekemistä koko perheelle. Kesällä kannattaa suunnata Zip-seikkailupuistoon, jossa pääsee kiipeilemään raikkaassa ulkoilmassa vaijeriradoilla. Puistosta löytyy paljon muutakin ulkoilma-aktiviteettia. Kauniilla säällä kannattaa myös tutustua Vaasan sisä- ja ulkosaaristoon Merenkurkun saaristoristeilyllä.

Jos sää ei suosi, päivästä pääsee nauttimaan aina lämpimään Tropiclandian vesipuistoon ja kylpylään. Tropiclandia sijaitsee vain reilun 2 kilometrin kävelymatkan päässä juna-asemalta. Matkan voi taittaa myös Lilliputtijunassa istuen, jonka kyydissä pääsee kaupunkikierroksellekin.

Liikuntaseikkailupuisto Hoplop on myös lapsiperheen sadepäivän varma valinta, jossa pääsee purkamaan ylimääräistä energiaa hyppien. Kylmemmän päivän aktiviteetteihin sopii Pohjanmaan museo luontokeskuksineen, joka tarjoaa elämyksiä kaikenikäisille vierailijoille.

Ilmaista tekemistä Vaasassa:

Hietasaaren uimarannan eteläosassa ranta on matala ja hitaasti syvenevää ja sopii siksi mainiosti lapsiperheiden kesäpäivän viettoon. Rannalla on myös mm. keinuja leikkimiseen.

Yli 100-vuotias Vaasan kauppahalli on tunnelmallinen vierailukohde kaikenikäisille herkkusuille. Löytyisikö kauppahallista teille uusia perinneherkkuja maisteltavaksi?

Esimerkkejä reiteistä:

Oulu-Vaasa alk. 20,70 € /aikuinen ja 12,30 € /lapsi

Tampere-Vaasa alk. 13,30 € /aikuinen ja 7,90 € /lapsi

Huom! Tarkistathan kohteiden tarkemmat tiedot, kuten aukioloajat ja hinnat, ennakkoon. Koronatilanne saattaa aiheuttaa rajoituksia.

Suuret seikkailut odottavat!

Meno
Paluu
Matkustajat, lisäpalvelut ja esteettömyys

Uusimmat artikkelit