Junalla Kuopiosta Jyväskylään

Nopea yhteys Jyväskylään

Kuopion ja Jyväskylän välinen etäisyys on 164 kilometriä. Nopeimmillaan matkustat Jyväskylään alle kahdessa tunnissa.

Junalipun hinta Jyväskylään alk. 6,70 €. Mitä aikaisemmin ehdit lippuostoksille, sitä todennäköisemmin saat lipun edulliseen hintaan.

Osta lippusi Jyväskylään!

Lisää

Juna on vihrein valinta Kuopio–Jyväskylä-reitille

Juna on ympäristöystävällisin tapa matkustaa Kuopiosta Jyväskylään. Automatkan hiilidioksidipäästöt Jyväskylään ovat jopa 50 kertaa suuremmat kuin vastaavan junamatkan.

Työskentele junassa

Junasta löydät monipuoliset mahdollisuudet matkalla työskentelyyn yksin tai yhdessä. Hiljainen Ekstra-luokka, 2, 4 tai 6 hengen työskentelyhytit sekä 12 hengen kabinetti vastaavat monenlaisiin tarpeisiin.

Tutustu eri vaihtoehtoihin

5 syytä matkustaa junalla Kuopiosta Jyväskylään

  1. Junalla matkustat Jyväskylään nopeasti. Matkantekoa ei tarvitse keskeyttää kahvi- ja jaloittelutaukoja varten, vaan voit viettää ne mukavasti junan kyydissä.
  2. Junamatka on omaa aikaa. Voit viettää matka-ajan juuri niin kuin itse haluat, vaikkapa ravintolavaunussa rentoutuen tai työskennellen.
  3. Junaa on edullinen vaihtoehto. Muista ostaa lippu ajoissa, niin saat sen edullisempaan hintaan.
  4. Sinun ei tarvitse murehtia liikenneruuhkista tai huonosta ajokelistä. Junalla matkustat aina turvallisesti ja mukavasti.
  5. Valitsemalla junan säästät ympäristöä. Juna on paljon ympäristöystävällisempi valinta kuin esimerkiksi yksityisautoilu.

Tiesitkö tätä?

Seppälänkankaan sivuradalla Jyväskylässä voi aistia menneisyyden tunnelmaa, koska sivuradalla liikkuvat vain radan kunnossapito- ja museokalustot. Junaliikennettä Jyväskylässä on ollut jo vuodesta 1897.

Suomen Ateena

Opiskelijakaupunki Jyväskylää kutsutaan myös Suomen Ateenaksi. Jopa viidesosa jyväskyläläisistä on nykyään opiskelijoita, mutta kaupungissa on opiskeltu jo pitkään. Suomen ensimmäinen suomenkielinen lyseo perustettiin juuri Jyväskylään vuonna 1858, ja Suomen ensimmäinen kesäyliopisto aloitti toimintansa kaupungissa vuonna 1912.