Junalla Kuopiosta Jyväskylään

Nopea yhteys Jyväskylään

Kuopion ja Jyväskylän välinen etäisyys on 164 kilometriä. Nopeimmillaan matkustat Jyväskylään alle kahdessa tunnissa.

Junalipun hinta Jyväskylään alk. 6,70 €. Mitä aikaisemmin ehdit lippuostoksille, sitä todennäköisemmin saat lipun edulliseen hintaan.

Juna on vihrein valinta Kuopio–Jyväskylä-reitille

Juna on ympäristöystävällisin tapa matkustaa Kuopiosta Jyväskylään. Automatkan hiilidioksidipäästöt Jyväskylään ovat jopa 50 kertaa suuremmat kuin vastaavan junamatkan.

Work on the train

Make your everyday commute more comfortable and choose the train. There's a wide range of ticket types to choose from and ancillary services to increase your comfort and make your trip even more enjoyable.

Have a look at options

5 syytä matkustaa junalla Kuopiosta Jyväskylään

  1. Junalla matkustat Jyväskylään nopeasti. Matkantekoa ei tarvitse keskeyttää kahvi- ja jaloittelutaukoja varten, vaan voit viettää ne mukavasti junan kyydissä.
  2. Junamatka on omaa aikaa. Voit viettää matka-ajan juuri niin kuin itse haluat, vaikkapa ravintolavaunussa rentoutuen tai työskennellen.
  3. Junaa on edullinen vaihtoehto. Muista ostaa lippu ajoissa, niin saat sen edullisempaan hintaan.
  4. Sinun ei tarvitse murehtia liikenneruuhkista tai huonosta ajokelistä. Junalla matkustat aina turvallisesti ja mukavasti.
  5. Valitsemalla junan säästät ympäristöä. Juna on paljon ympäristöystävällisempi valinta kuin esimerkiksi yksityisautoilu.

Tiesitkö tätä?

Seppälänkankaan sivuradalla Jyväskylässä voi aistia menneisyyden tunnelmaa, koska sivuradalla liikkuvat vain radan kunnossapito- ja museokalustot. Junaliikennettä Jyväskylässä on ollut jo vuodesta 1897.

Suomen Ateena

Opiskelijakaupunki Jyväskylää kutsutaan myös Suomen Ateenaksi. Jopa viidesosa jyväskyläläisistä on nykyään opiskelijoita, mutta kaupungissa on opiskeltu jo pitkään. Suomen ensimmäinen suomenkielinen lyseo perustettiin juuri Jyväskylään vuonna 1858, ja Suomen ensimmäinen kesäyliopisto aloitti toimintansa kaupungissa vuonna 1912.