News

Kauko­ju­nis­sa rav­in­tolavaunun annokset voi nyt tilata omalle paikalle VR Matkalla -sovel­luk­ses­ta

Kaukoliikenteen junamatkoilla voi nyt tilata VR Matkalla -sovelluksesta ravintolavaunun tuotteita omalle paikalle toimitettuna. Valikoima sisältää ravintolavaunun suosituimpia lämpimiä annoksia ja välipalatuotteita. Tilauksen tehtyään matkustaja pystyy seuraamaan tilauksen valmistumisen etenemistä ja saa arvion kellonajasta, jolloin junahenkilökunta toimittaa tilauksen perille omalle istumapaikalle.

Palvelu on pidemmälle kehitetty versio koronavuosina tutuksi tulleesta lisäpalvelusta, jossa ravintolavaunun tuotteita pystyi tilaamaan omalle paikalle tekstiviestillä. Palvelu syntyi alun perin poikkeustarpeeseen, jossa ravintolavaunun asiakasmäärää jouduttiin rajoittamaan viranomaisohjeiden mukaisesti terveysturvallisuussyistä. Erityisesti pienten lasten tai lemmikkien kanssa matkustavat ja liikuntarajoitteiset asiakkaat kiittelivät palvelua todella näppäräksi, joten Asiakkaiden toiveiden perusteella halusimme kehittää palvelun pysyvästi saataville ja yhä helppokäyttöisemmäksi.

Uuden palvelun löytää matkan aikana VR Matkalla -sovelluksen etusivulta. Palvelu on käytettävissä automaattisesti, jos lipun on ostanut kirjautuneena VR Matkalla-sovelluksessa tai vr.fi:ssä. Jos matkalipun on ostanut ilman kirjautumista, palvelun saa käyttöönsä lataamalla VR Matkalla -sovelluksen, luomalla sinne tunnukset ja lisäämällä junalipun sovellukseen kuitista löytyvän tilausnumeron ja maksuviitteen avulla.

Uniikki palvelu liikkuvien ravintoloiden maailmassa

Ruoan tilaaminen sovelluksella toimii käyttäjän näkökulmasta hyvin samalla tavalla kuin ravintolaruoan kotiinkuljetuspalvelut. Liikkuvassa junaympäristössä palvelu on kuitenkin aivan uusi ja sen kehityksessä oli ratkottavana monia erityiskysymyksiä.

VR Matkalla -sovellus osaa esimerkiksi kertoa ravintolavaunun henkilökunnalle, millä asemalla tilauksen tehnyt asiakas on jäämässä pois junasta. Näin henkilökunta pystyy arvioimaan, ehtiikö toimitus ajoissa asiakkaalle, ja hylkää tilauksen, ellei toimitus ehtisi matkustajalle ajoissa ennen määränpäätä. Ravintolavaunun tilauspalvelu sulkeutuu kokonaisuudessaan 30 minuuttia ennen junan määräasemaa.

More articles

The latest articles

Long-distance day trains for late summer and early autumn available 25 Apr

Tickets will be available for long-distance day trains for Jul 29 – Sept 15 2024, as the new season is launched for sale on 25 Apr at 10 am.…

Read article

The latest articles

Track work will affect train traffic in the spring and summer

The Finnish Transport Infrastructure Agency will carry out track work on several track sections in the summer. The biggest traffic impacts will b…

Read article

The latest articles

Track work causes changes in train traffic during the summer

Track work can affect train traffic by changes in timetables, trains being replaced by buses and reduced services. You can find up to date inform…

Read article