Ajankohtaista

Rantaradan lii­ken­ne­katko 24.6.–28.7. – tietoa poik­keus­jär­jes­te­lyistä

Väyläviraston Espoon kaupunkirata -hankkeen ratatyöt aiheuttavat Leppävaaran länsipuoliselle rantaradalle viiden viikon liikennekatkon 24.6. alkaen. Korvaamme katkon aikana kaikki Helsinki–Turku-välin kaukojunat busseilla.

Liikennekatko Helsingin ja Turun välillä 24.6.-28.7.2024

Väyläviraston Espoon kaupunkirata -hankkeen ratatyöt aiheuttavat Leppävaaran länsipuoliselle rantaradalle viiden viikon liikennekatkon 24.6. alkaen. Korvaamme katkon aikana kaikki Helsinki–Turku-välin kaukojunat busseilla. Kaukoliikenteen junia korvaavat bussit jatkavat Kupittaalta Turun päärautatieasemalle sekä laivojen kulkuaikoina myös Turun satamaan ja päinvastoin. Tampereen ja Turun välinen junaliikenne toimii normaalisti.

Karjaan ja Hangon väliset lähijunat ajetaan ratakatkon aikana normaalisti junalla. Sen sijaan kolmena päivänä viikossa ajettavaa H-junan Helsinki-Hanko-yhteyttä ei voida Espoon kaupunkirata -hankkeen töiden aikana ajaa junalla.

Tutustu korvaavien bussien reitteihin sekä lähtö- ja pysähdyspaikkoihin

Lipussasi olevan linja-auton kolmas numero kertoo sinulle mikä reitti on kyseessä. Esimerkiksi 76100 tarkoittaa reittiä B1.

Linja B1 Helsinki–Kupittaa–Turku

Linja B2 Helsinki–Leppävaara–Salo–Kupittaa–Turku

Linja B3 Helsinki–Kirkkonummi–Karjaa–Salo–Kupittaa–Turku

Linja B4 Helsinki–Kirkkonummi-Karjaa

Alla olevista kartoista pääset tutustumaan korvaavien bussien lähtö- ja pysähdyspaikkoihin Helsingin, Leppävaaran ja Kupittaan rautatieasemilla.

Helsinki

Linja B1 lähtee Postikadulta Sokoksen puolelta. Linja B2 lähtee Kaivokadulta Sokoksen puolelta. Linja B3 ja B4 Mannerheimintieltä Sokoksen puolelta.

Aikataulunmukaiset linjan B2 bussit lähtöajoilla klo 5.05, 10.05, 19.05 ja 23.05 lähtevät Postikadun pysäkiltä, Postitalon ja Sokoksen välistä, Sokoksen puolelta. Muut linjan B2 bussit lähtevät kartan mukaisesti Kaivokadulta.

Leppävaara

Leppävaarassa korvaavat bussit lähtevät aseman ylikulkusillalta, Kehä 1:n varresta bussipysäkiltä numero 41. Ylikulkusillalle voi nousta junalaitureilta lähteviä portaita pitkin.

Kupittaa

Kupittaalla bussit lähtevät Joukahaisenkadulta, EuroCityn edessä olevalta bussipysäkiltä.

Muut lähtö- ja pysähdyspaikat:

Kirkkonummi: Raiteen 1 vierestä asemarakennuksen länsipuolelta

Inkoo: Torp th Länsi ja Torp th Itä. HUOM! n. 5 km juna-asemalta

Karjaa: Raiteen 2 vierestä, museoveturin luota

Salo: Rautatieaseman asematunnelin vierestä

Turku päärautatieasema: Rautatieaseman asemarakennuksen edestä

Turku satama: Raiteen 2 vierestä bussilaiturilta numero 7

Mikäli lipussasi oleva bussin numero on välillä 76618-76646 tai välillä 76700-76833, on kyseessä HSL:n korvaava bussi. HSL:n korvaavien bussien lähtöpaikat löydät täältä, Avataan uudessa välilehdessä.

Matkatavarat ja esteettömyys

Junia korvaavissa busseissa on rajallisesti tilaa matkatavaroiden kuljettamiseen.

Bussiin voi ottaa polkupyörän, mikäli bussin matkatavaratilassa on tilaa. Huomioithan, ettei polkupyörälle voi varata paikkaa etukäteen. Jos polkupyöräsi ei mahdu kyytiin, voit matkustaa alkuperäisellä lipullasi seuraavalla lähdöllä.

Korvaavissa busseissa ei valitettavasti ole esteettömän matkustuksen palveluita. Kun kaikki matkustuspäiväsi junat on korvattu bussilla ratatöiden takia, järjestämme sinulle invataksikuljetuksen. Ole yhteydessä maksuttomaan esteettömän matkustuksen palvelunumeroomme puh. 0800 188 822, niin autamme sinua.

Lisää tietoa liikennekatkosta sekä vastauksia yleisimpiin kysymyksiin löydät Helsingin, Avataan uudessa välilehdessä, Leppävaaran, Avataan uudessa välilehdessä, Kupittaan, Avataan uudessa välilehdessä ja Turun, Avataan uudessa välilehdessä asemasivuilta.

Tietoa sarjalipulla matkustaville

Osa lähdöistä, joissa on matkan lähtö- tai pääteasemana HSL:n asema Leppävaaran ja Siuntion välillä ei näy matkahaussa. Jos sinulla on sarjalippu, jossa lähtö- tai pääteasema on HSL:n asema etkä saa hakutuloksia matkahaussa, ei sarjalippua voi valitettavasti liikennekatkon 24.6.–28.7. aikana käyttää.

Mikäli et voi tämän takia käyttää sarjalippuasi liikennekatkon aikana, hyvitämme sinulle käyttämättä jäävät matkat. Voit hakea korvauksen sarjalipusta täällä., Avataan uudessa välilehdessä

Matkustaminen Karjaan ja Turun sataman välillä

Liikennekatkon aikana liikennöimme Karjaan ja Turun sataman välillä poikkeuksellisesti vain seuraavat vuorot:

  • Karjaa – Turku Satama klo 16:35–18:45
  • Turku Satama – Karjaa klo 19:45–21:55

Vuorot on suunniteltu siten, että vaihtoyhteys Hangon ja Karjaan välillä liikennöivään H-lähijunaan on sujuva. Liikennekatkon päättyessä liikenne Turun sataman ja Karjaan välillä palautuu normaaliksi.

Uutinen päivitetty 9.7.2024.

Lisää ajankohtaista

Ajankohtaista

Kaukoliikenteen päiväjunat ja lähijunat myyntiin syksyksi 4.7. ja yöjunat myyntiin keväälle 16.7.

Julkaisemme kaukoliikenteen päiväjunat ajalle 16.9. –26.10.2024 ja lähijunat ajalle 12.8. –26.10.2024 myyntiin 4.7. klo 10:00. Yöjunat ajalle 30…

Lue juttu

Ajankohtaista

Korotamme lähijunalippujen hintoja: kertalippujen hinnat nousevat keskimäärin 60 senttiä

Korotamme lähiliikenteen (linjat D, G, H, M, O, R, T ja Z) kerta-, sarja- ja kausilippujen hintoja 3. kesäkuuta. Aikuisen kertalipun hinta nousee…

Lue juttu

Ajankohtaista

Vähennämme vuoroja

Vähennämme lisää vuoroja heikon kysynnän vuoksi 15.3.2021 alkaen.…

Lue juttu