Ajankohtaista

Poliittinen lakko pysäyttää ju­na­lii­ken­teen perjantaina 2.2. yöjunia lukuun ottamatta

Poliittinen lakko pysäyttää junaliikenteen perjantaina 2.2. yöjunia lukuun ottamatta. Kaukoliikenteen kertalipun voi muuttaa halutessaan toiseen ajankohtaan ilman viiden euron muutosmaksua. Jos asiakas ei muuta lippunsa ajankohtaa, VR palauttaa rahat automaattisesti takaisin lakon ajalle ostetuista junalipuista.

Suunnitteilla oleva lakko alkaa perjantaina 2.2.2024 klo 00.01 ja jatkuu saman päivän iltaan klo 23.59 saakka. Kaikki yöjunat kulkevat lakosta huolimatta normaalisti. Myös osa 2.2. aamuyön lähijunista ajetaan, katso lista junista sivun lopusta.

Mielenilmauksesta huolimatta torstaina 1.2. ja lauantaina 3.2. liikennöidään normaalisti aikataulujen mukaisesti. Yksittäiset muutokset ovat kuitenkin mahdollisia. Poikkeusten osalta löydät parhaimman tiedon vr.fi:n Junaliikenne nyt -sivuilta.

Lipun voi muuttaa toiseen ajankohtaan tai VR korvaa automaattisesti lakon ajalle ostetut liput

Asiakkaat voivat muuttaa kaukoliikenteen kertalipun toiseen ajankohtaan ilman viiden euron muutosmaksua saman tien tästä päivästä 26.1. lähtien perjantaiaamuun 2.2. klo 9 saakka. Muutoksen voi tehdä itse VR Matkalla -sovelluksessa, kirjautuneena vr.fi:ssä tai asiakastuen kautta soittamalla 0100 3232. Suosittelemme asiakkaitamme käyttämään sovellusta tai vr.fi:tä lipun muuttamiseen. Lipun muutokset pitää tehdä ennen aikataulun mukaista lähtöaikaa. Lipun muuttaminen maksaa normaalisti viisi euroa.

VR palauttaa lakon ajalle ostettujen kaukoliikenteen ja lähiliikenteen kertalippujen hinnan automaattisesti asiakkailleen noin viikon kuluessa. VR hyvittää myös sarjalippujen paikanvaraukset asiakkaille sekä pidentää kauko- ja lähiliikenteen kausilippujen sekä sarjalippujen voimassaoloaikaa lakkopäivän verran. Nämä eivät vaadi lippujen käyttäjiltä toimenpiteitä.

Jos junaliput on ostettu paperisena ilman kirjautumista esimerkiksi lippuautomaatista tai R-kioskilta, hyvitystä ei ole mahdollista tehdä automaattisesti. Näissä tapauksissa lipuista voi hakea korvausta osoitteessa www.vr.fi/hae-korvausta.

2.2. aamuyöstä ajettavat lähijunat

P HELSINKI – HELSINKI 0:18-1:21

P HELSINKI – HELSINKI 0:48-1:51

K KERAVA – HELSINKI 0:34-1:09

K HELSINKI – KERAVA 0:51-1:28

R HELSINKI – KERAVA 0:40-1:02

Z LAHTI – HELSINKI 0:24-1:29

K HELSINKI – KERAVA 0:21-0:58

L SIUNTIO – HELSINKI 0:28-1:23

L HELSINKI – KIRKKONUMMI 0:03-0:50

L KIRKKONUMMI – HELSINKI 4:27-5:13

K KERAVA – HELSINKI 0:04-0:39

T HELSINKI – KERAVA 1:51-2:28

T KERAVA – HELSINKI 3:32-4:09

Z HELSINKI – KOUVOLA 0:10-1:58

R JÄRVENPÄÄ – RIIHIMÄKI 1:30-1:55

T RIIHIMÄKI – JÄRVENPÄÄ 2:33-2:56

T JÄRVENPÄÄ – RIIHIMÄKI 3:04-3:29

T RIIHIMÄKI – HELSINKI 4:00-5:09

Päivitetty uutista 31.1.: Lisätty tieto aamuyöllä ajettavista lähijunista.

Lisää ajankohtaista

Ajankohtaista

Radalla-sivu kokoaa yhteen junaliikenteen viimeisimmät käänteet

Liikennetiedotuksemme vr.fi:ssä on muuttanut muotoaan. Junaliikenne nyt -sivu on korvattu uudella liikennetiedotuksen kokonaisuudella, jossa kerr…

Lue juttu

Ajankohtaista

Palautamme junavuoroja Porin ja Tampereen välille keskiviikosta 28. helmikuuta alkaen

Kaikki junavuorot Porin ja Tampereen välillä on jouduttu korvaamaan linja-autokuljetuksilla keskiviikosta 14. helmikuuta alkaen ratavaurion aiheu…

Lue juttu

Ajankohtaista

Kaukojunaliikenne jatkaa lähes normaalisti

Kerroimme viime viikolla, että hiihtolomaliikenne käynnistyy lähes normaalisti, mutta yksittäisiä peruutuksia voi edelleen tulla. Tilanne jatkuu…

Lue juttu