Ajankohtaista

H-juna aloittaa liikenteen Hangon ja Karjaan välillä 8.1.2024

Hangon ja Karjaan välinen junayhteys muuttuu VR:n lähiliikenteeksi ma 8.1. H-juna ajaa kolmena päivänä viikossa myös Helsinkiin.

Ajoimme aiemmin Hangon ja Karjaan välisen junaliikenteen kaukoliikenteen kiskobusseilla ja radan sähköistystöiden ajan kesäkuusta 2021 lähtien korvaavilla linja-autoilla.

Maanantaina 8.1.2024 reitillä aloittaa lähijuna H, jonka pysähdyspaikat Hangon ja Karjaan välillä ovat Hanko-Pohjoinen, Santala, Lappohja, Skogby, Tammisaari ja Dragsvik. Junien palvelutaso paranee ja matkustusehdot sekä liput päivittyvät lähiliikenteen mallin mukaisiksi.

Lasten, opiskelijoiden ja eläkeläisten lipun hinnat Hangon ja Karjaan välillä laskevat aiempaan verrattuna, aikuisen kertalipun hinta puolestaan nousee 0,60 euroa.

Julkaisemme H-junan liput myyntiin keskiviikkona 13.12.2023 kello 10. Samalla lähiliikenteen hinnat astuvat voimaan Hanko–Karjaa-reitin korvaavien bussien lipuissa 13.12.2023–7.1.2024. Julkaisemme keskiviikkona 13.12. kello 10 myyntiin myös kaikki muut lähiliikenteen junat 5.2.–30.3.2024.

Esimerkkihintoja, Hanko–Karjaa (aikuinen)

  • Kertalippu 7,20 €
  • Sarjalippu 10 matkaa 57,60 € (per matka 5,76 €)
  • Kausilippu 30 pv 116,70 €

Lähiliikenteessä, Avataan uudessa välilehdessä lapset, opiskelijat, eläkeläiset sekä vapaa-ajallaan matkustavat varusmies- ja siviilipalvelusta suorittavat saavat kerta- ja sarjalipun hinnasta -50 % alennusta. Lapset saavat -50 % myös kausilipun hinnasta. Alle 7-vuotiaat lapset matkustavat veloituksetta. Lue lisää alennuksista

Lastenvaunujen kanssa matkustaminen on lähijunissa ilmaista ja lemmikit sekä polkupyörät kulkevat mukana ilman lisämaksua.

Suora yhteys Helsinkiin kolmena päivänä viikossa

Karjaalla pysähtyy 30 kaukojunavuoroa joka arkipäivä. H-junan aikataulut palvelevat vaihtoyhteyksien matkustajia sekä Helsinkiin että Hankoon.

H-juna kulkee keskiviikkoisin, perjantaisin ja sunnuntaisin myös suoraan Helsingin ja Hangon välillä. H-juna lähtee Helsingistä kello 20.53 ja saapuu Hankoon kello 22.45, Hangosta H-juna lähtee kello 20.05 ja saapuu Helsinkiin kello 21.53.  

H-junassa voi matkustaa ainoastaan VR:n lipulla. Helsinki-Karjaa on ensimmäinen väli, johon lipun voi ostaa Helsingistä, sillä aiemmat pysäkit (Pasila, Leppävaara, Espoo, Kirkkonummi, Siuntio) ovat HSL alueen asemia. HSL lipulla ei voi matkustaa H-junassa. Aikuisen kertalippu H-junaan Helsinki–Hanko-yhteydelle maksaa 14,90 euroa. Voit hankkia Helsingin ja Hangon välille myös kaukoliikenteen sarja- tai kausilipun. Näillä lipuilla saa matkustaa H-junalla ja niillä kaukoliikenteen yhteyksillä, joissa on vaihto Karjaalla.

Liput lähijunaan

Lähijunalipun voi ostaa VR Matkalla -sovelluksesta, vr.fi:stä, asemien lippuautomaateista sekä R-kioskeista. Lipun tulee olla mukana ennen junaan nousua. Konduktööri voi määrätä VR:n lähijunissa liputtomalle asiakkaalle 80 euron valvontamaksun.

Onko sinulla kaukoliikenteen sarja-, kausi- tai kertalippu Hanko–Karjaa-välille?

Jo ostettuja kaukoliikenteen lippuja voi käyttää Hanko–Karjaa-reitillä niin kauan kuin ne ovat voimassa. Halutessasi voit muuttaa Hanko–Karjaa-reitin kausi- tai sarjalippusi kaukoliikenteen lipusta lähiliikenteen lipuksi VR:n asiakaspalvelussa. Alennusryhmien liput ovat lähiliikenteessä edullisempia kuin kaukoliikenteessä.

Hangon ja Karjaan välillä voi jatkossakin matkustaa esimerkiksi Hangon ja Helsingin välisillä, Karjaalla tapahtuvan vaihdon sisältävillä kaukoliikenteen lipuilla. Hangon ja Helsingin välille ostetut kaukoliikenteen sarja- tai kausiliput toimivat myös keskiviikkoisin, perjantaisin ja sunnuntaisin liikennöivällä suoralla H-junayhteydellä Hangon ja Helsingin välillä.

Lisää ajankohtaista

Ajankohtaista

Rantaradan liikennekatko 24.6.–28.7. – tietoa poikkeusjärjestelyistä

Väyläviraston Espoon kaupunkirata -hankkeen ratatyöt aiheuttavat Leppävaaran länsipuoliselle rantaradalle viiden viikon liikennekatkon 24.6. alka…

Lue juttu

Ajankohtaista

Korotamme lähijunalippujen hintoja: kertalippujen hinnat nousevat keskimäärin 60 senttiä

Korotamme lähiliikenteen (linjat D, G, H, M, O, R, T ja Z) kerta-, sarja- ja kausilippujen hintoja 3. kesäkuuta. Aikuisen kertalipun hinta nousee…

Lue juttu

Ajankohtaista

Vähennämme vuoroja

Vähennämme lisää vuoroja heikon kysynnän vuoksi 15.3.2021 alkaen.…

Lue juttu