Ajankohtaista

Rau­ta­tie­a­lan lakko pysäyttää ju­na­lii­ken­teen maanantaina – korvaamme lakon ajalle ostetut liput

Rautatiealan Unionin (RAU) lakko pysäyttää junaliikenteen maanantaista 20.3. alkaen toistaiseksi. Perumme kaikki kauko- ja lähijunat lakon ajalta ja maksamme asiakkaillemme rahat takaisin lakon ajalle ostetuista junalipuista. Perumme myös tavarajunat yksittäisiä poikkeuksia lukuun ottamatta.

Uutista päivitetty 20.3.2023

Veturinkuljettajien lakko liittyy käynnissä oleviin TES-neuvotteluihin. Lakko alkaa maanantaina 20.3.2023 klo 00.01 ja jatkuu RAU:n lakkovaroituksen mukaan toistaiseksi. Lakon alkaessa sunnuntai-illan aikana lähteneet matkustaja- ja tavarajunat ajetaan määräasemilleen saakka, mukaan lukien sunnuntain ja maanantain välisen yön yöjunat.

”Neuvottelut jatkuvat Palvelualojen työnantajat Palta ry:n ja RAU:n välillä myös lakon aikana. Toivomme, että sopu löytyisi pian. Olemme todella pahoillamme siitä, millaisia hankaluuksia lakko aiheuttaa asiakkaillemme”, sanoo henkilöstöjohtaja Laura Ansaharju.

Korvaamme lakon ajalle ostetut junaliput, liput voi myös muuttaa ilman muutosmaksua

Palautamme lakon ajalle ostettujen kauko- ja lähiliikenteen kertalippujen hinnan automaattisesti asiakkaille noin viikon kuluessa. Meno-paluulipuista korvaamme lakkopäiville ajoittuneet matkat. Jos liput haluaa itse muuttaa toiseen ajankohtaan, se onnistuu ilman muutosmaksua VR Matkalla -sovelluksessa, kirjautumalla omalle tilille vr.fi:ssä tai soittamalla asiakaspalveluun. Ensisijaisesti kannustamme suosimaan muutoksen tekemistä itsepalveluna, sillä asiakaspalvelumme voi olla ruuhkautunut.

Suljemme junavuorot myynnistä pois päivä kerrallaan. Seuraavan päivän junavuorot suljetaan myynnistä aina edeltävän iltapäivän aikana, jos sopua ei ole syntynyt. Olemme asiakkaisiin yhteydessä oman junan peruutuksesta ja hyvityksestä pääsääntöisesti samana päivänä, jolle junalippu oli ostettuna.

Hyvitämme myös sarjalippujen paikanvaraukset asiakkaille sekä pidennämme kauko- ja lähiliikenteen sarja- ja kausilippujen voimassaoloaikaa lakkopäivien verran. Nämä eivät vaadi lippujen käyttäjiltä toimenpiteitä.

Jos junaliput on ostettu paperisena ilman kirjautumista esimerkiksi R-kioskilta, hyvitystä ei ole mahdollista tehdä automaattisesti. Silloin lipuista voi hakea korvausta osoitteessa www.vr.fi/hae-korvausta, Avataan uudessa välilehdessä. Lippuautomaatista ostetut liput voidaan hyvittää automaattisesti.

Matkustajaliikenne palautuu lakon päätyttyä normaaliksi pienellä viiveellä

Lakon päätyttyä junaliikenteeseen voi tulla vielä muutoksia ja yksittäisiä peruutuksia seuraavan päivän aikana liikenteen käynnistämiseen liittyvien poikkeusjärjestelyiden vuoksi.

Oman junan tilanteen voi tarkistaa reaaliajassa osoitteesta www.vr.fi/junaliikenne-nyt, Avataan uudessa välilehdessä

Lisää ajankohtaista

Ajankohtaista

Kesäaika alkaa su 31.3. – muutoksia aikatauluissa

Sunnuntaina 31.3. klo 03.00 siirretään kelloja normaaliajasta kesäaikaan klo 04.00. Kellojen siirto vaikuttaa muutamien junien kulkuun lauantain…

Lue juttu

Ajankohtaista

Ratatyöt vaikuttavat junaliikenteeseen keväällä ja kesällä – rantaradalla 5 viikon liikennekatko

Väylävirasto tekee kesällä ratatöitä useilla rataosilla. Suurimmat liikennevaikutukset tulevat rantaradalle: korvaamme kaikki Helsingin ja Kupitt…

Lue juttu

Ajankohtaista

Hyvinkään ja Järvenpään asemien palvelupisteet suljetaan elokuun lopussa

Asemien odotustilat palvelevat jatkossakin nykyisten aukioloaikojen mukaisesti. Lippuja voi jatkossa ostaa VR:n digitaalisten kanavien lisäksi mm…

Lue juttu