Ajankohtaista

VR varautuu rau­ta­tie­a­lan mah­dol­li­seen lakkoon 20.3. alkaen

Veturinkuljettajien ylityö- ja vuoronvaihtokielto voi aiheuttaa muutoksia tai peruutuksia VR:n asiakkaiden junamatkoihin keskiviikosta 1.3. alkaen. Rautatiealaan kohdistuva lakkovaroitus pysäyttäisi toteutuessaan junaliikenteen 20.3. alkaen. Lakko ei ole vielä varmistunut, eikä matkustajien tarvitse tässä vaiheessa tehdä muutoksia junalippuihin.

Uutista päivitetty 14.3.2023

Rautatiealan Unioni Ry (RAU) on ilmoittanut veturinkuljettajien ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta 1.3. alkaen, mikä voi aiheuttaa peruutuksia ja myöhästymisiä kauko-, lähi- ja tavarajunaliikenteeseen. Lisäksi RAU on antanut lakkovaroituksen, joka voisi toteutuessaan pysäyttää junaliikenteen 20.3. alkaen.

”Neuvottelut jatkuvat Palvelualojen työnantajat Palta ry:n ja RAU:n välillä. Toivomme tietenkin, että tilanteeseen löytyisi ratkaisu ennen mahdollisen lakon alkamista, sillä lakko vaikuttaisi niin monen matkustajan arkeen ja lomasuunnitelmiin sekä tavaraliikenteen kuljetuksiin”, toteaa VR:n henkilöstöjohtaja Laura Ansaharju.

Ylityö- ja vuoronvaihtokielto 1.3. alkaen

Pyrimme parhaamme mukaan ajamaan kaikki junavuorot tavalliseen tapaan tai korvaamaan mahdolliset perutut kaukojunavuorot bussikuljetuksella. On kuitenkin mahdollista, että joudumme perumaan junavuoroja ja korjaavaa kuljetusta ei pystytä järjestämään. Jos junavuorosi perutaan, voit hakea junalipuista korvausta osoitteessa: www.vr.fi/hae-korvausta, Avataan uudessa välilehdessä.

Mahdollinen lakko 20.3. alkaen

Lakon toteutuessa joudumme valitettavasti perumaan kaikki kauko- ja lähijunat. Myös tavaraliikenteen junat peruttaisiin yksittäisiä poikkeuksia lukuun ottamatta. Viestimme lakon toteutuessa lippujen muutos- ja peruutusmahdollisuuksista.

Seuraamme tilanteen kehittymistä ja ohjeistamme asiakkaitamme tilanteen tarkentuessa. Ajantasaiset tiedot junaliikenteen poikkeuksista voi aina tarkistaa reaaliajassa osoitteesta www.vr.fi/junaliikenne-nyt, Avataan uudessa välilehdessä.

Lisää ajankohtaista

Ajankohtaista

Väyläviraston teettämät ratatyöt kesällä – missä ja milloin?

Väylävirasto teettää kesällä usealla eri rataosalla ratatöitä, jotta varmistetaan sujuva ja täsmällinen junaliikenne myös jatkossa. Olemme koosta…

Lue juttu

Ajankohtaista

Korotamme lähijunalippujen hintoja: kertalippujen hinnat nousevat keskimäärin 60 senttiä

Korotamme lähiliikenteen (linjat D, G, H, M, O, R, T ja Z) kerta-, sarja- ja kausilippujen hintoja 3. kesäkuuta. Aikuisen kertalipun hinta nousee…

Lue juttu

Ajankohtaista

Tarjoamme alennuksen kaupunkipyöristä pääkaupunkiseudulla

Kaupunkipyöräyhteistyömme HSL:n kanssa jatkuu, ja tänä kesänä saat alennusta päiväpassien lisäksi myös viikkopasseista! Kun ostat VR:n junalipun,…

Lue juttu