Hyppää sisältöön
Ajankohtaista

VR varautuu rautatiealan mahdolliseen lakkoon 20.3. alkaen

Veturinkuljettajien ylityö- ja vuoronvaihtokielto voi aiheuttaa muutoksia tai peruutuksia VR:n asiakkaiden junamatkoihin keskiviikosta 1.3. alkaen. Rautatiealaan kohdistuva lakkovaroitus pysäyttäisi toteutuessaan junaliikenteen 20.3. alkaen. Lakko ei ole vielä varmistunut, eikä matkustajien tarvitse tässä vaiheessa tehdä muutoksia junalippuihin.

Uutista päivitetty 14.3.2023

Rautatiealan Unioni Ry (RAU) on ilmoittanut veturinkuljettajien ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta 1.3. alkaen, mikä voi aiheuttaa peruutuksia ja myöhästymisiä kauko-, lähi- ja tavarajunaliikenteeseen. Lisäksi RAU on antanut lakkovaroituksen, joka voisi toteutuessaan pysäyttää junaliikenteen 20.3. alkaen.

”Neuvottelut jatkuvat Palvelualojen työnantajat Palta ry:n ja RAU:n välillä. Toivomme tietenkin, että tilanteeseen löytyisi ratkaisu ennen mahdollisen lakon alkamista, sillä lakko vaikuttaisi niin monen matkustajan arkeen ja lomasuunnitelmiin sekä tavaraliikenteen kuljetuksiin”, toteaa VR:n henkilöstöjohtaja Laura Ansaharju.

Ylityö- ja vuoronvaihtokielto 1.3. alkaen

Pyrimme parhaamme mukaan ajamaan kaikki junavuorot tavalliseen tapaan tai korvaamaan mahdolliset perutut kaukojunavuorot bussikuljetuksella. On kuitenkin mahdollista, että joudumme perumaan junavuoroja ja korjaavaa kuljetusta ei pystytä järjestämään. Jos junavuorosi perutaan, voit hakea junalipuista korvausta osoitteessa: www.vr.fi/hae-korvausta, Avataan uudessa välilehdessä.

Mahdollinen lakko 20.3. alkaen

Lakon toteutuessa joudumme valitettavasti perumaan kaikki kauko- ja lähijunat. Myös tavaraliikenteen junat peruttaisiin yksittäisiä poikkeuksia lukuun ottamatta. Viestimme lakon toteutuessa lippujen muutos- ja peruutusmahdollisuuksista.

Seuraamme tilanteen kehittymistä ja ohjeistamme asiakkaitamme tilanteen tarkentuessa. Ajantasaiset tiedot junaliikenteen poikkeuksista voi aina tarkistaa reaaliajassa osoitteesta www.vr.fi/junaliikenne-nyt, Avataan uudessa välilehdessä.

Lisää ajankohtaista

Ajankohtaista

Junalla jääkiekon MM-kisoihin – lisäsimme vuoroja kiekkofaneille

Jääkiekon MM-kisat pelataan jo toista vuotta peräkkäin Tampereen Nokia Arenalla. Olemme lisänneet tärkeiden otteluiden yhteyteen ylimääräisiä junavuoroja.

Lue juttu
Allegro-juna

Ajankohtaista

Keskeytämme Allegro-liikenteen maanantaista alkaen

Sunnuntaina 27.3. Helsingistä Pietariin ajetaan ainoastaan aamupäivän Allegro-vuoro, ja iltapäivän klo 15:57 lähtö perutaan. Sunnuntaina Pietaris...

Lue juttu