Hyppää sisältöön
Ajankohtaista

Hytti kuin hotellihuone – hankimme yöjunaliikenteeseen uusia vaunuja

Hankimme yöjunaliikenteeseen yhdeksän uutta makuuvaunua ja kahdeksan autovaunua, jotka tulevat käyttöön vuoden 2025 loppuun mennessä. Vaunujen valmistus tapahtuu Škoda Transtechin tehtaalla Kajaanissa.

Yöjunamatkustuksen suosio on kasvanut viime vuosina. Mikäs sen mukavampaa, kuin nauttia ravintolavaunun antimia ilta- ja aamupalaksi ja viettää matka nukkuen! Uskomme, että innostus yöjunailuun vahvistuu jatkossakin.

Uudet vaunut vastaavat matkustajien toiveisiin ja kehittävät yöjunaa entistäkin elämyksellisemmäksi. Makuuhyttien sisustusta on muokattu niin, että esimerkiksi työskentely ja ruokaileminen omassa hytissä on jatkossa entistä mukavampaa.

Havainnekuva 3 hengen hytistä päiväsaikaan. Uudet yöjunavaunut tullaan näkemään liikenteessä vuoden 2025 loppuun mennessä.
Havainnekuvia uuden yöjunavaunun 2 hengen hytistä kylpyhuoneineen.

Saamme uudet vaunut liikenteeseen vuoden 2025 loppuun mennessä. Ne tulevat käyttöön junakokoonpanoissa yöjunareiteillä, eli Helsingistä, Turusta ja Tampereelta Ouluun, Rovaniemelle, Kemijärvelle ja Kolariin. Tutustu nykyisiin yöjuniin ja yöjunareitteihin tarkemmin täällä.

Havainnekuva 2 hengen hytin alasängystä kylpyhuoneeseen.

Uudet yöjunavaunumme valmistetaan Škoda Transtechin tehtaalla Kajaanin Otanmäessä. Hankintaan kuuluu myös optiot 30 makuuvaunun ja 30 autovaunun lisätilaukselle. Niiden avulla on mahdollista lisätä yöjunavuorojen tai -reittien määrää tulevaisuudessa ja korvata sinisiä makuuvaunuja, joiden käyttöikä päättyy 2030-luvun alkupuolella.

Kurkista yöjunaan videolla

Voit kurkistaa uusien upeiden yöjunien sisään animoidun havainnevideon avulla täällä., Avataan uudessa välilehdessä

Kolmen hengen hytissä on rauhallinen tunnelma iltavalaistuksessa. Havainnekuva.
Havainnekuva makuuvaunun yläkerran käytävältä päiväsaikaan.

Lisää ajankohtaista

Ajankohtaista

Junalla jääkiekon MM-kisoihin – lisäsimme vuoroja kiekkofaneille

Jääkiekon MM-kisat pelataan jo toista vuotta peräkkäin Tampereen Nokia Arenalla. Olemme lisänneet tärkeiden otteluiden yhteyteen ylimääräisiä junavuoroja.

Lue juttu
Allegro-juna

Ajankohtaista

Keskeytämme Allegro-liikenteen maanantaista alkaen

Sunnuntaina 27.3. Helsingistä Pietariin ajetaan ainoastaan aamupäivän Allegro-vuoro, ja iltapäivän klo 15:57 lähtö perutaan. Sunnuntaina Pietaris...

Lue juttu