Ajankohtaista

Hytti kuin ho­tel­li­huone – hankimme yö­ju­na­lii­ken­tee­seen uusia vaunuja

Hankimme yöjunaliikenteeseen yhdeksän uutta makuuvaunua ja kahdeksan autovaunua, jotka tulevat käyttöön vuoden 2025 loppuun mennessä. Vaunujen valmistus tapahtuu Škoda Transtechin tehtaalla Kajaanissa.

Yöjunamatkustuksen suosio on kasvanut viime vuosina. Mikäs sen mukavampaa, kuin nauttia ravintolavaunun antimia ilta- ja aamupalaksi ja viettää matka nukkuen! Uskomme, että innostus yöjunailuun vahvistuu jatkossakin.

Uudet vaunut vastaavat matkustajien toiveisiin ja kehittävät yöjunaa entistäkin elämyksellisemmäksi. Makuuhyttien sisustusta on muokattu niin, että esimerkiksi työskentely ja ruokaileminen omassa hytissä on jatkossa entistä mukavampaa.

Havainnekuva 3 hengen hytistä päiväsaikaan. Uudet yöjunavaunut tullaan näkemään liikenteessä vuoden 2025 loppuun mennessä.
Havainnekuvia uuden yöjunavaunun 2 hengen hytistä kylpyhuoneineen.

Saamme uudet vaunut liikenteeseen vuoden 2025 loppuun mennessä. Ne tulevat käyttöön junakokoonpanoissa yöjunareiteillä, eli Helsingistä, Turusta ja Tampereelta Ouluun, Rovaniemelle, Kemijärvelle ja Kolariin. Tutustu nykyisiin yöjuniin ja yöjunareitteihin tarkemmin täällä.

Havainnekuva 2 hengen hytin alasängystä kylpyhuoneeseen.

Uudet yöjunavaunumme valmistetaan Škoda Transtechin tehtaalla Kajaanin Otanmäessä. Hankintaan kuuluu myös optiot 30 makuuvaunun ja 30 autovaunun lisätilaukselle. Niiden avulla on mahdollista lisätä yöjunavuorojen tai -reittien määrää tulevaisuudessa ja korvata sinisiä makuuvaunuja, joiden käyttöikä päättyy 2030-luvun alkupuolella.

Kurkista yöjunaan videolla

Voit kurkistaa uusien upeiden yöjunien sisään animoidun havainnevideon avulla täällä., Avataan uudessa välilehdessä

Kolmen hengen hytissä on rauhallinen tunnelma iltavalaistuksessa. Havainnekuva.
Havainnekuva makuuvaunun yläkerran käytävältä päiväsaikaan.

Lisää ajankohtaista

Ajankohtaista

Rantaradan liikennekatko 24.6.–28.7. – tietoa poikkeusjärjestelyistä

Väyläviraston Espoon kaupunkirata -hankkeen ratatyöt aiheuttavat Leppävaaran länsipuoliselle rantaradalle viiden viikon liikennekatkon 24.6. alka…

Lue juttu

Ajankohtaista

Korotamme lähijunalippujen hintoja: kertalippujen hinnat nousevat keskimäärin 60 senttiä

Korotamme lähiliikenteen (linjat D, G, H, M, O, R, T ja Z) kerta-, sarja- ja kausilippujen hintoja 3. kesäkuuta. Aikuisen kertalipun hinta nousee…

Lue juttu

Ajankohtaista

Vähennämme vuoroja

Vähennämme lisää vuoroja heikon kysynnän vuoksi 15.3.2021 alkaen.…

Lue juttu