Ajankohtaista

Hytti kuin ho­tel­li­huone – hankimme yö­ju­na­lii­ken­tee­seen uusia vaunuja

Hankimme yöjunaliikenteeseen yhdeksän uutta makuuvaunua ja kahdeksan autovaunua, jotka tulevat käyttöön vuoden 2025 loppuun mennessä. Vaunujen valmistus tapahtuu Škoda Transtechin tehtaalla Kajaanissa.

Yöjunamatkustuksen suosio on kasvanut viime vuosina. Mikäs sen mukavampaa, kuin nauttia ravintolavaunun antimia ilta- ja aamupalaksi ja viettää matka nukkuen! Uskomme, että innostus yöjunailuun vahvistuu jatkossakin.

Uudet vaunut vastaavat matkustajien toiveisiin ja kehittävät yöjunaa entistäkin elämyksellisemmäksi. Makuuhyttien sisustusta on muokattu niin, että esimerkiksi työskentely ja ruokaileminen omassa hytissä on jatkossa entistä mukavampaa.

Havainnekuva 3 hengen hytistä päiväsaikaan. Uudet yöjunavaunut tullaan näkemään liikenteessä vuoden 2025 loppuun mennessä.
Havainnekuvia uuden yöjunavaunun 2 hengen hytistä kylpyhuoneineen.

Saamme uudet vaunut liikenteeseen vuoden 2025 loppuun mennessä. Ne tulevat käyttöön junakokoonpanoissa yöjunareiteillä, eli Helsingistä, Turusta ja Tampereelta Ouluun, Rovaniemelle, Kemijärvelle ja Kolariin. Tutustu nykyisiin yöjuniin ja yöjunareitteihin tarkemmin täällä.

Havainnekuva 2 hengen hytin alasängystä kylpyhuoneeseen.

Uudet yöjunavaunumme valmistetaan Škoda Transtechin tehtaalla Kajaanin Otanmäessä. Hankintaan kuuluu myös optiot 30 makuuvaunun ja 30 autovaunun lisätilaukselle. Niiden avulla on mahdollista lisätä yöjunavuorojen tai -reittien määrää tulevaisuudessa ja korvata sinisiä makuuvaunuja, joiden käyttöikä päättyy 2030-luvun alkupuolella.

Kurkista yöjunaan videolla

Voit kurkistaa uusien upeiden yöjunien sisään animoidun havainnevideon avulla täällä., Avataan uudessa välilehdessä

Kolmen hengen hytissä on rauhallinen tunnelma iltavalaistuksessa. Havainnekuva.
Havainnekuva makuuvaunun yläkerran käytävältä päiväsaikaan.

Lisää ajankohtaista

Ajankohtaista

Kesäaika alkaa su 31.3. – muutoksia aikatauluissa

Sunnuntaina 31.3. klo 03.00 siirretään kelloja normaaliajasta kesäaikaan klo 04.00. Kellojen siirto vaikuttaa muutamien junien kulkuun lauantain…

Lue juttu

Ajankohtaista

Ratatyöt vaikuttavat junaliikenteeseen keväällä ja kesällä – rantaradalla 5 viikon liikennekatko

Väylävirasto tekee kesällä ratatöitä useilla rataosilla. Suurimmat liikennevaikutukset tulevat rantaradalle: korvaamme kaikki Helsingin ja Turun…

Lue juttu

Ajankohtaista

Hyvinkään ja Järvenpään asemien palvelupisteet suljetaan elokuun lopussa

Asemien odotustilat palvelevat jatkossakin nykyisten aukioloaikojen mukaisesti. Lippuja voi jatkossa ostaa VR:n digitaalisten kanavien lisäksi mm…

Lue juttu