Gå till innehållet
Aktuellt

En kupé som ett hotellrum – vi förvärvar nya vagnar till nattågstrafiken

Vi förvärvar nio nya sovvagnar och åtta biltransportvagnar för nattågstrafiken, som kommer att vara i bruk i slutet av år 2025. Vagnarna tillverkas på Škoda Transtechs fabrik i Kajana.

Nattågstrafikens har blivit allt populärare under de senaste åren. Vad kan vara trevligare än att njuta av kvällsmål och frukost i restaurangvagnen och sova hela resan! Vi tror att intresset för nattåg kommer att fortsätta växa.

De nya vagnarna uppfyller passagerarnas önskemål och gör nattåget ännu mer minnesvärt. Inredningen i sovkupéerna har designats så att till exempel arbete och måltider i din egen kupé kommer att vara ännu trevligare i framtiden.

Illustration av en sovkupé för tre personer i dagsljus. De nya nattågsvagnarna börjar trafikera i slutet av 2025.
Illustration av en sovhytt med dusch för två personer.

Vi tar de nya vagnarna i trafik före slutet av år 2025. De kommer att användas i tågsammansättningar på nattågsrutterna, dvs. från Helsingfors, Åbo och Tammerfors till Uleåborg, Rovaniemi, Kemijärvi och Kolari. Läs mer om våra nuvarande nattåg och nattågsrutter här.

Illustration från nedre bädden i en två personers sovkupé.

Våra nya nattågsvagnar tillverkas på Škoda Transtechs fabrik i Otanmäki, Kajana. I anskaffningen ingår även option på ytterligare 30 sovvagnar och 30 biltransportvagnar. De kommer att göra det möjligt att öka antalet nattågsturer eller -rutter i framtiden och att ersätta de blå sovvagnarna, som kommer att nå sitt slutet på sin livscykel i början av 2030-talet.

Ta en titt in i det nya nattåget

Du kan ta en titt in i de nya nattågsvagnarna och sovhytterna i denna animation.

Lugn atmosfär i kvällsbelysningen i sovkupé för tre personer. Illustration.
Illustration av korridoren på sovvagnens övervåning under dagtid.

Mer aktuellt