Gå till innehållet
Aktuellt

En kupé som ett hotellrum – vi förvärvar nya vagnar till nattågstrafiken

Vi förvärvar nio nya sovvagnar och åtta biltransportvagnar för nattågstrafiken, som kommer att vara i bruk i slutet av år 2025. Vagnarna tillverkas på Škoda Transtechs fabrik i Kajana.

Nattågstrafikens har blivit allt populärare under de senaste åren. Vad kan vara trevligare än att njuta av kvällsmål och frukost i restaurangvagnen och sova hela resan! Vi tror att intresset för nattåg kommer att fortsätta växa.

De nya vagnarna uppfyller passagerarnas önskemål och gör nattåget ännu mer minnesvärt. Inredningen i sovkupéerna har designats så att till exempel arbete och måltider i din egen kupé kommer att vara ännu trevligare i framtiden.

Illustration av en sovkupé för tre personer i dagsljus. De nya nattågsvagnarna börjar trafikera i slutet av 2025.
Illustration av en sovhytt med dusch för två personer.

Vi tar de nya vagnarna i trafik före slutet av år 2025. De kommer att användas i tågsammansättningar på nattågsrutterna, dvs. från Helsingfors, Åbo och Tammerfors till Uleåborg, Rovaniemi, Kemijärvi och Kolari. Läs mer om våra nuvarande nattåg och nattågsrutter här.

Illustration från nedre bädden i en två personers sovkupé.

Våra nya nattågsvagnar tillverkas på Škoda Transtechs fabrik i Otanmäki, Kajana. I anskaffningen ingår även option på ytterligare 30 sovvagnar och 30 biltransportvagnar. De kommer att göra det möjligt att öka antalet nattågsturer eller -rutter i framtiden och att ersätta de blå sovvagnarna, som kommer att nå sitt slutet på sin livscykel i början av 2030-talet.

Ta en titt in i det nya nattåget

Du kan ta en titt in i de nya nattågsvagnarna och sovhytterna i denna animation., Öppnas i en ny flik

Lugn atmosfär i kvällsbelysningen i sovkupé för tre personer. Illustration.
Illustration av korridoren på sovvagnens övervåning under dagtid.

Mer aktuellt

InterCity-juna Helsingin päärautatieasemalla.

Aktuellt

Fjärr- och nattågen för vintern 2022-23 till salu på tors den 11.8. kl. 10.00

Fjärrtrafikens dag- och nattåg för perioden 11.12.2022 – 25.3.23 kommer till salu på torsdagen den 11.8. kl. 10.00. biljetter för pendeltåg släpp...

Läs artikeln
Allegro-juna

Aktuellt

Allegro-trafiken upphör på måndag

På söndagen den 27.3. trafikeras endast morgonturen från Helsingfors till St.Petersbug, och eftermiddagens avgång kl 15.57 är inställd. Båda avgå...

Läs artikeln

Aktuellt

Vi minskar tågturer på grund av låg efterfrågan från och med 11.1.2021

De senaste coronarestriktionerna har minskat tågresandet ytterligare. Därför minskar vi tågturer på grund av låg efterfrågan från och med 11.1.20...

Läs artikeln