Ajankohtaista

Jouk­ko­lii­ken­teen alv-alennus näkyy suoraan ju­na­lip­pu­jen hinnoissa 1.1. alkaen

Eduskunta tukee joukkoliikennettä muuttamalla arvonlisäveron kymmenestä prosentista tilapäisesti nollaan 1.1.–30.4.2023. Viemme alv-alennuksen suoraan matkalippujen hintoihin. Tammi-huhtikuussa junalippuja voi ostaa verovapaasti niin pitkälle tulevaisuuteen, kuin lippuja kulloinkin on myynnissä.

Alv-alennus koskee kaikkia 1.1.–30.4. ostettuja VR:n junalippuja, matkan ajankohdasta riippumatta. Myös entuudestaan alennushintaiset liput, kuten opiskelijoiden, lasten ja eläkeläisten liput, ovat tuolloin verovapaita. Arvonlisäveron alennus huomioidaan myös ryhmä- ja yrityslipuissa.

Junalippujen lisäksi alv-alennus koskee lähes kaikkia lisäpalveluita, kuten Ekstra-luokan tai ravintolavaunun yläkerran paikkoja ja hyttejä. Myös autot, lemmikit ja polkupyörät matkustavat verovapaasti, kun lippu on ostettu 1.1.–30.4. Poikkeuksena on matkan peruutusturva, joka kuuluu eri verokantaan ja säilyy normaalihintaisena.

Tammikuussa veroalennuksen alkaessa yöjunamatkoja voi ostaa elokuulle saakka, kaukoliikenteen päiväjunamatkoja 19.6. saakka ja lähiliikenteen matkoja 25.3. saakka. Muut kesäkauden liput tuodaan myyntiin kevään aikana.

Juna on monelle matkalle autoa edullisempi valinta

Matkan pituudesta ja matkustajien määrästä riippuen juna on monelle matkalle jo ilman veronalennuksiakin autoa edullisempi vaihtoehto. Yksityisautoilu on polttoaineen hinnannousun myötä kallistunut merkittävästi, ja päästövertailussa juna päihittää auton moninkertaisesti.

Veroalennus on tilapäinen, ja tavallinen 10 prosentin arvonlisävero palaa junalippujen hintoihin 1.5. alkaen.

Lisää ajankohtaista

Ajankohtaista

Tarjoamme alennuksen kaupunkipyöristä pääkaupunkiseudulla

Kaupunkipyöräyhteistyömme HSL:n kanssa jatkuu, ja tänä kesänä saat alennusta päiväpassien lisäksi myös viikkopasseista! Kun ostat VR:n junalipun,…

Lue juttu

Ajankohtaista

Peruimmeko junasi 12.–13.2.2024?

Voit hakea korvausta, mikäli matkan ajankohdan vaihtamisesta aiheutui sinulle lisäkuluja.…

Lue juttu

Ajankohtaista

Rantaradan liikennekatko 24.6.–28.7. – tietoa poikkeusjärjestelyistä

Väyläviraston Espoon kaupunkirata -hankkeen ratatyöt aiheuttavat Leppävaaran länsipuoliselle rantaradalle viiden viikon liikennekatkon 24.6. alka…

Lue juttu