Hyppää sisältöön
Ajankohtaista

Joukkoliikenteen alv-alennus näkyy suoraan junalippujen hinnoissa 1.1. alkaen

Eduskunta tukee joukkoliikennettä muuttamalla arvonlisäveron kymmenestä prosentista tilapäisesti nollaan 1.1.–30.4.2023. Viemme alv-alennuksen suoraan matkalippujen hintoihin. Tammi-huhtikuussa junalippuja voi ostaa verovapaasti niin pitkälle tulevaisuuteen, kuin lippuja kulloinkin on myynnissä.

Alv-alennus koskee kaikkia 1.1.–30.4. ostettuja VR:n junalippuja, matkan ajankohdasta riippumatta. Myös entuudestaan alennushintaiset liput, kuten opiskelijoiden, lasten ja eläkeläisten liput, ovat tuolloin verovapaita. Arvonlisäveron alennus huomioidaan myös ryhmä- ja yrityslipuissa.

Junalippujen lisäksi alv-alennus koskee lähes kaikkia lisäpalveluita, kuten Ekstra-luokan tai ravintolavaunun yläkerran paikkoja ja hyttejä. Myös autot, lemmikit ja polkupyörät matkustavat verovapaasti, kun lippu on ostettu 1.1.–30.4. Poikkeuksena on matkan peruutusturva, joka kuuluu eri verokantaan ja säilyy normaalihintaisena.

Tammikuussa veroalennuksen alkaessa yöjunamatkoja voi ostaa elokuulle saakka, kaukoliikenteen päiväjunamatkoja 19.6. saakka ja lähiliikenteen matkoja 25.3. saakka. Muut kesäkauden liput tuodaan myyntiin kevään aikana.

Juna on monelle matkalle autoa edullisempi valinta

Matkan pituudesta ja matkustajien määrästä riippuen juna on monelle matkalle jo ilman veronalennuksiakin autoa edullisempi vaihtoehto. Yksityisautoilu on polttoaineen hinnannousun myötä kallistunut merkittävästi, ja päästövertailussa juna päihittää auton moninkertaisesti.

Veroalennus on tilapäinen, ja tavallinen 10 prosentin arvonlisävero palaa junalippujen hintoihin 1.5. alkaen.

Lisää ajankohtaista

Ajankohtaista

Julkaisemme lisää yöjunia myyntiin 28.11. klo 10

Julkaisemme loppukevään, kesän ja alkusyksyn yöjunat myyntiin huomenna ti 28.11. klo 10. Julkaistava myyntikausi on 15.4.2024–26.10.2024. Julkais...

Lue juttu

Ajankohtaista

Helsingin ja Tampereen asemien palvelupisteillä luovutaan käteisen käytöstä kesän aikana

Helsingin ja Tampereen asemien palvelupisteillä luovutaan käteisen käytöstä myyntijärjestelmän uusiutuessa kesän aikana. Jatkossa junaliput voi m...

Lue juttu

Ajankohtaista

Lähes kaikki junat peruttu perjantaina 21.5.2021 RAU:n mielenilmauksen vuoksi

Rautatiealan Unioni Ry (RAU) on ilmoittanut työtaistelutoimenpiteistä, jotka vaikuttavat koko Suomen junaliikenteeseen perjantaina 21.5.2021. Mie...

Lue juttu