Ajankohtaista

17-vuotiaat matkustavat jatkossa las­ten­li­pulla VR:n junissa

VR laajentaa lapsialennusta 17-ikävuoteen sekä kauko- että lähiliikenteessä. 1.9.2022 alkaen 17-vuotiaat matkustavat junalla entistä edullisemmin.

Lapsialennusta myönnetään VR:n kauko- ja lähiliikenteen kertalipuista sekä sarja- ja kausilipuista.

Aiemmin alennuksen ikäraja on ollut kaukojunaliikenteessä 4–16 vuotta ja lähiliikenteessä 7–16 vuotta. 1. syyskuuta 2022 alkaen lapsen ikäraja on kaukoliikenteessä 4–17 vuotta ja lähiliikenteessä 7–17 vuotta.

Opiskelevat 17-vuotiaat matkustavat jatkossa kaukoliikenteessä entistä edullisemmin, koska kaukoliikenteen 40 prosentin lapsialennus on opiskelija-alennusta suurempi. Lähiliikenteessä lastenlipun ja opiskelijalipun alennusprosentti on sama, 50 prosenttia.

Ikärajan muutos auttaa laajennetun oppivelvollisuuden piirissä olevia 17-vuotiaita, jotka saavat jatkossa alennuksen suoraan ikänsä perusteella ilman tarvetta opiskelijatodistuksen esittämiselle.

17-vuotiaat saavat lapsialennuksen junalipuista 1.9.2022 alkaen. Kerta- ja sarjalippuja voi ostaa lapsialennuksella myös ennakkoon 1.9.2022 alkaen tapahtuville matkoille.

Tutustu junalippuihin

Lisää ajankohtaista

Ajankohtaista

Tarjoamme alennuksen kaupunkipyöristä pääkaupunkiseudulla

Kaupunkipyöräyhteistyömme HSL:n kanssa jatkuu, ja tänä kesänä saat alennusta päiväpassien lisäksi myös viikkopasseista! Kun ostat VR:n junalipun,…

Lue juttu

Ajankohtaista

Peruimmeko junasi 12.–13.2.2024?

Voit hakea korvausta, mikäli matkan ajankohdan vaihtamisesta aiheutui sinulle lisäkuluja.…

Lue juttu

Ajankohtaista

Rantaradan liikennekatko 24.6.–28.7. – tietoa poikkeusjärjestelyistä

Väyläviraston Espoon kaupunkirata -hankkeen ratatyöt aiheuttavat Leppävaaran länsipuoliselle rantaradalle viiden viikon liikennekatkon 24.6. alka…

Lue juttu