Hyppää sisältöön
Ajankohtaista

17-vuotiaat matkustavat jatkossa lastenlipulla VR:n junissa

VR laajentaa lapsialennusta 17-ikävuoteen sekä kauko- että lähiliikenteessä. 1.9.2022 alkaen 17-vuotiaat matkustavat junalla entistä edullisemmin.

Lapsialennusta myönnetään VR:n kauko- ja lähiliikenteen kertalipuista sekä sarja- ja kausilipuista.

Aiemmin alennuksen ikäraja on ollut kaukojunaliikenteessä 4–16 vuotta ja lähiliikenteessä 7–16 vuotta. 1. syyskuuta 2022 alkaen lapsen ikäraja on kaukoliikenteessä 4–17 vuotta ja lähiliikenteessä 7–17 vuotta.

Opiskelevat 17-vuotiaat matkustavat jatkossa kaukoliikenteessä entistä edullisemmin, koska kaukoliikenteen 40 prosentin lapsialennus on opiskelija-alennusta suurempi. Lähiliikenteessä lastenlipun ja opiskelijalipun alennusprosentti on sama, 50 prosenttia.

Ikärajan muutos auttaa laajennetun oppivelvollisuuden piirissä olevia 17-vuotiaita, jotka saavat jatkossa alennuksen suoraan ikänsä perusteella ilman tarvetta opiskelijatodistuksen esittämiselle.

17-vuotiaat saavat lapsialennuksen junalipuista 1.9.2022 alkaen. Kerta- ja sarjalippuja voi ostaa lapsialennuksella myös ennakkoon 1.9.2022 alkaen tapahtuville matkoille.

Tutustu junalippuihin

Lisää ajankohtaista

Ajankohtaista

Junalla jääkiekon MM-kisoihin – lisäsimme vuoroja kiekkofaneille

Jääkiekon MM-kisat pelataan jo toista vuotta peräkkäin Tampereen Nokia Arenalla. Olemme lisänneet tärkeiden otteluiden yhteyteen ylimääräisiä junavuoroja.

Lue juttu
Allegro-juna

Ajankohtaista

Keskeytämme Allegro-liikenteen maanantaista alkaen

Sunnuntaina 27.3. Helsingistä Pietariin ajetaan ainoastaan aamupäivän Allegro-vuoro, ja iltapäivän klo 15:57 lähtö perutaan. Sunnuntaina Pietaris...

Lue juttu