Gå till innehållet
Aktuellt

17-åringar reser i fortsättningen med barnbiljett på VR:s tåg

VR utökar barnrabatten till 17 år i både fjärrtrafiken och närtrafiken. Från och med den 1 september 2022 reser 17-åringar på tåg ännu förmånligare.

Barnrabatten beviljas för VR:s enkelbiljetter till fjärr- och närtrafiken samt för serie- och periodbiljetter.

Tidigare har åldersgränsen för rabatten varit 4–16 år inom fjärrtågtrafiken och 7–16 år inom närtrafiken. Från och med den 1 september 2022 är åldersgränsen 4–17 år inom fjärrtrafiken och 7–17 år inom närtrafiken.

I fortsättningen kommer studerande 17-åringar att resa billigare inom fjärrtrafiken eftersom fjärrtrafikens barnrabatt på 40 procent är högre än studeranderabatten. Inom närtrafiken är rabattprocenten för barnbiljetter och studerandebiljetter densamma, 50 procent.

Ändringen av åldersgränsen hjälper 17-åringar som omfattas av den utvidgade läroplikten och som i fortsättningen kommer att få rabatten direkt utgående från sin ålder utan att behöva uppvisa ett studerandeintyg.

Från och med den 1 september 2022 får 17-åringar barnrabatt på tågbiljetter. Enkel- och seriebiljetter kan också köpas med barnrabatt i förväg för resor som sker från och med den 1 september 2022.

Läs mer om tågbiljetter

Mer aktuellt