Hyppää sisältöön
Ajankohtaista

Väyläviraston ratatöistä poikkeuksia juhannuksen junaliikenteeseen

Väylävirasto tekee juhannuksen aikana ratatöitä useilla paikkakunnilla. Töistä aiheutuvat liikennekatkot on ajoitettu niin, että niistä olisi mahdollisimman vähän haittaa matkustajille. Tiedot kaikista poikkeusaikatauluista ovat näkyvillä vr.fi:n ja VR Matkalla -sovelluksen reittihaussa.

Helsinki–Turku

Helsingin ja Turun välisellä radalla tehdään tunneli- ja siltatöitä Espoon ja Kirkkonummen välillä. Liikennekatko alkaa 25.6. kello 1.00 ja päättyy 26.6. kello 7.00.

Kaukojunat Helsingin ja Kirkkonummen välillä korvataan poikkeusaikatauluin liikennöivillä busseilla lauantaina 25.6. ja Kirkkonummen ja Turun välillä junat kulkevat harvennetuin vuorovälein. Lähijunat E, U ja L ajetaan liikennekatkon aikana ainoastaan Helsingin ja Espoon välillä. HSL järjestää lähijunia korvaavan bussiliikenteen Espoon ja Kirkkonummen välille.

Tampereen rautatieasemalla on ratatöistä johtuvia poikkeusjärjestelyitä 24.-26.6.

Junia korvaavat bussit lähtevät asema-aukiolta.

Pysäköintialue suljettu yksityisautoilta 24.-26.6. päiväsaikaan seuraavasti: 

  • Pe 24.6 klo 7.45-23.30
  • La 25.6 klo 7.45-23.30
  • Su 26.6 klo 7.45-15.00

Helsinki–Tampere ja Turku–Tampere

Toijalan ja Tampereen välillä on siltatöistä johtuva liikennekatko perjantaista 24.6. kello 15 sunnuntaihin 26.6. kello 15 saakka.

Toijalan ja Tampereen välisellä rataosuudella kaikki junat korvataan poikkeusaikatauluin liikennöivillä busseilla. Helsingin ja Toijalan välillä kaukojunat kulkevat harvennetuin vuorovälein, lähijunat liikennöivät normaalisti.

Turun ja Tampereen välillä junat korvataan poikkeusaikatauluin liikennöivillä busseilla. Kaikki perjantaina 24.6. ja lauantaina 25.6. Lappiin lähtevät yöjunat perutaan koko reitiltä.

Tampere–Jämsä–Jyväskylä

Jämsän ja Jyväskylän välillä on liikennekatko perjantaista 24.6. kello 3.30 sunnuntaihin 26.6. kello 15.30 saakka. Rataosuudella tehdään tunneli- ja kallioleikkaustöitä.

Junat korvataan poikkeusaikatauluin liikennöivillä busseilla välillä Tampere–Jyväskylä.

Tampere–Keuruu–Jyväskylä

Orivedellä on vaihdetöistä johtuva liikennekatko perjantaista 24.6. kello 3.30 lauantaihin 25.6. kello 3.30 saakka.

Perjantaina 24.6. junat korvataan poikkeusaikatauluin liikennöivillä busseilla koko reitillä. Seinäjoki–Keuruu–Jyväskylä-reitin junat kulkevat normaalisti.

Kouvola–Imatra–Joensuu ja Parikkala–Savonlinna

Luumäen ja Imatran välillä on radanparannushankkeen töistä johtuva liikennekatko perjantaista 24.6. kello 16.00 sunnuntaihin 26.6. klo 16.00.

Junat korvataan poikkeusaikatauluin liikennöivillä busseilla välillä Kouvola–Imatra–Joensuu. Parikkalan ja Savonlinnan välillä junien aikatauluissa on muutoksia Parikkalan jatkoyhteyksien varmistamiseksi.

Kouvola–Kotkan satama

Kouvola–Kotka/Hamina -hankkeen työt aiheuttavat ratakatkon torstaista 23.6. kello 6.00 maanantaihin 27.6. kello 6.00.

Kaikki O-junat Kouvolan ja Kotkan sataman välillä korvataan poikkeusaikatauluin liikennöivillä busseilla. O-junat Kouvolan ja Lahden välillä liikennöivät normaalisti.

Lisätietoja juhannuksen ratatöistä antaa Väylävirasto, Avataan uudessa välilehdessä.

Lisää ajankohtaista

Ajankohtaista

Junalla jääkiekon MM-kisoihin – lisäsimme vuoroja kiekkofaneille

Jääkiekon MM-kisat pelataan jo toista vuotta peräkkäin Tampereen Nokia Arenalla. Olemme lisänneet tärkeiden otteluiden yhteyteen ylimääräisiä junavuoroja.

Lue juttu
Allegro-juna

Ajankohtaista

Keskeytämme Allegro-liikenteen maanantaista alkaen

Sunnuntaina 27.3. Helsingistä Pietariin ajetaan ainoastaan aamupäivän Allegro-vuoro, ja iltapäivän klo 15:57 lähtö perutaan. Sunnuntaina Pietaris...

Lue juttu