Ajankohtaista

Ratakatko Turun pää­rau­ta­tie­a­se­man ja Kupittaan aseman välillä 15.8. alkaen

Ratatyöt katkaisevat matkustajaliikenteen Kupittaan aseman ja Turun päärautatieaseman välillä kahden vuoden ajaksi elokuussa. Helsingistä ei katkon aikana voi matkustaa Turun päärautatieasemalle, vaan junien päätepysäkkinä on Kupittaa.

Kupittaa-Turku-ratahankkeessa Väylävirasto rakentaa Kupittaan ja Turun ratapihan välille kaksoisraiteen ja tekee parannustöitä Turun aseman ratapihalla sekä Turun tavararatapihalla. Väylävirasto kertoo hankkeen etenemisestä omilla verkkosivuillaan, Avataan uudessa välilehdessä ja hankkeen Facebook-sivuilla, Avataan uudessa välilehdessä.

Ratatyöt katkaisevat matkustajaliikenteen Kupittaan aseman ja Turun päärautatieaseman välillä kahden vuoden ajaksi 15.8.2022 alkaen.

Helsingistä ei katkon aikana voi matkustaa Turun päärautatieasemalle, vaan junien päätepysäkkinä on Kupittaan asema, josta Fölin bussilinjat 32 ja 42 kulkevat noin 10 minuutin vuoroväleillä Turun keskustan kautta päärautatieasemalle. Bussilipun voi ostaa helposti lähimaksulla kyytiin noustessa. Kupittaan aseman verkkosivuilla on ennen ratakatkon alkua tulossa tietoa eri tavoista jatkaa matkaa Kupittaalta muualle Turkuun.

VR järjestää korvaavan bussiyhteyden Helsingin suunnalta Turun satamaan sekä satamasta Helsinkiin päin matkustaville. Bussiyhteys kulkee Kupittaan asemalta Turun satamaan ja satamasta Kupittaan asemalle ja liput korvaavaan bussiin myydään VR:n normaaleissa myyntikanavissa, kun asemaksi valitsee ”Turku Satama”.

Tampereen ja Turun välinen rata käytössä normaalisti

Tampereen ja Turun välinen rata on käytössä tavalliseen tapaan Turun satamaan saakka. Helsingin ja Tampereen suuntien välillä matkustettaessa junan vaihtaminen Turussa ei ole ratakatkon aikana mahdollista. Matkustajat, joiden reitillä tavallisesti olisi vaihto Turussa, saavat vr.fi:ssa tai VR Matkalla -sovelluksessa vaihtoehtoisia yhteysehdotuksia matkahaun tuloksiin. Satamasta Tampereen suuntaan ja sitä kautta muualle Suomeen jopa paranevat, kun kahden Tampereen-junan lähtöasemaksi vaihtuu Turun sijasta Turun satama.

Toukokuussa Turun päärautatieasemalla otetaan käyttöön uusi väliaikainen raide, joka sijaitsee Logomon edessä, asemarakennuksesta katsottuna ratapihan vastakkaisella puolella. Tampereen suunnan junat pysähtyvät väliaikaisen raiteella sekä raiteella 7.

Sarjalipun tai kausilipun käyttäjät, joiden lippuun on määritelty asemaksi Turun päärautatieasema, voivat vaihtaa VR Matkalla -sovelluksessa tai vr.fi:ssa lippunsa määräasemaksi Kupittaan. Aseman vaihtaminen tapahtuu matkan varaamisen yhteydessä.

18.7. alkaen sarja- ja kausilippuja ei voi enää ostaa Turun ja Helsingin (tai välipysäkkien, esim. Salon) välille. Sen sijaan sarja- ja kausilippuja saa Kupittaan ja Helsingin välille. Ennen ratakatkon alkua Kupittaa-Helsinki liput käyvät matkustukseen myös Turun päärautatieaseman ja Helsingin välillä.

Lue lisää sarja- ja kausilippujen käytöstä ratakatkon aikana, Avataan uudessa välilehdessä

Ratakatkon aikana tehtävät parannustyöt mahdollistavat nopean junayhteyden kehittämisen Helsinki-Turku-välille. Turun rautatieasemasta tulee esteettömämpi, radan lähistön meluhaitat vähenevät ja raideliikenteestä tulee sujuvampaa sekä Rantaradalla että Turku-Toijala-välillä.

Löydät asemakohtaista lisätietoa ratakatkon vaikutuksista asemien sivuilta:

Lisätietoja Kupittaa-Turku-ratahankkeesta antaa Väylävirasto, Avataan uudessa välilehdessä.

Lisää ajankohtaista

Ajankohtaista

Ratatyöt vaikuttavat junaliikenteeseen keväällä ja kesällä – rantaradalla 5 viikon liikennekatko

Väylävirasto tekee kesällä ratatöitä useilla rataosilla. Suurimmat liikennevaikutukset tulevat rantaradalle: korvaamme kaikki Helsingin ja Kupitt…

Lue juttu

Ajankohtaista

Uutta matkaketjupalveluissamme – kaukoliikenteen bussilippuja saa nyt vr.fi:stä junamatkan jatkoksi

Matkaketjupalvelumme laajentuvat – asiakkaat voivat ostaa kaukoliikenteen yhteysbussien liput junalipun oston yhteydessä 6.3.2024 alkaen…

Lue juttu

Ajankohtaista

Palautamme junavuoroja Porin ja Tampereen välille keskiviikosta 28. helmikuuta alkaen

Kaikki junavuorot Porin ja Tampereen välillä on jouduttu korvaamaan linja-autokuljetuksilla keskiviikosta 14. helmikuuta alkaen ratavaurion aiheu…

Lue juttu