Ajankohtaista

Il­mas­to­vii­saasti junalla maaotteluun – VR mukana pää­yh­teis­työ­kump­pa­nina

Juna on kestävä ja kätevä tapa matkustaa tapahtumiin. Mitä useampi ihminen valitsee matkustaa tapahtumiin junalla, sitä isompi ilmastovaikutus saadaan aikaan.

Suomi-Ruotsi-maaottelu on yleisurheilun klassikko, joka palaa vuosien tauon jälkeen uusitulle Helsingin Olympiastadionille. Tänä vuonna tapahtuman järjestämisessä on kiinnitetty erityistä huomiota ympäristöarvoihin. 

Suurtapahtumien kohdalla ei ole yhdentekevää, millä tavoin paikan päälle matkustetaan, sillä matkustamisesta aiheutuvat päästöt ovat yksi merkittävimpiä tapahtumien ilmastonkuormaan vaikuttavia tekijöitä.  

– Haluamme kannustaa maaotteluun saapuvia valitsemaan ympäristöystävällisimmän vaihtoehdon sekä toimimaan samoin myös muissa Olympiastadionin yleisötapahtumissa. Valitsemalla junan maaotteluun saapuva voi osaltaan olla mukana mahdollistamassa hiilineutraalia tapahtumaa, maaottelun järjestelyjä johtavan SUL:n markkinointiyhtiö Track & Field Finland Oy:n toimitusjohtaja Jari Töykkä sanoo. 

Pieni valinta, kokoaan isompi vaikutus

Jokainen junamatka on ilmastoteko, ja mitä useampi ihminen saapuu tapahtumiin junalla, sitä suurempi positiivinen ympäristövaikutus saadaan aikaan. Jos esimerkiksi tuhat tamperelaista matkustaisi Ruotsi-otteluun Olympiastadionille auton sijasta junalla, matkustamisesta aiheutuvat hiilidioksidipäästöt olisivat noin 24 000 kiloa pienemmät. Tämä vastaa noin 7000 hampurilaisen tuottamisesta syntyviä päästöjä. 

Junalla tapahtumiin saapuminen on ympäristöystävällisyyden lisäksi myös kätevää, sillä suuret tapahtumat aiheuttavat usein lähialueiden ruuhkautumista. Valitsemalla matkustustavaksi junan vapautuu autojonoissa jumittamisesta ja parkkipaikan etsimisestä. 

– Haluamme tarjota ilmastoystävällisen tavan matkustaa tapahtumiin ja siten auttaa järjestäjiä pienentämään tapahtumien hiilijalanjälkeä. Yhteistyö yleisurheilun Ruotsi-ottelun kanssa on siksi luonteva valinta. Järjestämme tapahtumiin tarvittaessa lisävuoroja, jotta matkustaminen raiteita pitkin olisi mahdollisimman sujuvaa, kertoo matkustajaliikenteen kaupallinen johtaja Johanna Jäkälä. 

Lisää ajankohtaista

Ajankohtaista

Ratatyöt vaikuttavat junaliikenteeseen keväällä ja kesällä – rantaradalla 5 viikon liikennekatko

Väylävirasto tekee kesällä ratatöitä useilla rataosilla. Suurimmat liikennevaikutukset tulevat rantaradalle: korvaamme kaikki Helsingin ja Kupitt…

Lue juttu

Ajankohtaista

Kaukojunaliikenne jatkaa lähes normaalisti

Kerroimme viime viikolla, että hiihtolomaliikenne käynnistyy lähes normaalisti, mutta yksittäisiä peruutuksia voi edelleen tulla. Tilanne jatkuu…

Lue juttu

Ajankohtaista

Turun sataman juna-aikatauluja on muutettu uuteen risteilyaikatauluun sopivaksi

Tallinkin Baltic Princess risteilee 13.9. alkaen uudella reitillä ja aikataululla, joten mekin muutamme juna-aikatauluamme palvelemaan asiakkaill…

Lue juttu