Ajankohtaista

Kasvomaskin käyttö

Palautamme maskipakon kaikkiin VR:n kauko- ja lähiliikenteen juniin.

Kasvomaskin käyttö

VR siirtyy maskisuosituksesta takaisin maskipakkoon kaikissa omissa junissaan 17.12.2021. Muutoksen tavoitteena on tehdä matkustamisesta entistä turvallisempaa ja saada matkustajat käyttämään entistäkin tunnollisemmin maskeja. Maskipakko otetaan käyttöön kaikissa VR:n kauko- ja lähiliikenteen (D-, G-, M-, R-, T- ja Z-junat) junissa sekä Allegrossa tästä päivästä lähtien.

VR:llä on ollut vahva maskisuositus syksystä 2020 lähtien ja maskipakko maaliskuusta lokakuuhun 2021. Junahenkilökunta on käyttänyt maskia syksystä 2020 lähtien kaikissa junissa.

Maskipakko palaa matkustusehtoihin

VR lisää myös junalippujen matkustusehtoihin maskipakon 17.12.2021 alkaen. Terveydelliset syyt voivat kuitenkin olla esteenä maskinkäytölle. Myös nämä asiakkaat ovat tervetulleita junaan. Emme vaadi todistusta terveydellisistä esteistä ja esteen toteaminen henkilökunnalle riittää. Maskipakko ei koske myöskään alle 12-vuotiaita. Oman seurueen käyttöön varatussa hytissä tai makuuhytissä ei tarvitse käyttää maskia. Maskia on kuitenkin käytettävä junaan noustessa ja junassa liikkuessa.

Lisää ajankohtaista

Ajankohtaista

Kaukoliikenteen päiväjunat loppukesäksi ja alkusyksyksi myyntiin 25.4.

Julkaisemme kaukoliikenteen päiväjunat ajalle 29.7.–15.9.2024 myyntiin 25.4.2024 klo 10:00.…

Lue juttu

Ajankohtaista

Ratatyöt vaikuttavat junaliikenteeseen keväällä ja kesällä – rantaradalla 5 viikon liikennekatko

Väylävirasto tekee kesällä ratatöitä useilla rataosilla. Suurimmat liikennevaikutukset tulevat rantaradalle: korvaamme kaikki Helsingin ja Turun…

Lue juttu

Ajankohtaista

Hyvinkään ja Järvenpään asemien palvelupisteet suljetaan elokuun lopussa

Asemien odotustilat palvelevat jatkossakin nykyisten aukioloaikojen mukaisesti. Lippuja voi jatkossa ostaa VR:n digitaalisten kanavien lisäksi mm…

Lue juttu