Gå till innehållet
Aktuellt

Användning av munskydd

Vi återinför munskyddstvång på alla VR:s fjärr- och närtåg.

Kasvomaskin käyttö

VR övergår från munskyddsrekommendation till munskyddstvång på alla sina tåg. Målet med förändringen är att göra resandet ännu säkrare och att få passagerare att bära munskydd ännu mer samvetsgrant än tidigare. Munskyddstvånget tas i bruk på alla VR:s fjärr- och närtåg (D, G, M, R, T och Z) samt på Allegro-tåg från och med idag.

VR har beslutit att återinföra munskyddstvånget från och med fredagen den 17 december 2021. En stark munskyddsrekommendation har gällt på VR:s tåg sedan hösten 2020 och munskyddstvånget har gällt från mars till oktober 2021. Tågpersonalen har burit munskydd på alla tåg sedan hösten 2020.

Munskyddstvånget kommer tillbaka i resevillkoren

VR kommer att lägga till munskyddstvånget i resevillkoren för tågbiljetter från och med den 17 december 2021. Hälsomässiga skäl kan ändå utgöra ett hinder för att bära munskydd. Även dessa kunder är välkomna på tåget. Vi kräver inget intyg på hälsomässiga hinder och det räcker med att berätta om hindret för personalen. Barn under 12 år behöver inte heller bära munskydd. Man behöver inte bära munskydd i en kupé eller sovkupé som reserverats för det egna sällskapet. Munskyddet ska dock bäras när man stiger på och rör sig på tåget.

Mer aktuellt

InterCity-juna Helsingin päärautatieasemalla.

Aktuellt

Fjärr- och nattågen för vintern 2022-23 till salu på tors den 11.8. kl. 10.00

Fjärrtrafikens dag- och nattåg för perioden 11.12.2022 – 25.3.23 kommer till salu på torsdagen den 11.8. kl. 10.00. biljetter för pendeltåg släpp...

Läs artikeln
Allegro-juna

Aktuellt

Allegro-trafiken upphör på måndag

På söndagen den 27.3. trafikeras endast morgonturen från Helsingfors till St.Petersbug, och eftermiddagens avgång kl 15.57 är inställd. Båda avgå...

Läs artikeln

Aktuellt

Vi minskar tågturer på grund av låg efterfrågan från och med 11.1.2021

De senaste coronarestriktionerna har minskat tågresandet ytterligare. Därför minskar vi tågturer på grund av låg efterfrågan från och med 11.1.20...

Läs artikeln