Aktuellt

Användning av munskydd

Vi återinför munskyddstvång på alla VR:s fjärr- och närtåg.

Kasvomaskin käyttö

VR övergår från munskyddsrekommendation till munskyddstvång på alla sina tåg. Målet med förändringen är att göra resandet ännu säkrare och att få passagerare att bära munskydd ännu mer samvetsgrant än tidigare. Munskyddstvånget tas i bruk på alla VR:s fjärr- och närtåg (D, G, M, R, T och Z) samt på Allegro-tåg från och med idag.

VR har beslutit att återinföra munskyddstvånget från och med fredagen den 17 december 2021. En stark munskyddsrekommendation har gällt på VR:s tåg sedan hösten 2020 och munskyddstvånget har gällt från mars till oktober 2021. Tågpersonalen har burit munskydd på alla tåg sedan hösten 2020.

Munskyddstvånget kommer tillbaka i resevillkoren

VR kommer att lägga till munskyddstvånget i resevillkoren för tågbiljetter från och med den 17 december 2021. Hälsomässiga skäl kan ändå utgöra ett hinder för att bära munskydd. Även dessa kunder är välkomna på tåget. Vi kräver inget intyg på hälsomässiga hinder och det räcker med att berätta om hindret för personalen. Barn under 12 år behöver inte heller bära munskydd. Man behöver inte bära munskydd i en kupé eller sovkupé som reserverats för det egna sällskapet. Munskyddet ska dock bäras när man stiger på och rör sig på tåget.

Mer aktuellt

Aktuellt

Fjärr­tra­fi­kens dagtåg för sensommaren och början av hösten till salu på 25.4

Fjärrtrafikens dagtåg för perioden 29.7–15.9.2024 kommer till salu på 25.4 kl. 10.00.…

Läs artikeln

Aktuellt

Banarbete påverkar tågtrafiken under våren och sommaren

Trafikledsverket utför banarbeten på flera banavsnitt under sommaren. De största trafikpåverkningarna kommer att vara på kustbanan: vi ersätter a…

Läs artikeln

Aktuellt

Sommarens banarbeten påverkar tågtrafiken

Banarbeten kan orsaka ändringar i tidtabellerna eller bussersättningar på tågrutter. Du hittar de aktuella tidtabellerna i resesökningen.…

Läs artikeln