Hyppää sisältöön
Ajankohtaista

Kesän ratatyöt aiheuttavat muutoksia lähiliikenteeseen 7.6. alkaen

Väyläviraston ratatyöt Keravan asetinlaitteen uusimiseksi vaikuttavat kesän lähijunaliikenteeseen. Ratatyöt aiheuttavat K-, I-, P-, D-, Z- ja R-junien aikatauluihin hidastuksia, muutoksia, junavuorojen korvaamisia bussilla sekä vuorojen peruutuksia. Löydät oman reittisi ajantasaiset tiedot aina helpoiten matkahausta vr.fi:ssä ja VR Matkalla -sovelluksessa.

(11.6. Päivitetty I-junia koskevia tietoja)

K-junat

K-junien osalta kesän 2021 poikkeusliikenne käynnistyy muista ratatöistä johtuen jo 7.6. ja poikkeavat järjestelyt kestävät 29.8. asti.

Arkisin noin klo 5:30–19:30 K-junat liikennöivät ainoastaan Tikkurilan ja Keravan välillä ja pääosin 20 minuutin vuorovälein. Arkipäivinä 7.–27.6. ja 16.–29.8. liikennöidään kuitenkin 10 minuutin välein ruuhka-aikoina noin klo 6:30–8:30 sekä 15:30–17:30.

Varhain aamulla, iltaisin ja viikonloppuisin K-junat liikennöivät 20 minuutin vuorovälein Helsinki–Kerava-välillä. K-junat Keravan suuntaan eivät pysähdy Pukinmäessä arkisin noin klo 5:30–23:00 ja viikonloppuisin noin klo 7:30–23:00 välisenä aikana. Yöaikaan junat liikennöivät normaalisti.

K-junalla Helsingin suuntaan matkustavien kannattaa vaihtaa P-junaan jo Hiekkaharjussa. Keravan suuntaan matkustettaessa suositellaan matkustamaan I-junalla Hiekkaharjuun asti.

P-junat

P-junat liikennöivät 7.6.–29.8. arkisin päivällä ja yöllä 10 minuutin vuorovälein, mutta ilta-aikaan noin klo 19:00–23:00 20 minuutin vuorovälein.

Viikonloppuisin P-junat liikennöivät aamusta iltaan klo 7:30–23:00 20 minuutin vuorovälein. Yöaikaan junat liikennöivät normaalisti.

I- junat

Lauantaista 12.6. alkaen joka toinen I-juna ajetaan pysähtymättä Tikkurilan ja Oulunkylän välillä, eli Pukinmäen lisäksi Puistolan, Tapanilan ja Malmin ohi. Ohiajavien junien lähtöminuutit vaihtelevat hieman.

Arkisin klo 5:45 lähdöstä alkaen klo 18:45 lähtöön asti joka toinen I-juna (lähdöt minuuteilla -05, -25 ja -45) ohittavat Pukinmäen, Malmin, Tapanilan ja Puistolan. Väliin jäävät I-junat (lähdöt minuuteilla -15, -35 ja -55) ohittavat vain Pukinmäen, kuten tähänkin asti.

Arkisin klo 19:15 lähdöstä alkaen klo 22:35 lähtöön asti kaikki I-junat ohittavat Pukinmäen, Malmin, Tapanilan ja Puistolan. Niinä aikoina, kun I-junat ohittavat useampia asemia, palvelee K-juna Malmin, Tapanilan ja Puistolan matkustajia.

Viikonloppuisin klo 7:55 lähdöstä alkaen klo 22:35 lähtöön asti kaikki I-junat ohittavat Pukinmäen, Malmin, Tapanilan ja Puistolan.

Arki-iltaisin ja viikonloppuisin I-junien ohittaessa useampia asemia, palvelee Malmin, Tapanilan ja Puistolan matkustajia K-juna. Kun I-juna ei pysähdy Oulunkylän ja Tikkurilan väliasemilla (Malmi, Tapanila, Puistola), voi niille matkustaa Tikkurilan kautta P-junalla. Tällöin matkustamiseen käy poikkeuksellisesti myös HSL:n AB-lippu.

I-junien poikkeusaikataulu on voimassa 29.8. saakka.

D-junat

D-junia ei liikennöidä ajalla 7.6–15.8. Korvaavat ruuhka-ajan yhteydet Hämeenlinnasta Helsinkiin aamulla ja Helsingistä Hämeenlinnaan iltapäivällä toteutetaan R-junilla.

Z-junat

Ajalla 7.6.–15.8. Z-junien matka-aika Helsingin ja Lahden välillä pitenee 6–8 minuuttia.

Valtaosa Z-junien vuoroista ajalla 21.6–6.7. ja 16.–22.7. perutaan Helsinki–Haarajoki-väliltä, ja junat liikennöivät Haarajoen ja Lahden välillä. Kouvolan ruuhkajunat ajetaan Helsinkiin ja Helsingistä Kouvolaan asti, samoin kuin aamun ensimmäiset ja illan viimeiset vuorot.

Keravan ja Haarajoen rautatieasemien välille on järjestetty korvaava bussikuljetus (linja 979X). Bussit kulkevat kerran tunnissa muodostaen yhteyden R-junilta Z-junille. Keravan asemalla on opasteita ohjaamassa matkustajat Haarajoelle kulkeviin busseihin.

Z-junaa korvaavat bussivuorot ajetaan pääsääntöisesti matalalattiaisella bussikalustolla, jossa on tilaa 2-3:lle lastenvaunuille bussin keskiovien kohdalla. Korkealattiaisessa bussikalustossa lastenvaunut sijoitetaan bussin tavaratilaan, jolloin lapsi matkustaa vanhemman sylissä tai bussin istuimella.

R-junat

R-junien matka-aika pitenee viidellä minuutilla 7.6.–15.8. R-junat liikennöivät läpi päivän pääosin 30 minuutin vuorovälillä. 7.–27.6. ja 9.–15.8. ajetaan lisäksi arkisin ylimääräiset ruuhka-ajan lisäjunat Riihimäeltä klo 6:59 ja Helsingistä klo 16:24.

Löydät ajatasaiset ja vuorokohtaiset tiedot helpoiten matkahausta. Lisätietoa saat myös junaliikenne nyt ja korvaavat bussit -sivuilta.

Lisää ajankohtaista

Ajankohtaista

Junalla jääkiekon MM-kisoihin – lisäsimme vuoroja kiekkofaneille

Jääkiekon MM-kisat pelataan jo toista vuotta peräkkäin Tampereen Nokia Arenalla. Olemme lisänneet tärkeiden otteluiden yhteyteen ylimääräisiä junavuoroja.

Lue juttu
Allegro-juna

Ajankohtaista

Keskeytämme Allegro-liikenteen maanantaista alkaen

Sunnuntaina 27.3. Helsingistä Pietariin ajetaan ainoastaan aamupäivän Allegro-vuoro, ja iltapäivän klo 15:57 lähtö perutaan. Sunnuntaina Pietaris...

Lue juttu