Hyppää sisältöön
Ajankohtaista

Matkustajien on käytettävä kasvomaskia junassa

Junamatkustajien tulee käyttää maskia VR:n kauko- ja lähijunissa 11.3. lähtien.

Maskin käyttö junissa

Kaikkien junamatkustajien tulee käyttää kasvomaskia VR:n kauko- ja lähijunissa 11.3. alkaen, sillä heikentyneen koronatilanteen myötä haluamme lisätä matkustamisen turvallisuutta entisestään. Vaatimus maskin käytöstä koskee kaikkia yli 12-vuotiaita matkustajia ja liittyy hallituksen ilmoittamaan kolmen viikon mittaiseen sulkutilaan.

Junahenkilökuntamme on käyttänyt maskia kaikissa kauko- ja lähijunissa syksystä 2020 lähtien.

Jos maski unohtuu kotiin, voi sen ostaa junahenkilökunnalta kaukoliikenteen junissa 1 € hintaan. Puutumme maskittomuuteen, ja ratkomme tilanteet yhteistyössä asiakkaan kanssa.

Terveydelliset syyt voivat olla esteenä maskinkäytölle pienelle osalle asiakkaista. Toivomme näiden asiakkaiden ensisijaisesti käyttävän esimerkiksi visiiriä, mikäli mahdollista. Asiakkaat, jotka eivät terveydellisten syiden vuoksi voi käyttää maskia, ovat tervetulleita junaan ja VR ei vaadi todistusta terveydellisistä esteistä. Terveydellisen syyn toteaminen henkilökunnalle riittää.

Oman seurueen käyttöön varatussa hytissä tai makuuhytissä ei tarvitse käyttää maskia. Maskia on kuitenkin käytettävä junaan noustessa ja junassa liikkuessa.

HSL-lähijunissa maskeihin liittyvien asioiden viestinnästä vastaa HSL.

Junassa matkustat turvallisesti

Junassa matkustaminen on edelleen turvallista. VTT:n ja kansainvälisten tutkimusten mukaan tartunnan saamisen riski joukkovälineissä on hyvin pieni maskia käyttämällä, eikä junissa ei ole todettu yhtään tartuntaketjua. Teemme kaikkemme tartuntariskien minimoimiseksi. Voit lukea lisää junamatkustamisen turvallisuudesta täältä.

Lisää ajankohtaista

Ajankohtaista

Poliittinen lakko saattaa pysäyttää junaliikenteen torstaina 14.12.

Jos suunniteltu poliittinen lakko toteutuu, lähi- ja kaukoliikenteen sekä tavaraliikenteen junat eivät liiku torstaina 14.12. Mahdollisella polii...

Lue juttu

Ajankohtaista

Julkaisemme lisää yöjunia myyntiin 28.11. klo 10

Julkaisemme loppukevään, kesän ja alkusyksyn yöjunat myyntiin huomenna ti 28.11. klo 10. Julkaistava myyntikausi on 15.4.2024–26.10.2024. Julkais...

Lue juttu

Ajankohtaista

Helsingin ja Tampereen asemien palvelupisteillä luovutaan käteisen käytöstä kesän aikana

Helsingin ja Tampereen asemien palvelupisteillä luovutaan käteisen käytöstä myyntijärjestelmän uusiutuessa kesän aikana. Jatkossa junaliput voi m...

Lue juttu