Näin säästät matkoissa - 5 vinkkiä

Aloita matkan suunnittelu ajoissa ja teet selvää säästöä! Tutustu myös muihin säästövinkkeihimme.

Haluaisitko matkalle mahdollisimman edullisesti? Tiesitkö, että matkan hintaan vaikuttaa moni asia, kuten ajankohta, määränpää ja suunnitelmallisuus? Kun aloitat matkan suunnittelun ajoissa, voit säästää matkasi hinnasta suuren siivun. Ota säästövinkkimme talteen ja tee selvää säästöä seuraavalla matkallasi!

Ole ajoissa liikkeellä ja osta matka viivyttelemättä

Matka on järkevää ostaa ajoissa, sillä silloin matkalippujen hinnat ovat yleensä edullisimmillaan. Kun matka alkaa lähentyä, lippujen hinnat nousevat. Mitä aiemmin siis on liikkeellä, sen parempi usein lompakon kannalta.

Myös lippujen hintojen vertailu kannattaa, usein jokin tietty lähtö saattaa olla toisia edullisempi.

Matkustatko usein? – Sarjalippu sopii säännölliselle matkustajalle

Jos matkustat usein samaa reittiä, mutta et aina kuitenkaan tiedä milloin, sarjalippu on fiksu valinta. Kauko- ja lähijuniin on saatavilla omat sarjaliput 10 tai 30 kappaleen erissä.

Sarjaliput tulevat edullisemmiksi kuin yksittäisten lippujen ostaminen. Lisäksi matkaan lähtemistä ei tarvitse juurikaan ennakoida, riittää että matkan varaa sarjalipulla ennen kuin nousee junaan. Sarjalippu sopii siis hyvin hetkessä eläjälle, joka kuitenkin tietää matkustavansa samalla reitillä aina silloin tällöin.

Lapset, opiskelijat ja eläkeläiset saavat sarjalipusta alennusta. Ja vielä yksi vinkki vitonen: silloin tällöin VR:llä on sarjalippukampanjoita, jolloin sarjalippuja saa ostettua vieläkin edullisemmin.

Matkusta rajattomasti kausilipulla

Kausilippu on paras vaihtoehto, mikäli matkustat lähes joka päivä tietyllä reitillä. Kausilipulla voi matkustaa rajattomasti valitulla reitillä molempiin suuntiin, valitussa matkustusluokassa sen voimassaoloaikana. Mitä pidemmän kauden valitset, sitä edullisempi on hinta per päivä. Kausilipun voimassaoloaika on vähintään 14 ja enintään 365 vuorokautta.

Kausilippu on huoleton valinta, sillä sitä käyttämällä ei tarvitse pohtia mihin junaan ehtii, kun aina voi hypätä seuraavaan. Samalla säästyy rahaa, kun joka kerta ei tarvitse ostaa erikseen uutta lippua.

Kuulutko alennusryhmiin?

Älä unohda VR:n tarjoamia alennuksia! Lapset, opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet ja siviilipalvelusvelvolliset saavat alennusta VR:n lähi- ja kaukoliikenteen junalipuista. Alennuksen saa todistamalla kuuluvansa alennusryhmään, esimerkiksi opiskelijakortilla tai henkilöllisyystodistuksella, riippuen mistä alennuksesta on kyse.

Ryhmäalennukset

Yli 9 hengen ryhmille on saatavilla ryhmäalennuksia, joita kannattaa tiedustella ryhmämyynnistä. Ryhmähintaan vaikuttavat ryhmän koko, matkustuspäivä sekä valittu junavuoro.

Lisää luettavaa

Matkalla kotimaassa

Top 11 – parhaat vinkit yöjunaan

Tässä hyväksi havaittuja käytännön vinkkejä yöjunassa matkustamiseen, jotta matkasi öisillä raiteilla rullaisi onnistuneesti.…

Lue juttu
Uusilla raiteilla

8 syytä tehdä lippuostokset kirjautuneena

Moni meistä harmittelee, kun suunnitelmiin tulee muutoksia ja matka on kerrankin varattu ajoissa. Ajatus matkan uudelleen järjestelystä ei houkut…

Lue juttu
Matkalla kotimaassa

6 vinkkiä yöjunaan lasten kanssa

Yöjunan kyydissä koko perhe matkustaa mukavasti perille. Pitkä matka taittuu huomaamatta touhuten ja hyvien yöunien siivittämänä. Nappaa tästä la…

Lue juttu