Top 5 vinkkiä hiih­to­lo­maan Suomessa

Lappi on monelle hiihtoloman ykköskohde, mutta aina ei tarvitse matkustaa Lappiin asti voidakseen nauttia Suomen parhaasta hiihtolomatekemisestä.

Kaipaatko vinkkejä hiihtolomaan Suomessa? Lappi on hiihtoloman suosikkikohde, mutta hiihtolomatekemistä ja vierailun arvoisia lomakohteita löytyy runsaasti myös eteläisemmästä Suomesta. Katso meidän vinkit hiihtolomaan Suomessa ja ota ilo irti pakkaspäivistä. Mikä parasta, kaikkiin kohteisiin pääset junalla!

1. Viltin alla koiravaljakon kyydissä

Ihaile vaihtuvia maisemia kirpeässä talvisäässä pakkasen nipistellessä poskiasi. Taustalla voit kuulla hangen natinaa ja koiravaljakon innokasta haukuntaa. Retken jälkeen pääset palkitsemaan reippaat koirat rapsutuksilla. Husky-ajelu on ikimuistoinen elämys, josta pääsee nauttimaan myös eteläisemmässä Suomessa.

Nurmes

Nauti vauhdin huumasta ja luonnosta Pohjois-Karjalassa Pielisen rannalla. Tarkemmat tiedot koiravaljakkoajelusta löydät ohjelmapalveluyritys Bomba-actionin sivuilta., Avataan uudessa välilehdessä

Kajaani

Koe talvisen Kainuun kauneus! Lisätietoa Vuokatin husky-safareista löydät täältä., Avataan uudessa välilehdessä Kajaanista on bussikuljetus Vuokattiin.

Jämsä

Miltä kuulostaisi reipas koirien vetämä metsälenkki Keski-Suomessa? Lisätietoa saat McAhon safarin verkkosivuilta, Avataan uudessa välilehdessä.

2. Virkistä aistejasi hyisessä vedessä

Pulahdus hyiseen veteen saattaa kuulosta extreme-lajilta, mutta avantouinnilla on useita rentouttavia terveysvaikutuksia. Aistit herättävään tunteeseen on helppo jäädä koukkuun. Jos ajatus pulahduksesta jäiseen veteen tuntuu liian hurjalta, voit kokeilla myös toista talvista vesiaktiviteettia – kuivapukukelluntaa tai jääkelluntaa. Lämpimän puvun, jäisen veden ja talven hiljaisuuden yhdistelmässä on jotain niin unohtumatonta, että se on koettava itse.

Joensuu

Pulahda uimaan "jääkarhujen" kanssa. Lisätietoja tarjoaa Vehkalahden avantouintikeskus, Avataan uudessa välilehdessä.

Tampere

Virkistä aistejasi jäisessä Näsijärvessä. Lisätietoa voit katsoa Rauhaniemen kansankylpylän sivuilta, Avataan uudessa välilehdessä.

Savonlinna

Kokeile jääkelluntaa Olavinlinnan vieressä. Lisätietoa jääkellunnasta Savonlinnassa löydät ohjelmapalveluyritys LakelandGTE:n verkkosivuilta, Avataan uudessa välilehdessä.

Jämsä

Hassuttele kelluntapuvuissa Himoksella. Lisätietoja kelluntapuvuissa tapahtuvasta avantoseikkailusta saat HimosLomien sivuilta, Avataan uudessa välilehdessä.

Imatra

Kokeile kuivapukukelluntaa Saimaassa tai Vuoksen virroissa. Lisätietoa saat ohjelmapalveluyritys Tuplakasin sivuilta, Avataan uudessa välilehdessä.

3. Mielenrauhaa luonnonjäillä

Luonnonjäillä luistelu on taianomainen kokemus, jossa yhdistyvät luonnon rauha ja vauhdin huuma. Ulkoilu on ihana päättää evästaukoon luonnon keskellä. Muistathan turvallisuuden ja oikeaoppiset varusteet. Retkiluistelijan tärkein varuste on kaulassa roikkuvat naskalit. Retkelle on myös aina lähdettävä seurassa.

Mäntyharju

Mäntyharjun Pyhävesi kutsuu rentoutumaan.

Jyväskylä

Jyväsjärven retkiluisteluradalla pääsee luistelemaan myös kaupunkimaisemissa.

Kuopio

Nauti talvesta ja vauhdista Kallaveden jäillä.

4. Riemunkiljahduksia pulkkamäessä

Pulkkailu on koko perheen ykkösaktiviteetti! Erityisesti perheen pienimmät viettäisivät pulkkamäessä vaikkapa kokonaisen lomaviikon. Pulkkailun jälkeen maistuu kuuma mehu termospullosta. Muista siis pakata eväät reppuun punaposkisille laskijoille.

Oulu

Oulun Nallikarin talvikylässä pääsee laskemaan tuubimäkeä donitsilla! Lisätietoa Nallikarin talvikylästä löydät täältä, Avataan uudessa välilehdessä.

Jyväskylä

Laajavuoressa on monipuoliset talviurheilumahdollisuudet. Laajavuoreen pääsee Jyväskylän keskustasta alle 10 minuutissa Jyväskylän julkisella liikenteellä (bussi numero 25). Lisätietoa Laajavuoren palveluista saat täältä , Avataan uudessa välilehdessä.

5. Napakelkalla nostalgian pyörteisiin

Napakelkka eli hoijakka on kehää kiertävä kelkka, joka takaa naurun! Taitava nikkari valmistaa napakelkan itse, mutta jos se ei ole mahdollista, voi napakelkkailua harrastaa myös yleisillä paikoilla erityisesti järvien jäillä.

Lappeenranta

Nauti vauhdin huumasta Lappeenrannan satamassa.

Muutokset ovat mahdollisia, joten tarkistathan ajankohtaiset tiedot, kuten aukioloajat, aina vielä palveluntarjoajalta.

Osta lippusi yöjunaan

Saat autojunalipun valitsemalla auton matkustajavalikosta.

Lisää

Lisää luettavaa

Matkalla kotimaassa

Kaunis, kauniimpi, Itä-Suomi

Itä-Suomi on laatutietoisen nautiskelijan paratiisi. Aina ei tarvitse matkata kaukomaille, sillä Itä-Suomesta löytyvät kaikki ainekset täydellise…

Lue juttu
Syksyinen lähijunaloma
Matkalla kotimaassa

Lähijunaloma

Houkutteleeko nopea maisemanvaihdos? Lisää kokemuksiisi helposti saavutettavat kohteet lähellä, sillä turistiksi voit lähteä myös lähijunalla. Ke…

Lue juttu
Matkalla kotimaassa

5 kotimaan lomakohdetta lapsiperheille

Etsitkö vinkkejä kotimaan matkailuun lasten kanssa? Elämykselliset ja edulliset perhelomat löytyvät kotimaasta etsitpä sitten helppoa luontokohde…

Lue juttu