Kaunis, kauniimpi, Itä-Suomi

Itä-Suomi on laatutietoisen nautiskelijan paratiisi. Aina ei tarvitse matkata kaukomaille, sillä Itä-Suomesta löytyvät kaikki ainekset täydelliseen luksuslomaan.

Hyppää junan kyytiin ja hurauta ylellisten hotellien, erinomaisten ravintoloiden ja rentouttavien maisemien pariin Itä-Suomeen. Junassa pystyt käyttämään vapaa-aikaasi juuri kuten haluat: voit nautiskella ravintolavaunun antimia omalla paikallasi tai lukea kerrankin kesken jääneen kirjan loppuun.

Itä-Suomen reitti kulkee Joensuun, Pieksämäen ja Lappeenrannan kautta Parikkalan kätkettyyn helmeen. Parikkalasta matka jatkuu luonnonrauhaan Punkaharjulle ja sieltä Savonlinnan romanttisiin maisemiin.

Arkkitehtuuria ja bistroruokaa Joensuussa

Kaunis Joensuu sijaitsee Saimaaseen kuuluvan Pyhässelän rannalla, ja kaupungissa riittää monenlaista puuhaa matkailijalle. Taidemuseo Onni, Avataan uudessa välilehdessä on itsessään jo arkkitehtoninen nähtävyys, sillä museo sijaitsee kauniissa uusrenessanssia edustavassa rakennuksessa.

Jos museokierroksen jälkeen nälkä yllättää, suuntaa kesäpäivän lounaalle Local Bistroon, Avataan uudessa välilehdessä. Ravintola on erinomainen hinta-laatusuhteeltaan, ja se on valittu Suomen parhaimpien ravintoloiden joukkoon useasti. Kolme kertaa vuodessa päivittyvällä listalla on laadukkaita annoksia, joissa on hyödynnetty paikallisia antimia, kuten sieniä ja marjoja.

Sympaattisen Pieksämäen kauppatori ilahduttaa kesällä

Vain vajaan 20 000 asukkaan asuttama Pieksämäki on idyllinen – ja monelle vielä harmillisen tuntematon – matkakohde. Kesällä Pieksämäen kauppatori kuhisee ihmisiä kirpputoriostoksilla ja torikahveilla.

Ukko Bistro & Deli on rakennettu rustiikkiseen ympäristöön vanhoille veturitalleille. Kauniina kesäpäivänä on ihana istahtaa Ukon terassille nauttimaan raikasta kesälounasta ja kylmää juotavaa.

Mikkelissä syödään vanhassa hevostallissa

Sympaattinen Mikkeli sijaitsee kauniilla Saimaalla. Jos olet kiinnostunut sotahistoriasta, kannattaa katsastaa aivan uusi Sodan ja Rauhan keskus Muisti, Avataan uudessa välilehdessä. Tiedekeskus haluaa tuoda esiin sodan todellisuutta ja kauheutta, mutta muistuttaa myös siitä, että ihmisellä on kyky sopeutua ja selvitä vaikeuksista.

Mikkelin seutu suosii lähi- ja luomuruokaa, jossa pääosaa näyttelevät riista, kala ja sienet. Joutsenmerkitty Ravintola Talli, Avataan uudessa välilehdessä on sitoutunut toimimaan ympäristöystävällisesti, ja sympaattinen ravintola sijaitsee vanhassa hevostallissa. Noutopöydässä tarjolla on kotimaista lähi- ja luomuruokaa.

Kulttuurielämyksiä Kouvolassa

Kouvola on kulttuurin ystävien paratiisi. VR:n vanhassa koulurakennuksessa sijaitsevassa pienoisrautatiemuseossa on esillä junien ja junaratojen pienoismalleja sekä muuta rautatieaiheista tavaraa. Vierailijan pään yläpuolella puksuttelee suurikokoinen puujuna.

Kouvolan viereisessä Sippolan kylässä sijaitseva Taidekeskus Antares tarjoilee vaihtuvia näyttelyitä, jotka ovat esillä vanhan juustomeijerin mielenkiintoisessa miljöössä.

Lappeenrannan Saimaa hurmaa järvitunnelmalla ja rantabulevardilla

Lappeenrannan Saimaan rantakadut tarjoilevat helpotusta Pohjois-Italian kaipuuseen, sillä hetkittäin tunnelma on kuin Gardajärvellä. Rantabulevardilta löytyy ihania ravintoloita ja kahviloita, joissa pistäytyä raikastavilla virvokkeilla. Mikäli Saimaan kaipuuseen ei riitä pelkkä kävely rannassa, kannattaa vuokrata kajakki tai hypätä vesibussin kyytiin. Majurskan talossa sijaitsevassa kahvilassa on kaunista vanhanajan tunnelmaa ja erinomaisia pikkupurtavia.

Parikkala on Itä-Suomen kätketty helmi

Parikkala on pieni kunta Itä-Suomessa, jossa asuu vain vajaat 5000 ihmistä. Se on siis oiva kohde niille, jotka haluavat vetäytyä omaan rauhaan muiden katseilta. Pienestä koostaan huolimatta Parikkala tarjoilee matkailijalle kulttuuria, sillä Parikkalassa on Veijö Rönkkösen ainutlaatuinen veistospuisto. Taiteilija myös itse asui puistossa kuolemaansa saakka.

Parikkalassa on kokoonsa nähden monipuolinen majoitustarjonta: esimerkiksi idyllinen Hotelli Laatokan Portti tarjoilee yöpymissijan kauniin Simpele-järven rannalla.

Punkaharju on ylistys suomalaiselle luonnolle ja puhtaalle ruoalle

Punkaharju on must-kohde kaikille, jotka elävät kiireistä arkea. Punkaharju tarjoilee ainutlaatuista hiljaisuutta ja luonnonläheisyyttä, joka tunnetusti laskee stressitasoja. Hotelli Punkaharju, Avataan uudessa välilehdessä tarjoaa upeat puitteet rentoutumiselle. Voit valita mieleisesi huoneen tai sviitin hotellin monipuolisesta tarjonnasta. Hotellin yhteydessä oleva ravintola kunnioittaa suomalaisen luonnon raaka-aineita tarjoilemalla gastronomisia elämyksiä villiyrteillä ja -sienillä höystettynä.

Savonlinna tarjoaa historiaelämyksiä ja romantiikkaa

Savonlinna on oiva kohde kenelle tahansa romantiikankaipuusta kärsivälle. Syksymmällä Olavinlinna tarjoilee Oopperajuhlien juhlahumua pimenevässä syysillassa, mutta se on kesälläkin oivallinen kohde tunnelmointiin. Olavinlinnan ja Pihlajanveden ympäristö tarjoilee silmänruokaa kansallismaiseman muodossa, ja Pihlajanvedellä pääsee halutessaan myös uimaan ja melomaan. Savonlinnan ravintolatarjonnan avainsanat ovat muikut ja puhdas lähiruoka. Pidä nämä siis mielessä, kun suuntaat nälkäisenä illalliselle.

Lisää luettavaa

Uusilla raiteilla

8 syytä tehdä lippuostokset kirjautuneena

Moni meistä harmittelee, kun suunnitelmiin tulee muutoksia ja matka on kerrankin varattu ajoissa. Ajatus matkan uudelleen järjestelystä ei houkut…

Lue juttu
Matkalla kotimaassa

Näin tulkitset kesän sade-ennusteita ja säilytät matkasuunnitelmasi

Suomen suveen kuuluvat sade ja paiste. Joskus nämä vuorottelevat hyvinkin nopeasti, mikä hankaloittaa sään ennustamista. Moni tuntuu säikähtävän…

Lue juttu
Arjen matkat

Miksi taittaa työmatkat junalla?

Mitä jos aloittaisit aamusi rentouttavalla junamatkalla. Juna tarjoaa sinulle omaa aikaa, rauhallisen startin päivään ja huolettoman tavan matkat…

Lue juttu