Hyppää sisältöön
Käytössäsi on vanhentunut selain
Suosittelemme käyttämään Firefoxin, Chromen, Safarin, Edgen tai Operan uusimpia versioita.

Kaunis, kauniimpi, Itä-Suomi

Itä-Suomi on laatutietoisen nautiskelijan paratiisi. Tänä kesänä ei tarvitse matkata kaukomaille, sillä Itä-Suomesta löytyvät kaikki ainekset täydelliseen luksuslomaan.

Hyppää junan kyytiin lomalipulla koko viikoksi ja hurauta ylellisten hotellien, erinomaisten ravintoloiden ja rentouttavien maisemien pariin Itä-Suomeen. Junan kyydissä pystyt käyttämään vapaa-aikaasi juuri kuten haluat: voit nautiskella ravintolavaunun antimia omalla paikallasi tai lukea kerrankin kesken jääneen kirjan loppuun.

Itä-Suomen reitti kulkee Lappeenrannan ja Imatran kautta Parikkalan kätkettyyn helmeen. Parikkalasta matka jatkuu luonnonrauhaan Punkaharjulle ja sieltä Savonlinnan romanttisiin maisemiin.

Arkkitehtuuria ja bistroruokaa Joensuussa

Kaunis Joensuu sijaitsee Saimaaseen kuuluvan Pyhässelän rannalla, ja kaupungissa riittää monenlaista puuhaa matkailijalle. Taidemuseo Onni on itsessään jo arkkitehtoninen nähtävyys, sillä museo sijaitsee kauniissa uusrenesanssia edustavassa rakennuksessa.

Jos museokierroksen jälkeen nälkä yllättää, suuntaa kesäpäivän lounaalle Local Bistroon. Ravintola on erinomainen hinta-laatusuhteeltaan, ja se on valittu Suomen parhaimpien ravintoloiden joukkoon useasti. Kolme kertaa vuodessa päivittyvällä listalla on laadukkaita annoksia, joissa on hyödynnetty paikallisia antimia, kuten sieniä ja marjoja.

Lappeenrannan Saimaa hurmaa järvitunnelmalla ja rantabulevardilla

Lappeenrannan Saimaan rantakadut tarjoilevat helpotusta Pohjois-Italian kaipuuseen, sillä hetkittäin tunnelma on kuin Gardajärvellä. Rantabulevardilta löytyy ihania ravintoloita ja kahviloita, joissa pistäytyä raikastavilla virvokkeilla. Mikäli Saimaan kaipuuseen ei riitä pelkkä kävely rannassa, kannattaa vuokrata kajakki tai hypätä vesibussin kyytiin. Majurskan talossa sijaitsevassa kahvilassa on kaunista vanhanajan tunnelmaa ja erinomaisia pikkupurtavia.

Kulttuurielämyksiä Kouvolassa

Kouvola on kulttuurin ystävien paratiisi. VR:n vanhassa koulurakennuksessa sijaitsevassa pienoisrautatiemuseossa on esillä junien ja junaratojen pienoismalleja sekä muuta rautatieaiheista tavaraa. Vierailijan pään yläpuolella puksuttelee suurikokoinen puujuna.

Kouvolan viereisessä Sippolan kylässä sijaitseva Taidekeskus Antares tarjoilee vaihtuvia näyttelyitä, jotka ovat esillä vanhan juustomeijerin mielenkiintoisessa miljöössä. Tänä kesänä Antareksessa on esillä ryhmänäyttely "Uni ja kuolema", jossa 19 nykytaiteilijaa käsittelevät aihetta omalla tavallaan eri taidemuotojen keinoin.

Kaisu Koiviston "Syvä pääty" Antareksen näyttelyssä. Näyttely on esillä 13.6.– 29.8.2021.

Imatralla ihmetellään kosken kuohuja

Imatra sijaitsee vain muutaman kymmenen kilometrin päässä Lappeenrannasta. Se on kuuluisa erityisesti Imatrankoskesta, jossa aktiivinen lomailija voi viettää mukavan päivän kosken kuohuntaa ihmetellessä. Mikäli uskallus riittää, kannattaa kokeilla kosken yli menevää vaijerirataa.

Jos dopamiinipiikin jälkeen iskee väsymys, kannattaa suunnata lepäämään Imatran Valtionhotelliin, joka on Suomen kauneimmaksikin rakennukseksi valittu ainutlaatuinen jugendlinna.

Parikkala on Itä-Suomen kätketty helmi

Parikkala on pieni kunta Itä-Suomessa, jossa asuu vain vajaat 5000 ihmistä. Se on siis oiva kohde niille, jotka haluavat vetäytyä omaan rauhaan muiden katseilta. Pienestä koostaan huolimatta Parikkala tarjoilee matkailijalle kulttuuria, sillä Parikkalassa on Veijö Rönkkösen ainutlaatuinen veistospuisto. Taiteilija myös itse asui puistossa kuolemaansa saakka.

Parikkalassa on kokoonsa nähden monipuolinen majoitustarjonta: esimerkiksi idyllinen Hotelli Laatokan Portti tarjoilee yöpymissijan kauniin Simpele-järven rannalla.

Punkaharju on ylistys suomalaiselle luonnolle ja puhtaalle ruoalle

Punkaharju on must-kohde kaikille, jotka elävät kiireistä arkea. Punkaharju tarjoilee ainutlaatuista hiljaisuutta ja luonnonläheisyyttä, joka tunnetusti laskee stressitasoja. Hotelli Punkaharju tarjoaa upeat puitteet rentoutumiselle. Voit valita mieleisesi huoneen tai sviitin hotellin monipuolisesta tarjonnasta. Hotellin yhteydessä oleva ravintola kunnioittaa suomalaisen luonnon raaka-aineita tarjoilemalla gastronomisia elämyksiä villiyrteillä ja -sienillä höystettynä.

Savonlinna tarjoaa historiaelämyksiä ja romantiikkaa

Savonlinna on oiva kohde kenelle tahansa romantiikankaipuusta kärsivälle. Syksymmällä Olavinlinna tarjoilee Oopperajuhlien juhlahumua pimenevässä syysillassa, mutta se on kesälläkin oivallinen kohde tunnelmointiin. Olavinlinnan ja Pihlajanveden ympäristö tarjoilee silmänruokaa kansallismaiseman muodossa, ja Pihlajanvedellä pääsee halutessaan myös uimaan ja melomaan. Savonlinnan ravintolatarjonnan avainsanat ovat muikut ja puhdas lähiruoka. Pidä nämä siis mielessä, kun suuntaat nälkäisenä illalliselle.

Suosittelemme reitille 7 päivän lomalippua. Lomalipun hinnat aikuiselle: 5 päivää 119 €, 7 päivää 139 € ja 9 päivää 159 €. Hintaan sisältyy rajaton määrä matkustamista.

Uusimmat artikkelit