Vi lyssnade på finländarna och sänkte priserna permanent på fjärrtrafiken. Därtill är prissättningen nu tydligare och det är lätt att välja biljett. För dig blir det förmånligare och enklare än tidigare. Prova själv.

fi sv en
Prova själv
Ny prissättning

Vad ändras?

Vi sänkte priserna permanent på fjärrtrafiken. Dessutom slopade vi biljettyperna som upplevts krångliga och sparade endast de nödvändiga. Nu kan du enligt dina behov komplettera eller ändra din biljett med tilläggstjänster. Läs mera »

Sparbiljett

Sparbiljetten är alltid det förmånligaste alternativet för alla passagerare på alla rutter. Det finns endast ett begränsat antal Sparbiljetter och inga rabatter beviljas på denna biljettyp. Sparbiljetterna kommer till försäljning 60 dagar före resan. Du kan boka om biljetten för fem till biljetten för tio euro. Om du vill kan du också köpa andra tilläggstjänster till din biljett så som en bekvämare sittplats.

Standardbiljett

Standardbiljetten är en tågbiljett för en resa i Eko-klass. På priset beviljas rabatt för barn (4-16 år), studerande och pensionärer samt rabatt på beväringars och civiltjänstgörares fritidsresor. Om du vill kan du också köpa andra tilläggstjänster till din biljett så som en bekvämare sittplats.

Barn, studerande, pensionärer

4-16 år gamla barn och unga får 40 %, studerande 30 %, pensionärer och 65 år fyllda 20 % samt beväringar och civiltjänstgörare för fritidsresor 30 % rabatt. Det nedsatta priset avrundas alltid till följande jämna euro. Rabatt beviljas också på seriebiljetter på 10 och 30 resor. På periodbiljetten beviljas endast barnrabatt.

På Sparbiljetter, tilläggstjänster och eventuella erbjudandepriser beviljas ingen rabatt.

Serie- och periodbiljetter

De populära seriebiljetterna är nu förmånligare än tidigare och de gäller nu på alla tåg. En seriebiljett på 10 eller 30 resor är det förmånligaste alternativet för dig som ofta reser på en viss sträcka.

Periodbiljetten däremot är det förmånligaste alternativet om du nästan varje vardag reser på en viss sträcka. Det är en bra orsak att lämna bilen hemma. Läs mera »

Biljetternas köpställen

Du kan köpa fjärrtrafikens tågbiljetter från VR:s alla köpställen. Mer information på (vr.fi) »

Extra

Extra-klassen i Pendolino- och InterCity-tågen passar för dig som vill resa bekvämare. Du har tillgång till dagens tidningar samt en självbetjäningspunkt där du kan hämta kaffe, te eller vatten. Med en tilläggsavgift på 5-17 € till Spar- och Standardbiljettens pris får man en sittplats i Extra-klassen. Avgiften beror på längden på resan.

Restaurangvagnens övre våning

Du kan välja en bekväm sittplats i övre våningen på InterCity-tågens DuettoPlus restaurangvagn för en tilläggsavgift på 3-11 euro. Priset beror på längden på resan. Platsen passar särskilt för dig som vill koncentrera dig på att arbeta eller njuta av vackra landskap. I DuettoPlus restaurangen i nedre våningen kan du avnjuta måltider eller äta något smått. Prova också nya Robert's Coffee-cafévagnen på rutterna mellan Helsingfors och Åbo eller Tammerfors!

Avbokningsskydd

Du kan förbereda dig på en eventuell avbokning av resan med ett Avbokningsskydd för endast 10 euro. Du får tillbaka priset på din biljett genom att kontakta vår kundservice, biljettförsäljningen på utvalda stationer, en R-kiosk eller en resebyrå före tågets avgång.

Sällskapsdjur

Du kan ta med ditt sällskapsdjur i alla tåg. En djurplats kostar fem euro. Se mer (vr.fi) »

Cykel

Reservera alltid en cykelplats före resan, för det finns endast ett begränsat antal platser. En cykelplats kostar fem euro. En del av platserna har lås mot pant. Det går inte att transportera cyklar på Pendolino-tåg. Se mer (vr.fi) »

Sittplats

Det är gratis att boka alla andra sittplatser än de i Extra-klassen eller restaurangvagnens övre våning. Utan tilläggsavgift kan man också boka en plats intill lekplatsen, mitt emot varandra, i arbetskupén, en rullstolsplats eller en plats i familje- eller allergikupén.

Biljetternas köpställen

Du kan köpa fjärrtrafikens tågbiljetter från VR:s alla köpställen. Mer information om köpställena finns här (vr.fi) »

Vad ändras?

Priserna sjönk permanent och biljettprodukterna förenklades.

Ännu förmånligare, enklare och flexiblare

Målet med prisförnyelsen har varit att permanent sänka priserna på tågbiljetterna och att förenkla biljettyperna. Vi ville göra tågresandet ännu förmånligare och köpet av biljett ännu smidigare för dig. Dessutom slopade vi biljettyperna som upplevts krångliga och sparade endast de nödvändiga.

Nya biljetter och tilläggstjänster

Sparbiljetten är alltid det förmånligaste alternativet för alla passagerare på alla rutter. Antalet Sparbiljetter är begränsat och de kommer till försäljning 60 dygn före avfärd. En Sparbiljett går inte att köpa på tåget.

Standardbiljetten är en tågbiljett för en resa i Eko-klass. På priset beviljas rabatt för barn (4-16 år), studerande och pensionärer samt rabatt på beväringars och civiltjänstgörares fritidsresor.

Dessutom kan du köpa de tilläggstjänster du vill. Du kan boka plats på Duetto Plus restaurangvagnens övre våning för endast 3-11 euro beroende på längden på din resa. Tidigare krävdes en dyr Flexbiljett i Extra-klassen. Men inte lägre. Du kan njuta av Extra-klassens bekvämligheter så som kaffe och tidningar för en tilläggsavgift på endast 5-17 euro beroende på längden på din resa. Sällskapsdjur och cykel följer med på resan för fem euro.

Det är fortsättningsvis gratis att boka övriga sittplatser.

Vilka biljetter slopas?

Flexbiljetten till Extra-klassen togs bort, men nu kan du själv inverka på din tågbiljetts flexibilitet. Både Sparbiljetterna och Standardbiljetterna kan ombokas. Du kan ändra avresedag eller tåg för endast fem euro. Dessutom uppbärs en eventuell skillnad mellan priserna. Om du vill kan du också köpa Avbokningsskydd till biljetten för 10 euro och då får du tillbaka priset på din biljett om du inte kan resa.

Enligt våra kunder var reglerna för Familjebiljetten för krångliga. Vi slopade Familjebiljetterna och i fortsättningen varierar inte barnets pris enligt storleken på resesällskapet. Barn (4-16 år) får 40 % rabatt på Standardbiljetter, seriebiljetter, periodbiljetter samt sovplatser och sovkupéer. Barn under 4 år reser gratis utan egen plats tillsammans med en vuxen, en pensionär eller en studerande.

Också den Förköpta biljetten slopades, men fördelarna med tidig bokning kan du utnyttja med Sparbiljetten.

På arbetsresa

Priserna på serie- och periodbiljetterna, som är populära bland arbetsresande sjönk också avsevärt per enskild biljett.

Medlemskap i Veturi lönar sig

Veturi erbjuder även i fortsättningen anmärkningsvärda förmåner för medlemmarna. Som Veturi-medlem är du bland de första som får information om VR:s service, förmåner, kampanjer och nyheter. Dessutom får du förmåner och rabatter i exempelvis tågets restaurangvagn och hos andra samarbetskumpaner. Du försäkrar dig om de bästa förmånerna genom att alltid vara inloggad när du köper din biljett. Då sparas exempelvis din biljett under Mina uppgifter och vi kommer ihåg dig med eventuella överraskningar. Som inloggad är det även behändigare och snabbare att köpa biljett i VR Mobil.

Serie- och periodbiljetter

Du reser förmånligare än tidigare.

Serie- och periodbiljetterna på alla tåg nu förmånligare

De populära seriebiljetterna är nu förmånligare än tidigare och de gäller nu på alla tåg.

En seriebiljett på 10 eller 30 resor är det förmånligaste alternativet för dig som ofta reser på en viss sträcka. När du reser med seriebiljett kan du gratis boka en sittplats i Eko-klassen 60 dygn före avresa. Biljetten är giltig i sex månader efter den valda starttiden. En seriebiljett kan användas av flera personer.

Periodbiljetten däremot är det förmånligaste alternativet om du nästan varje vardag reser på en viss sträcka. Det är en bra orsak att lämna bilen hemma. Ju längre period du väljer desto förmånligare är priset per dag. I de tåg som är populära bland arbetspassagerare har det reserverats kvotplatser för dem som reser med periodbiljett.

Prisexempel

Berätta hur du reser

Tågresan med familjen är nu ännu förmånligare, särskilt på huvudrutterna. Välj ett exempel på resemål och du kan jämföra priset för två vuxna och två barn eller en vuxen och två barn med priset på den gamla Familjebiljetten. Beräkningsgrunderna för prisexemplen ser du genom att klicka på biljetterna nedan.
2 vuxna, 2 barn
1 vuxen, 2 lasta
En seriebiljett på 10 eller 30 resor är det förmånligaste alternativet för dig som ofta reser på en viss sträcka. Periodbiljetten däremot är det förmånligaste alternativet om du nästan varje vardag reser på en viss sträcka. Ju längre period du väljer desto förmånligare är priset per dag. Det är en bra orsak att lämna bilen hemma. Serie- och periodbiljetterna kan köpas för både Eko- och Extra-klassen. Läs mer genom att klicka på de nya serie- och periodbiljetterna nedan.
Seriebiljett,
10 eller 30 resor
i Eko-klass
Seriebiljett,
10 eller 30 resor
i Extra-klass
Periodbiljett,
30 dagar i Eko-
eller Extra-klass
4-16 år gamla barn och unga får 40 %, studerande 30 %, pensionärer och 65 år fyllda 20 % samt beväringar och civiltjänstgörare för fritidsresor 30 % rabatt på den ännu förmånigare Standardbiljettens pris. Rabatt beviljas också på seriebiljetter på 10 och 30 resor. På periodbiljetten beviljas endast barnrabatt.

Sparbiljetten är alltid det förmånligaste sättet att resa. För dem som reser mycket lönar det sig också att jämföra priserna på serie- och periodbiljetterna. Beräkningsgrunderna för exemplen nedan får du genom att klicka på priset.

  • 9,90€
Hinta aina
9,90€