Junalla Tampereelta Jyväskylään

Nopea yhteys Jyväskylään

Tampereen ja Jyväskylän välinen etäisyys on 154 kilometriä. Nopeimmillaan junamatka Jyväskylään kestää vain 1,5 tuntia. Tampereelta Jyväskylään kulkee arkipäivisin useita suoria junayhteyksiä.

Junalipun hinta Tampereelta Jyväskylään alk. 6,10 €. Jos ostat lipun ajoissa, saat sen varmimmin edulliseen hintaan.

Osta lippusi Jyväskylään!

Lisää

Juna on vihrein valinta Tampere–Jyväskylä-reitille

Juna on ympäristöystävällisin tapa matkustaa Jyväskylään. Automatkan hiilidioksidipäästöt ovat jopa 50 kertaa suuremmat kuin vastaavan junamatkan.

Työskentele junassa

Junasta löydät monipuoliset mahdollisuudet matkalla työskentelyyn yksin tai yhdessä. Hiljainen Ekstra-luokka, 2, 4 tai 6 hengen työskentelyhytit sekä 12 hengen kabinetti vastaavat monenlaisiin tarpeisiin.

Tutustu eri vaihtoehtoihin

5 syytä matkustaa junalla Tampereelta Jyväskylään

  1. Junalla pääset Jyväskylään nopeasti ja vaivattomasti. Matka taittuu mukavasti, eikä kahvitaukoa vartenkaan tarvitse pysähtyä.
  2. Juna tuo sinut kätevästi Jyväskylän keskustaan. Jyväskylän keskustan palvelut ovat heti lähelläsi, tai voit jatkaa matkaasi Matkakeskuksesta esimerkiksi linja-autolla.
  3. Juna on edullinen vaihtoehto. Mitä aikaisemmin ehdit lippuostoksille, sitä varmemmin nautit edullisista hinnoista.
  4. Junalla matkustaessa sinun ei tarvitse huolehtia liikenneruuhkista tai huonoista ajokeleistä – juna vie sinut turvallisesti perille.
  5. Juna on ekologisin valinta, kun matkustat Jyväskylään. Junamatkan hiilidioksidipäästöt ovat lähes 50 kertaa pienemmät kuin vastaavan automatkan.

Tiesitkö?

Junat ovat kulkeneet Jyväskylään jo vuodesta 1897. Jyväskylässä sijaitsevalla Seppälänkankaan sivuradalla voi aistia menneisyyden tunnelmaa, koska sivuradalla liikkuvat vain radan kunnossapito- ja museokalustot.

Suomen Ateena

Suomen Ateenanakin tunnettu Jyväskylä on kuuluisa opiskelijaelämästään. Suomen ensimmäinen suomenkielinen lyseo perustettiin juuri Jyväskylään vuonna 1858, ja Suomen ensimmäinen kesäyliopisto aloitti toimintansa kaupungissa vuonna 1912. Nykyään jopa viidesosa jyväskyläläisistä on opiskelijoita.