Gå till innehållet

Vi förnyar våra tjänster

På nya spår

Välkommen till vår förnyade webbplats! I tillägg till webbplatsen har vi gett ut en helt ny app, VR Matkalla, som redan gör tågresandet smidigare för nästan en halv miljon finländare. På stationerna betjänar våra nya, användarvänliga biljettautomater dig.

Se vanligaste frågorna

Vad innebär förändringen för dig?

Förnyad webbplats

Vi har förnyat den här webbplatsen, och vi förbättrar och utvecklar informationen och servicen här även i fortsättningen. Din feedback är viktig för oss så det vore trevligt om du kunde berätta oss vad du tycker eller vad som borde utvecklas.

Appen VR Matkalla

Den nya appen står till din personliga tjänst under hela din resa. Du får denna reskamrat kostnadsfritt på din mobil via App Store eller Google Play-butiken. Som användare av appen får du även praktiska förmåner.

Nya biljettautomater

De splitternya biljettautomaterna betjänar dig på stationerna. Automaterna har en större skärm än tidigare och de är snabba och enkla att använda även i brådskande situationer. I planeringen har vi också iakttagit specialgruppernas behov.

VR Matkalla är ditt bästa resesällskap

Appen VR Matkalla står till din tjänst under hela resan.

Svar på de vanligaste frågorna

Kundprogrammet Veturi och dess namn kommer så småningom att upphöra och Veturi är inte längre med på den nya webbplatsen eller den nya appen. Du kan dock fortfarande logga in på alla våra digitala försäljningskanaler med ditt Veturi-användarnamn.

Vi ändrar kundprogrammet Veturi så småningom till VR:s kundprogram som kommer att betjäna dig ännu bättre. När du sköter dina ärenden och är inloggad, hittar du dina biljetter, kvitton och resor på vår webbplats, på punkten Mina biljetter. Dessa uppgifter finns även sparade på appen VR Matkalla. Du kan förstås alltid köpa biljetterna på vår webbplats utan att logga in.

Dessutom är appen ditt förmånskort. Så här i början har avdelningen Meddelanden delikatessförmåner för restaurangvagnen, du får dessa genom att visa appen på restaurangvagnens kassa. Senare lägger vi till även andra trevliga förmåner i appen.

På den här webbplatsen hittar du nu både seriebiljetterna och enkelbiljetterna med tilläggstjänster. Den förnyade periodbiljetten hittar du i VR Matkalla-appen, skapa bara ett användarnamn och ladda ner appen.

En del av våra tjänster, som nattågens kupeér, biltåg-paket, företagstjänster och biljetterna till Ryssland går tills vidare endast att köpa på vår gamla webbplats. Vi guidar dig till rätt ställe på våra sidor. Vi utvecklar våra digitala tjänster stegvis, och som följande jobbar vi på att få även de här tjänsterna till de nya kanalerna.

Om du har en pdf- eller mobilbiljett från den gamla webbplatsen, kan du använda den normalt på tåget. Du kan även använda slut resorna på din gamla seriebiljett på den gamla webbplatsen.

Våra nya försäljningskanaler är ännu inte färdiga. Vi utvecklar dem konstant och lägger till nya funktioner och produkter i den takt de blir färdiga. Det lönar sig att uppdatera appen VR Matkalla alltid när en ny uppdatering finns tillgänglig.

Vi tar gradvis bort gamla försäljningskanaler och appar. När vi publicerar nytt kan vi ta bort gammalt.

Den gamla webbplatsen vr.fi har förnyats. Den gamla mobilappen VR Mobiili fungerar inte längre, så det lönar sig att skapa ett användarnamn och ladda ner VR Matkalla- appen.

Vi har även tagit bort närtrafikens gamla tjänster, webbplatsen beta.vr.fi och appen VR Närtåg. Du kan biljetter till närtrafiken i appen VR Matkalla och på den här webbplatsen.

Våra nya tjänster har planerats så att de är lättanvända och motsvarar dagens behov. Den nya färgvärlden är fräsch och tjänsterna har planerats så att de är lätt tillgängliga.

Visste du?

Hittills har det skapas massor av kod för den nya webbplatsen och det blir bara mer och mer kod. Ett stort projekt, men vi klarar det nog!

Så fräscht det ser ut!

Även VR har tack vare omändringen fått en fräschare look. Det är enkelt, bekvämt och trivsamt att resa med oss. En lyckad tågresa sker enkelt och utan bekymmer och därför ska våra digitala tjänster även vara enkla och problemfria att använda.