Gå till innehållet
Du använder en föråldrad webbläsare
Vi rekommenderar de nyaste versionerna av Firefox, Chrome, Safari, Edge eller Opera.
Tågbiljetter

Sparbiljett

Sparbiljett är alltid förmånlig för alla passagerare.

Boka din resa i god tid och spara

Det säljs ett begränsat antal sparbiljetter till varje tåg. Ju tidigare du köper din biljett, desto större är sannolikheten att du får biljetten till det bästa priset. När sparbiljetterna tar slut börjar vi sälja standardbiljetter.

Tågbiljetter till fjärrtrafiken är förmånliga

Barn, studerande, pensionärer och äldre personer samt värnpliktiga får rabatt på sina biljetter.

Vart ska vi resa?

Utresa
Retur
Passagerare, tilläggstjänster och tillgänglighet

Information om sparbiljett

Studerande, barn (4–16 år), pensionärer samt beväringar och civiltjänstgörare får rabatt på sparbiljetter. Barn mellan 0 och 3 år reser gratis utan egen sittplats. När sparbiljetterna tar slut börjar vi sälja standardbiljetter till normalpris.

Serviceavgifter:

När du köper en sparbiljett vid biljettförsäljningen på stationen eller i en R-kiosk, läggs en serviceavgift (en euro per biljett) till biljettpriset.

Sparbiljetten gäller på den sträcka som anges på biljetten. Du kan ändra restiden (avresedagen och avresetiden) för din biljett före tågets avgång vid biljettförsäljningen på stationen eller genom att kontakta VR:s kundsupport per telefon. Om det ingår ett tågbyte i resan ska biljetten ombokas innan resan börjar. Observera att den sträcka eller riktning som anges på biljetten inte kan ändras.

Det kostar 5 euro per ombokning att omboka en sparbiljett. För en ombokning via biljettförsäljningen debiteras även en serviceavgift på en euro.

Om du ombokar biljetten till en dyrare tågtur, debiteras prisskillnaden i samband med ombokningen. Vid ombokning till en billigare tågtur ersätts inte skillnaden.

Du kan avboka din biljett före tågets avgång och får tillbaka pengarna om du i samband med biljettköpet har köpt avbokningsskydd.

Obs! Om du har köpt din biljett via en återförsäljare, vänligen kontakta denne direkt i fråga om ombokning och avbokning.

Du kan köpa en sparbiljett

  • via vr.fi
  • via appen VR Matkalla
  • vid biljettförsäljningen på stationen
  • i biljettautomater
  • genom att ringa vår kundservice
  • i R-kiosker
  • på Matkahuoltos försäljningsställen och hos Matkahuoltos ombud
  • via resebyråer.

Du får biljetten via e-post, som mobilbiljett eller på papper.

Sparbiljett med sovplats

Varje nattågstur har ett begränsat antal förmånliga sparbiljetter.