Hyppää sisältöön

Oman rautatien kulkijat

Suomessa on noin 6000 kilometriä nimeämättömiä junareittejä. Vielä.

Ilmoita yrityksesi mukaan

Liity edelläkävijöiden joukkoon ja valitse yrityksesi liikematkoille juna. Nimeämme junareittejä niiden yritysten mukaan, jotka korvaavat liikematkustamiseen liittyvää autoilua ja lentämistä junalla.

Mukaan lähteneet yritykset

Yhdessä kohti vihreämpää tulevaisuutta

Säästä aikaa, rahaa ja ympäristöä

Liikematkustuksen siirtäminen junaan hyödyttää sekä yrityksiä että ilmastoa.

Miksi liikematkat kannattaa tehdä junalla?

Jokainen junamatka on hiilineutraali, joten se on samalla ilmastoteko. 95 % junistamme kulkee sähköllä, ja sähköistämättömillä rataosuuksilla ajettujen junien päästöt on kumottu.

Junassa matka-ajan voi hyödyntää töiden tekemiseen tai palautumiseen. Hiljainen Ekstra-luokka sopii erinomaisesti itsenäiseen työskentelyyn, oma hytti puolestaan takaa parhaat puitteet esimerkiksi etäpalaveriin osallistumiselle.

Matkalla voi pitää palaverin. Kaukojunissa on 2-6 hengen työskentelyhyttejä sekä InterCity- junissa 12 hengen kabinetti, josta löytyy kaksi seinänäyttöä. 

Juna on monilla osuuksilla autoa nopeampi tapa matkustaa. Esimerkiksi Helsingistä Lappeenrantaan matkustaa junalla noin kaksi tuntia, kun autolla samaan matkaan kuluu huomattavasti enemmän aikaa.  

Juna on usein autoa edullisempi tapa matkustaa. Monilla reiteillä junalippu on halvempi kuin vastaavan matkan bensakulut autolla, ja ero kasvaa junan hyväksi, kun huomioidaan autoilun kokonaiskustannukset.  

Liity yritysasiakkaaksi

Junaile yrityksellesi hyviä asioita

Yritysasiakkaana junamatkustaminen on entistä sujuvampaa. Joustavat lipputyypit, monipuoliset maksutavat ja helppo matkanhallinta tekevät junasta vastustamattoman valinnan työ- ja liikematkoille.

Tutustu yritysasiakkuuden etuihin
Juna on ympäristöystävällisin valinta.

Vastuullisesti raiteilla

Kiitos, että valitset junan

Jokainen junalla tehty matka on hiilineutraali. Valtaosa junistamme kulkee sähköllä. Sähköistämättömien reittien aiheuttamat päästöt olemme kumonneet loppuvuodesta 2019 lähtien.

Tutustu ympäristövastuuseen