Junalla Helsingistä Turkuun

Nopea yhteys Turkuun

Turun päärautatieaseman ja Kupittaan välillä on käynnissä vuoteen 2024 kestävä ratatyö, jonka vuoksi junaliikenne Helsingin ja Turun välillä kulkee reitillä Helsinki-Kupittaa (Turku).

Lue lisää Helsinki–Kupittaa-liikenteestä
Kaukoliikenteen kertalippu alk. 7,70 €. Mitä aiemmin olet ostoksilla, sitä varmemmin nappaat itsellesi edullisen lipun.

Juna on vihrein valinta Helsinki–Turku-reitille

Juna on ylivoimaisesti ympäristöystävällisin matkustustapa. Matkustat junalla Helsingistä Turkuun ja takaisin melkein 50 kertaa, kun autolla sama määrä päästöjä syntyy jo yhdestä meno-paluu matkasta.

Osta junalippu Helsingistä Turkuun!

Lisää

5 syytä matkustaa junalla Helsingistä Turkuun

  1. Juna on nopea. Matka Helsingistä Turkuun kestää alle kaksi tuntia. Matka-ajan voi käyttää tehokkaasti, ilman turhia pysähdyksiä. Syöminen, vessakäynnit ja jaloittelu onnistuvat kaikki junassa matkan aikana.
  2. Voit hyödyntää matka-ajan tehokkaasti työskentelyyn tai ottaa hetken omaa aikaa. Matkan aikana lataat tarvittaessa tietokoneen ja kännykän, joten työskentely tai netissä surffailu ei jää tyhjistä akuista kiinni.
  3. Junalla matkustat edullisesti. Varaa matkasi ajoissa ja nappaa itsellesi edullinen lippu. Matkustat Helsingistä Turkuun alle kymmenellä eurolla.
  4. Juna jättää kätevästi keskelle kaupunkia. Turun juna-asemalta on vain lyhyt kävelymatka vilkkaalle linja-autoasemalle, josta on hyvät jatkoyhteydet, mikäli jatkat matkaasi vielä eteenpäin.
  5. Juna on ekologinen vaihtoehto Helsinki–Turku-reitille.

Junalla Turun satamaan saakka

Helsingistä Turkuun kulkevien junien päätepysäkki on Turun satama. Pääset junalla melkein laivaan asti: asemalta terminaaleihin on matkaa vain noin 100 metriä.

Tiesitkö tämän Helsingin ja Turun välisestä reitistä

Helsingin ja Turun välistä rataa kutsutaan Rantaradaksi. Sitä alettiin rakentaa jo vuonna 1895, ja nykyään sillä tehdään vuosittain yli miljoona matkaa. Reitti on monelle päivittäinen työmatka.