Junalla Helsingistä Tampereelle

Nopea yhteys Tampereelle

Helsingin ja Tampereen välinen etäisyys on noin 180 kilometriä. Junalla matka taittuu nopeimmillaan noin 1,5 tunnissa. Arkipäivisin Helsingistä Tampereelle lähtee useita kymmeniä junavuoroja.

Lippu Tampereelle maksaa edullisimmillaan vain 5,90 €. Mitä aiemmin olet ostoksilla, sitä varmemmin nappaat itsellesi edullisen lipun.

Juna on vihrein valinta Helsinki–Tampere-reitille

Junalla matkustat Helsingin ja Tampereen välillä 50 kertaa samalla päästömäärällä, joka kuluu autolla jo yhdessä matkassa. Auto kuluttaa meno-paluu matkalla 25 kg hiilidioksidipäästöjä ja juna vain 0,5 kg.

Osta junalippusi Tampereelle!

Lisää

5 syytä matkustaa junalla Helsingistä Tampereelle

  1. Juna on nopea. Matka Tampereelle kestää nopeimmillaan vain 1,5 tuntia. Kahvitauotkaan eivät hidasta matkantekoa, sillä voit nauttia kahvit tai vaikka lasin kuohuvaa ravintolavaunussa.
  2. Työskentele tehokkaasti, syvenny podcastien pariin tai täytä vaikka sanaristikoita. Ota junassa hetki omaa aikaa, jonka voit käyttää juuri niin kuin haluat.
  3. Junalla matkustat edullisesti. Varaa matkasi ajoissa ja nappaa itsellesi edullinen lippu. Matkustat Helsingistä Tampereelle alle kymmenellä eurolla.
  4. Juna on turvallinen matkustustapa. Unohda ruuhkaiset autotiet ja vaihtelevat ajokelit ja matkusta mukavasti ja turvallisesti junalla.
  5. Juna on ekologinen vaihtoehto Helsinki–Tampere-reitille.

Päärataa pitkin

Helsingin ja Tampereen välillä kulkee Suomen päärata. Tampereen juna-asema on Helsingin päärautatieaseman jälkeen toiseksi vilkkain asema VR:n lippumyynnillä mitattuna. Helsingistä Hämeenlinnaan asti kuljet myös Suomen ensimmäisellä rataosuudella. Osuus valmistui jo vuonna 1862.

Entinen tehdaskaupunki

Tampere on kaunis Tammerkosken ympäristöön rakennettu kaupunki. Entinen tehdaskaupunki on nykyään Pohjoismaiden suurin sisämaakaupunki. Kaupungilla pääset aistimaan historian havinaa sekä seuraamaan keskustan uudistumista. Oletko jo käynyt Näsinneulassa? Kiipeä 168 metriä korkeaan torniin ja ihaile Näsijärvelle avautuvaa maisemaa.

Tai miten olisi kuuluisat munkkikahvit Pyynikin munkkikahvilassa? Kahvilarakennus on toiminut Pyynikin maamerkkinä jo vuodesta 1929 asti, ja vuosikymmenten kuluessa munkkikahvilan herkullisesta munkista on tullut ehtymätön osa tamperelaista ruokakulttuuriperinnettä. Sanonta kuuluukin, että munkki päivässä pitää elämän reilassa ja pyllyn pyöreänä!