Junalla Helsingistä Poriin

Nopea yhteys Poriin

Helsingin ja Porin välinen etäisyys on 320 kilometriä. Juna on nopea tapa matkustaa Poriin: matka-aika on nopeimmillaan vain hieman yli 3 tuntia. Matkalla ehdit levätä, nauttia ravintolavaunun antimista tai vaikkapa työskennellä.

Lippu Poriin maksaa edullisimmillaan vain 11,90 €. Mitä aiemmin ehdit ostoksille, sitä varmemmin saat lipun edulliseen hintaan.

Osta lippusi Poriin!

Lisää

Juna on vihrein valinta Helsinki–Pori-reitille

Junalla matkustat Poriin huomattavasti ympäristöystävällisemmin kuin muilla kulkuneuvoilla. Junamatkan hiilidioksidipäästöt ovat lähes 50 kertaa pienemmät kuin automatkan.

Työskentele junassa

Junasta löydät monipuoliset mahdollisuudet matkalla työskentelyyn yksin tai yhdessä. Hiljainen Ekstra-luokka, 2, 4 tai 6 hengen työskentelyhytit sekä 12 hengen kabinetti vastaavat monenlaisiin tarpeisiin.

Tutustu eri vaihtoehtoihin

5 syytä matkustaa junalla Helsingistä Poriin

  1. Juna on nopea ja helppo tapa matkustaa. Voit nauttia matkalla vaikka pullakahvit ravintolavaunussa – matkanteko etenee myös taukosi aikana.
  2. Voit käyttää matka-ajan juuri niin kuin itse haluat. Junan kyydissä sujuu niin työnteko kuin rentoutuminen esimerkiksi hyvän kirjan parissa.
  3. Juna on edullinen vaihtoehto. Varaa matkasi hyvissä ajoin, jolloin varmistat, että saat junalipun edullisimpaan hintaan.
  4. Saat nauttia mielenrauhasta. Junalla on turvallista matkustaa, eikä sinun tarvitse miettiä liikenneruuhkia tai huonoja ajokelejä.
  5. Juna on muita vaihtoehtoja ekologisempi tapa matkustaa. Helsinki–Pori-välillä junan hiilidioksidipäästöt ovat huomattavasti pienemmät verrattuna autoon tai bussiin.

Tiesitkö?

Porin rautatieaseman asemarakennus valmistui vuonna 1937. Se on yksi Suomen ainoita asemarakennuksia, jotka edustavat tyyliltään funktionalismia.

Junamatkailua vuodesta 1895

Junat ovat kulkeneet Poriin Tampereen rataa pitkin jo vuodesta 1895. Nykyään Pori vetää puoleensa kävijöitä erityisesti kesäisin, jolloin vierailijat voivat nauttia esimerkiksi Pori Jazz -tapahtumasta ja Yyterin upeista hiekkarannoista.