Junalla Helsingistä Kouvolaan

Nopea yhteys Kouvolaan

Helsingin ja Kouvolan välinen etäisyys on noin 140 kilometriä. Junalla matka taittuu nopeimmillaan alle 1,5 tunnissa, aikaan 1:22. Helsingistä Kouvolaan kulkee joka päivä lähes 20 junavuoroa.

Lippu Kouvolaan maksaa edullisimmillaan vain 5,90 €. Mitä aiemmin olet ostoksilla, sitä varmemmin nappaat itsellesi edullisen kertalipun.

Osta junalippu Helsingistä Kouvolaan

Lisää

5 syytä matkustaa junalla Helsingistä Kouvolaan

  1. Junalla pääset nopeasti määränpäähäsi. Matka Helsingistä Kouvolaan kestää vain vähän reilun tunnin. Käy matkan aikana vaikka pullakahveilla ravintolavaunussa, niin olet perillä jo ennen kuin huomaatkaan.
  2. Junalla matkustat Helsinki–Kouvola välin ekologisesti, lähes nollapäästöillä.
  3. Juna on turvallinen. Unohda liikenneruuhkat ja vaihtelevat ajokelit ja matkusta Kouvolaan mukavasti ja turvallisesti junalla.
  4. Helsingistä Kouvolaan kulkee jopa 20 vuoroa päivässä. Valitse itsellesi sopivin lähtö ja hyppää junan kyytiin!
  5. Kouvolan rautatieasema on kätevästi keskustan tuntumassa. Rautatieaseman yhteydessä on myös linja-autoasema, joten Kouvolasta on kattavat jatkoyhteydet muualle.

Tiesitkö?

Onko Kouvolan seutu jäänyt sinulle mysteeriksi? Tiesitkö, että Kouvolalla on oma kansallispuisto, maailmanperintökohde ja huvipuisto? Lähde siis Kouvolaan viettämään hauska päivä Tykkimäen huvipuistossa tai patikointiretkelle Repoveden upeaan kansallispuistoon.

Tärkeä risteysasema

Kouvolan asema syntyi alun perin Kuusankosken tehdasyhdyskunnan tarpeisiin. Ensimmäinen asema valmistui vuonna 1875. Alkuaikoina se palveli lähinnä tavara-asemana, mutta vuoden 1885 valtiopäivillä Kouvola valittiin Savon radan risteysasemaksi, minkä myötä asema alkoi nopeasti laajentua.