Junalla Helsingistä Joensuu­hun

Nopea yhteys Joensuuhun

Helsingin ja Joensuun välinen etäisyys on noin 440 kilometriä. Junalla matka taittuu nopeimmillaan vain vähän reilussa 4 tunnissa. Valitse itsellesi paras lähtöaika useista päivittäisistä vuoroista.

Lippu Joensuuhun maksaa alk. 13,90 €. Mitä aiemmin olet ostoksilla, sitä varmemmin nappaat itsellesi edullisen lipun.

Osta junalippu Joensuuhun

Lisää

5 syytä valita juna matkalle Helsingistä Joensuuhun

  1. Juna on nopea. Matka Helsingistä Joensuuhun kestää vain reilut neljä tuntia. Erilaiset tauotkaan eivät hidasta matkantekoa, sillä voit nauttia pullakahvit tai vaikka päivällisen ravintolavaunussa.
  2. Matka-ajan voi hyödyntää puuhasteluun. Työskentele tehokkaasti tai ota hetki omaa aikaa ja rentoudu vaikka podcastien parissa.
  3. Junalla matkustat edullisesti. Varaa matkasi ajoissa ja nappaa itsellesi edullinen kertalippu. Matkustat Helsingistä Joensuuhun reilulla kahdellakymmenellä eurolla.
  4. Juna on turvallinen. Unohda liikenneruuhkat ja vaihtelevat ajokelit ja matkusta Joensuuhun mukavasti ja turvallisesti junalla.
  5. Juna on ylivoimaisesti vihrein vaihtoehto Helsinki–Joensuu-reitille.

Tervetuloa Joensuuhun!

Joensuun rautatieasema on poikkeuksellinen, sillä asemalla risteävät neljään eri ilmansuuntaan kulkevat junaradat. Joensuun asema on myös junakohtauspaikka, jossa junat kohtaavat toisensa samalla raiteella ja toinen niistä väistää sivuraiteelle.

1890-luvulla

Joensuun asemarakennus on kulttuurihistoriallisesti arvokas. Uusrenessanssia edustava asema rakennettiin vuosina 1892–1894 Viipurin ja Sortavalan kautta kulkeneen Karjalan radan pääteasemaksi. Asemarakennus on säilytetty 1800-luvun hengessä. Rautatieaseman pihalla sijaitsee museoveturi, joka tunnetaan nimellä ”Ankka”.