Ajankohtaista

Väy­lä­vi­ras­ton teettämät ratatyöt kesällä – missä ja milloin?

Väylävirasto teettää kesällä usealla eri rataosalla ratatöitä, jotta varmistetaan sujuva ja täsmällinen junaliikenne myös jatkossa. Olemme koostaneet tähän uutiseen kesän merkittävimmät liikenteeseen vaikuttavat ratatyöt.

Pääradalla teetettäviä ratatöitä

Ylivieskan ja Oulun välillä on radan kunnossapidosta johtuvia liikennekatkoja arkiöisin 3.6.–13.6. ja 12.8.–22.8, minkä takia osalle yöjunavuoroista tulee muutoksia ja perumisia.

Oulun ja Rovaniemen välillä uusitaan radan päällysrakennetta ja tehdään siltatöitä, minkä vuoksi korvaamme reitin päiväjunia busseilla maanantaisin, tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin 24.6.–3.10.

Tampereen/Parkanon ja Seinäjoen välillä uusitaan vaihteita ja tehdään turvalaitetöitä, minkä takia osa päiväjunista korvataan tiistaisin ja keskiviikkoisin 12.8.–4.9 busseilla. Ratatyön takia perumme myös 12.8.–4.9. maanantaisin ja tiistaisin lähtevät yöjunat.

Riihimäki-Tampere välillä tehdään kunnossapitotöitä 5.–23.8. minkä vuoksi kaukojunia perutaan ja osalle lähijunista tulee bussikorvauksia.

Elokuun alussa kahdeksan päivän liikennekatko Jyväskylä–Pieksämäki-välillä ja Kuopiossa

Väyläviraston toteuttamasta Jyväskylä–Pieksämäki-perusparannushankkeesta johtuvat liikennekatkot alkavat heinäkuun alussa. Korvaamme 1.7.–31.10. tämän reitin junia busseilla kaikkina arkiaamupäivinä, ja 1.8.–9.8. radalla on kahdeksan vuorokauden liikennekatko.

17.8–18.8. perusparannushanke Jyväskylä-Pieksämäki välillä aiheuttaa bussikorvauksia osalle junista.

Kuopiossa Väylävirasto uusii ratapihaa ja tekee tunnelitöitä, mistä aiheutuu liikennekatko 1.8.–9.8. Kuopiossa tehtävät työt aiheuttavat myös 30 tunnin viikonloppukatkon 22.–23.6. sekä yhden 40 tunnin liikennekatkon 12.7.–14.7. Ratatöistä aiheutuu bussikorvauksia Siilinjärveltä Pieksämäelle/Jyväskylään.

Ratatöiden aiheuttamia muutoksia Turussa

Kupittaa-Turku ratahanke aiheuttaa bussikorvauksia 2.8.–3.8. Turun ja Tampereen välillä.

Sama ratahanke aiheuttaa myös Turun ja Turun sataman välillä ratakatkon 28.7.–4.8. Tällöin kaikki Tampereen suunnasta tulevat Turun satamaan menevät junat on korvattu busseilla välillä Turku-Turku satama.

Turun autojuna-asema on hankkeen vuoksi pois käytöstä 30.7.–4.8, minkä vuoksi tällöin ei ole saapuvia eikä lähteviä autovaunuja Turusta.

Rantaradan liikennekatko 24.6.–28.7.

Väyläviraston Espoon kaupunkiratahanke aiheuttaa kesällä 24.6.–28.7. rantaradalla 5 viikon liikennekatkon. Korvaamme tällöin kaikki kaukoliikenteen junat Helsingin ja Turun välillä busseilla. Olemme koostaneet tietoa poikkeusjärjestelyistä ja bussien lähtö- ja pysähdyspaikoista tänne., Avataan uudessa välilehdessä

Radalla-sivu kokoaa kaiken tiedon samaan paikkaan

Radalla- sivulta löydät listauksen reiteistä, joihin Väyläviraston ratatyöt vaikuttavat. Näillä reiteillä korvaamme junia busseilla ja sivulta löydät myös tiedon bussien lähtö- ja pysähdyspaikoista. Lisäämme ratatöiden tietoja Radalla-sivulle sekä liput matkahakuun vaiheittain. Lue lisää täältä., Avataan uudessa välilehdessä

Lisää ajankohtaista

Ajankohtaista

Rantaradan liikennekatko 24.6.–28.7. – tietoa poikkeusjärjestelyistä

Väyläviraston Espoon kaupunkirata -hankkeen ratatyöt aiheuttavat Leppävaaran länsipuoliselle rantaradalle viiden viikon liikennekatkon 24.6. alka…

Lue juttu

Ajankohtaista

Korotamme lähijunalippujen hintoja: kertalippujen hinnat nousevat keskimäärin 60 senttiä

Korotamme lähiliikenteen (linjat D, G, H, M, O, R, T ja Z) kerta-, sarja- ja kausilippujen hintoja 3. kesäkuuta. Aikuisen kertalipun hinta nousee…

Lue juttu

Ajankohtaista

Vähennämme vuoroja

Vähennämme lisää vuoroja heikon kysynnän vuoksi 15.3.2021 alkaen.…

Lue juttu