Hyppää sisältöön
Ajankohtaista

Ukrainalaisten maksuton matkustusoikeus junissamme jatkuu huhtikuun loppuun saakka

Luovumme Ukrainan passin haltijoille myönnetystä vapaasta matkustusoikeudesta. Toukokuun alusta lähtien matkantekoon tarvitaan normaalien käytäntöjen mukaisesti matkalippu. Ukrainalaiset ovat voineet matkustaa maksutta kauko- ja lähiliikenteen (D, G, M, O, R, T, Z) junissamme maaliskuusta 2022 asti passia näyttämällä.

Yhtenäistämme ukrainalaisten matkustusoikeutta koskevan linjauksen vastaamaan muiden joukkoliikenteen toimijoiden käytäntöä. Toukokuun alusta lähtien ukrainalaiset tarvitsevat matkalipun matkustaakseen VR:n kauko- ja lähiliikenteen junissa. HSL-lähijunissa ukrainalaisten vapaa matkustusoikeus päättyi 1.11.2022. 

Vapaan matkustusoikeuden lisäksi olemme tukeneet ukrainalaisia lahjoittamalla 160 000 euroa Ukrainalle humanitääriseen apuun viime vuoden maaliskuussa. Lisäksi FleetCaren Pieksämäen konepaja lähetti helmikuun alussa 200 kamiinaa Ukrainaan.

Ukrainalaisille kerrotaan muutoksesta omalla kielellä Kerromme muutoksesta ukrainalaisille heidän omalla kielellään ukrainaksi. Konduktööreillä on jaettu muutoksesta kertova ukrainankielinen uutinen, jonka he voivat näyttää ukrainalaisille matkustajille jo ennen muutosta. 

Voit lukea tiedotteen ukrainaksi tästä.

Lisäksi teemme yhteistyöstä ukrainalaisia avustavien järjestöjen kanssa saadaksemme viestin ajoissa junalla matkustaville ukrainalaisille.

Lisää ajankohtaista

Ajankohtaista

Junalla jääkiekon MM-kisoihin – lisäsimme vuoroja kiekkofaneille

Jääkiekon MM-kisat pelataan jo toista vuotta peräkkäin Tampereen Nokia Arenalla. Olemme lisänneet tärkeiden otteluiden yhteyteen ylimääräisiä junavuoroja.

Lue juttu
Allegro-juna

Ajankohtaista

Keskeytämme Allegro-liikenteen maanantaista alkaen

Sunnuntaina 27.3. Helsingistä Pietariin ajetaan ainoastaan aamupäivän Allegro-vuoro, ja iltapäivän klo 15:57 lähtö perutaan. Sunnuntaina Pietaris...

Lue juttu