Ajankohtaista

Rau­ta­tie­a­lan lakko on päättynyt – ju­na­lii­kenne käynnistyy 24.3.2023

Rautatiealan TES-neuvotteluissa on saavutettu sopimus ja junaliikenne käynnistyy aamuyöllä perjantaina 24.3.2023. Lähiliikenteen ensimmäinen vuoro lähtee liikkeelle klo 04:04 ja kaukoliikenteen ensimmäinen vuoro klo 3:40. VR:n kauko- ja lähiliikenne normalisoituvat noin vuorokauden kuluessa. RAU:n ja Paltan neuvotteluissa on sovittu, että veturinkuljettajat palaavat töihin 24.3.2023 klo 0:00 alkaen.

”Kiitämme neuvotteluosapuolia ja sovittelijaa. Hienoa, että sopu vihdoin syntyi ja asiakkaamme pääsevät jälleen matkustamaan junalla ja tavarat liikkuvat teollisuuden tarpeisiin”, kommentoi Laura Ansaharju.

Liikenteen käynnistyessä on vielä odotettavissa mahdollisesti muutoksia, kuten korvaavia bussikuljetuksia sekä yksittäisiä peruutuksia lähipäivien aikana. Myös ravintolavaunut voivat olla osassa kaukojunista aluksi suljettuna tai tuotevalikoimassa voi olla puutteita. Pääosin tilanne kuitenkin palautuu normaaliksi noin vuorokauden kuluessa.

Tavaraliikenteessä on odotettavissa lakosta aiheutuneita poikkeuksia useamman päivän ajan.

Näet liikennöivät junat matkahausta ja mahdolliset poikkeukset ja oman junan tilanteen voit tarkistaa osoitteesta www.vr.fi/junaliikenne-nyt, Avataan uudessa välilehdessä. Tiedot päivittyvät päivän aikana.

Ensimmäisenä liikenteeseen lähtevät kaukoliikenteen junavuorot:

IC62 Kajaanista Helsinkiin klo 3.40

IC40 Vaasasta Helsinkiin klo 4:44

S2 Joensuusta Helsinkiin klo 4:58

IC102 Imatralta Helsinkiin klo 05:02

S35 Helsingistä Ouluun klo 5:03

Ensimmäisenä liikenteeseen lähtevät lähiliikenteen junavuorot:

K-juna Helsingistä Keravalle klo 04:04.

P-juna Helsingistä klo 4:18

I-juna Helsingistä klo 4:36

R-juna Riihimäelle klo 4:20

L-juna Helsingistä Kirkkonummelle klo 4:33

Palautamme kaikille asiakkaille lakon ajalle ostettujen matkalippujen hinnan automaattisesti

Palautamme kaikille asiakkaille lakon ajalle ostettujen matkalippujen hinnan automaattisesti noin viikon sisällä samalle maksutavalle, jolla lippu on maksettu (esim. pankkikortti, luottokortti, verkkopankki). Käsittelemme palautuksia päivä kerrallaan.

Jos emme pysty suoraan palauttamaan rahaa automaattisesti, olemme asiakkaisiin yhteydessä sähköpostitse. Jos olet ostanut lippusi R-kioskista, meillä ei valitettavasti ole yhteys- tai maksutietojasi, emmekä silloin voi palauttaa rahaa automaattisesti. Silloin voit hakea junalipustasi korvausta meiltä täyttämällä lomakkeen osoitteessa www.vr.fi/hae-korvausta, Avataan uudessa välilehdessä.

Lisää ajankohtaista

Ajankohtaista

Kesäaika alkaa su 31.3. – muutoksia aikatauluissa

Sunnuntaina 31.3. klo 03.00 siirretään kelloja normaaliajasta kesäaikaan klo 04.00. Kellojen siirto vaikuttaa muutamien junien kulkuun lauantain…

Lue juttu

Ajankohtaista

Ratatyöt vaikuttavat junaliikenteeseen keväällä ja kesällä – rantaradalla 5 viikon liikennekatko

Väylävirasto tekee kesällä ratatöitä useilla rataosilla. Suurimmat liikennevaikutukset tulevat rantaradalle: korvaamme kaikki Helsingin ja Turun…

Lue juttu

Ajankohtaista

Hyvinkään ja Järvenpään asemien palvelupisteet suljetaan elokuun lopussa

Asemien odotustilat palvelevat jatkossakin nykyisten aukioloaikojen mukaisesti. Lippuja voi jatkossa ostaa VR:n digitaalisten kanavien lisäksi mm…

Lue juttu