Ajankohtaista

Suomen ja Venäjän välinen ju­na­lii­kenne käynnistyy 12.12.2021

Keväästä 2020 tauolla ollut Suomen ja Venäjän välinen junaliikenne käynnistyy jälleen. Venäjä allekirjoitti henkilöjunaliikenteen avaamista koskevan asetuksen 2.12.2021. Vainikkalan rajanylityspaikka aukesi henkilöjunaliikenteelle rajaviranomaisten päätöksellä 18.10.2021. Muiden kulkumuotojen, kuten lento- ja bussiliikenteen, osalta raja on ollut auki jo pidempään. Allegro-junavuorojen liput tulivat myyntiin perjantaina 3.12.2021. Matkustaminen on mahdollista ainoastaan terveystodistuksilla.

Helsingin ja Pietarin välillä kulkeva Allegro liikennöi 12.12. alkaen maanantaista sunnuntaihin kaksi vuoroa päivässä molempiin suuntiin. Matkustamista Suomen ja Venäjän välillä on vielä rajoitettu ja matkaan pääsy edellyttää joko Suomen tai Venäjän kansalaisuutta sekä molempien maiden terveysviranomaisten linjaamia todistuksia.

Terveysturvallisuudesta on matkan aikana huolehdittu kattavin toimenpitein, mm. tehostetulla siivouksella. Junissa on tarjolla käsidesiä, henkilökunta käyttää kasvomaskia ja sen käyttöä suositellaan vahvasti myös matkustajille. Lisäksi paikanvarauksen algoritmi sijoittaa matkustajat mahdollisuuksien mukaan hajapaikoille, jotta turvavälit ovat mahdollisimman suuret.

Venäjälle voivat matkustaa kaikki Suomen kansalaiset, mutta ensimmäisten matkojen odotetaan olevan ennen kaikkea työ- ja asiointimatkoja.

Matkustamiseen vaaditaan terveystodistukset. Venäjälle päin matkustaessa todistukset edellytetään kaikenikäisiltä matkustajilta, Suomeen päin ennen vuotta 2006 syntyneiltä matkustajilta:

  • Venäjälle päin saavuttaessa negatiivinen koronatestitodistus (alle 48 h, PCR)
  • Suomeen päin saavuttaessa EU:n hyväksymä koronarokotustodistus, todistus sairastetusta koronavirustaudista (alle 6 kk) tai negatiivinen koronatestitodistus (alle 72 h, PCR).

Kerromme matkustusehdoista tarkemmin täällä. Tutustuthan ohjeisiin huolella ennen matkaasi.

Terveystodistukset tarkastetaan junaliikenteessä lipun-, passin- ja viisumin tarkastuksen yhteydessä. Matkustaja vastaa itse todistusten kustannuksista ja hyväksyttävyydestä.

Junalippujen hinnat alkavat 59 eurosta (aikuisen menolippu). Allegron aikataulut ja liput sekä lisätietoa matkustamisesta löytyvät osoitteesta shop.vr.fi, Avataan uudessa välilehdessä.

Tiedotetta päivitetty 10.12. klo 22:30

Venäjälle saapuvilta vaaditaan negatiivinen PCR-testi, joka voi olla otettu maksimissaan 48 h ennen saapumista (aiemmin 72 h).

Lisää ajankohtaista

Ajankohtaista

Kesäaika alkaa su 31.3. – muutoksia aikatauluissa

Sunnuntaina 31.3. klo 03.00 siirretään kelloja normaaliajasta kesäaikaan klo 04.00. Kellojen siirto vaikuttaa muutamien junien kulkuun lauantain…

Lue juttu

Ajankohtaista

Ratatyöt vaikuttavat junaliikenteeseen keväällä ja kesällä – rantaradalla 5 viikon liikennekatko

Väylävirasto tekee kesällä ratatöitä useilla rataosilla. Suurimmat liikennevaikutukset tulevat rantaradalle: korvaamme kaikki Helsingin ja Kupitt…

Lue juttu

Ajankohtaista

Hyvinkään ja Järvenpään asemien palvelupisteet suljetaan elokuun lopussa

Asemien odotustilat palvelevat jatkossakin nykyisten aukioloaikojen mukaisesti. Lippuja voi jatkossa ostaa VR:n digitaalisten kanavien lisäksi mm…

Lue juttu