Hyppää sisältöön
Ajankohtaista

Kesän ratatyöt vaikuttavat junaliikenteeseen

Ratatyöt voivat vaikuttaa junaliikenteeseen aikataulumuutoksina, junavuorojen korvaamiseen bussikuljetuksilla sekä supistettuna tarjontana. Löydät ajantasaisen tiedon aikataulumuutoksista ja bussikuljetuksista matkahausta sekä korvaavat bussit -sivulta.

Väylävirasto teettää tänä kesän poikkeuksellisen paljon ratatöitä. Ratatöistä johtuvia muutoksia onkin tiedossa osaan kauko- ja lähiliikenteen junavuoroista. Ratatyöt voivat vaikuttaa junaliikenteeseen aikataulumuutoksina, junavuorojen korvaamiseen bussikuljetuksilla sekä supistettuna tarjontana. Vr.fi:n sekä VR Matkalla -sovelluksen matkahaut näyttävät aina ajantasaiset tiedot lähtevistä junista ja niiden aikatauluista sekä korvaavista bussikuljetuksista.

Ratatyöt pyritään ajoittamaan siten, että ne vaikuttavat mahdollisimman vähän liikenteeseen. Vr.fi-matkahaun lisäksi junaliikenne nyt -sivulle päivitetään junaliikenteen ajankohtaiset muutokset. Ratatöistä viestitään matkustajille tarvittaessa junakuulutuksissa, ja Fintraffic viestii matkustajille asemilla laiturinäyttöjen ja laiturikuulutuksien avulla. Tietoa korvaavista busseista löytyy reittikohtaisesti korvaavat bussit -sivulta sekä vuorokohtaisesti matkahaun hakutuloksista.

Ratojen kunnostustyöt ovat tärkeä osa sujuvaa liikennettä. Vaikka töiden myötä esiintyvät poikkeukset ovat harmillisia, pitkällä tähtäimellä ratatyöt lisäävät matkustusmukavuutta. Töiden myötä esimerkiksi ratavioista johtuvat myöhästymiset vähenevät, ja osan ratatöistä liittyessä ratojen sähköistämiseen, tehdään rataverkostoa entistäkin ympäristöystävällisemmäksi. Teemme tiivistä yhteistyötä Väyläviraston ja Fintrafficin kanssa, jotta saamme asiakkaillemme ajantasaista tietoa ratatöiden vaikutuksesta junaliikenteeseen.

Myös Väylävirasto on tiedottanut kesän ratatöistä. Väyläviraston verkkosivuilla on tietoa ratatöiden syistä sekä aikatauluista osoittessa: https://vayla.fi/-/ratatoita-tehdaan-kesalla-laajalti-eri-puolilla-suomea, Avataan uudessa välilehdessä

Ratatöillä on vaikutusta seuraaviin kaukoliikenteen yhteysväleihin kesällä:

 • Helsinki–Turku
 • Karjaa–Hanko
 • Helsinki–Tampere/Kouvola
 • Helsinki–Riihimäki–Tampere
 • Tampere–Seinäjoki
 • Tampere–Jyväskylä/Haapamäki
 • Tampere–Pori
 • Helsinki–Imatra–Joensuu
 • Joensuu–Nurmes-välille
 • Joensuussa yksittäisten junien perumisia
 • Parikkala–Savonlinna
 • Kouvola–Kotka/Hamina-hanke
 • Kouvola–Pieksämäki
 • Pieksämäki–Joensuu
 • Iisalmi–Ylivieska
 • Seinäjoki–Oulu
 • Oulu–Kemi–Rovaniemi
 • Kajaani–Oulu

Ratatöillä on vaikutusta seuraaviin lähijuniin kesällä

 • Z-, K-, R-, T-, I-, P- ja D-junissa voi esiintyä aikataulumuutoksia, peruutuksia, bussikorvauksia tai hidastuksia. Saat omaa reittiäsi koskevat päiväkohtaiset tiedot matkahausta.

Lisää ajankohtaista

Ajankohtaista

Junalla jääkiekon MM-kisoihin – lisäsimme vuoroja kiekkofaneille

Jääkiekon MM-kisat pelataan jo toista vuotta peräkkäin Tampereen Nokia Arenalla. Olemme lisänneet tärkeiden otteluiden yhteyteen ylimääräisiä junavuoroja.

Lue juttu
Allegro-juna

Ajankohtaista

Keskeytämme Allegro-liikenteen maanantaista alkaen

Sunnuntaina 27.3. Helsingistä Pietariin ajetaan ainoastaan aamupäivän Allegro-vuoro, ja iltapäivän klo 15:57 lähtö perutaan. Sunnuntaina Pietaris...

Lue juttu