Hyppää sisältöön

Romanttiset viikonloppu­kohteet - top 5

Pienikin reissu piristää, kun pääset kahdestaan kullan kanssa romanttiselle viikonloppumatkalle. Kokosimme vinkit pariskuntamatkoille muutamiin kotimaan ykköskohteisiin, joihin matka käy näppärästi junalla. Mikä parasta – junassa loma alkaa jo heti matkalla!

1. Kuhertelua ja gastronomiaa kartanomiljöössä

Muutaman kilometrin päässä Mikkelin keskustasta sijaitseva Tertin kartano tarjoaa asiakkailleen täyden palvelun elämyksiä. Perinteikäs kartano on erikoistunut lähituotetuista raaka-aineista loihdittuihin gastronomisiin elämyksiin, joten tämä on oikea unelmakohde etenkin kulinaristipariskunnille. Tertin seesteinen ympäristö luo täydelliset puitteet rauhalliselle ja kiireettömälle viikonloppureissulle, jolloin voi keskittyä olennaiseen - laatuaikaan oman rakkaimpansa kanssa.

Aktiviteetit: Tutustu ympäristöön lähiseudun poluilla tai polkupyörän selässä. Kauniilla ilmalla nappaa kartanon herkkupuodista eväät retkelle tai rentoudu kartanon satumaisessa puutarhassa.

Asema: Mikkeli, josta n. 7 km taksimatka perille.

Vinkki: Varaa oma hytti junamatkalle, niin kahdenkeskeinen rauha on taattu heti reissun alusta lähtien.

2. Pitsihuviloita ja luonnonrauhaa Punkaharjulla

Punkaharju tarjoaa upeat puitteet romanttiselle pariskuntaviikonlopulle! Punkaharjulla yhdistyy luonto ja luksus. Yövy harjun lakea komistavassa vaaleanpunaisessa puuhuvilassa tai pienessä punaisessa mökissä Saimaan rannalla. Ihastele loputonta rantaviivaa, kuuntele harjun honkien huminaa ja aisti luonnon rauha.

Aktiviteetit: Jos nautit luonnossa liikkumisesta, olet saapunut oikeaan paikkaan. Harjualuetta lukuisine ulkoilureitteineen voi tutkia jalan tai vaikkapa fatbiken selästä. Fatbikeja vuokraa mm. Kruunupuisto. Tutustu myös Metsäntutkimuslaitoksen puulajipuistoon ja Suomen Metsämuseoon Lustoon. Taide-elämyksiä tarjoilevat mm. Taidekartano Johanna Oras ja Aseman Taidelaituri. Ajomatkan päässä on myös Savonlinnan kaupunki lukuisine eri nähtävyyksineen.

Yöpyminen: Hotelli Punkaharju sijaitsee lyhyen matkan päässä Luston asemalta. Hotelli on vaaleanpunainen unelma, jonka jokainen uniikki huone on sisustettu pieteetillä, historiallisen puuhuvilan henkeä kunnioittaen. Majoitustilaa löytyy kesäisin päärakennuksen ja hiljattain uudistetun Keisarinnan huvilan lisäksi ihastuttavista Metsähuone-mökeistä.

Ruoka: Hotelli Punkaharju on tunnettu tasokkaasta ravintolastaan, joten tämä reissu hellii taatusti myös makuhermojasi. Metsämuseo Luston yhteydessä sijaitsee herkullisia elämyksiä tarjoileva Museoravintola Lusto.

Asemat: Punkaharju, Lusto & Retretti. Perille pääsee näppärästi Parikkalan kautta, missä kulkupeli vaihtuu kaukojunasta kiskobussiin. Matka taittuu leppoisasti luontoa ihastellen, junan kulkiessa toinen toistaan kauniimpien järvimaisemien läpi.

3. Rakkautta Saimaan rannalla

Rantasalmella suojaiseen lahden poukamaan kätkeytyvä Hotel & Spa Resort Järvisydän on ehkä parhaiten tunnettu upeasta järvikylpylästään sekä pitkistä perinteistään. Samaisella paikalla Porosalmessa on nimittäin ollut majoituspalveluita tarjoava kestikievari jo 1600-luvulla! Nykyään voit majoittua samaisessa paikassa vaikkapa modernissa maisemasviitiissä, jossa öistä tähtitaivasta pääsee ihastelemaan suoraan omasta sängystä, tai antaa kelluvan house boatin tuudittaa sinut uneen.

Aktiviteetit: Ulkoile lähimaastoihin tehdyillä poluilla tai lähde veneretkelle Saimaan aalloille Linnansaaren kansallispuistoon, jossa voi hyvällä tuurilla nähdä norpan. Aktiivisen päivän päätteeksi on ihanaa rentoutua aikuiseen makuun suunnitellussa kylpylässä, jossa vesiliukumäet loistavat poissaolollaan. Testaa, mikä kolmesta saunasta on suosikkisi, hengittele suolahuoneessa, pulahda järveen tai vilvoittele välillä kymmenisen vuotta sitten Savossa riehunutta Asta-myrskyä simuloivassa suihkussa!

Ruoka: Järvisydämen ravintolapalvelut pitävät sinut kylläisenä. Illallinen Wiinikellarissa luonnonkiviseinien suojissa on unohtumaton elämys.

Asema: Savonlinna, Varkaus, joista taksi vie perille n. 30 € hintaan.

4. Kaupunkiromantiikkaa Suomen Turussa

Turku on täydellinen minilomakohde pariskunnille, sillä tekemistä löytyy taatusti jokaiseen makuun. Aurajoen ranta ja keskustan korttelit hellivät etenkin hyvän ruuan ja pikkuputiikkien ystäviä, kulttuurinnälkäisistä kaupunkilomailijoita unohtamatta.

Aktiviteetit: Jos pidät vanhanajan tunnelmasta, suuntaa päiväkävelylle ihastelemaan Port Arthurin idyllisiä puutalokortteleita tai kiipeä viereiselle kukkulalle, Kakolanmäelle, missä entinen vankila-alue muuntautunut lähivuosien aikana upeaksi asuinalueeksi. Kakolanmäelle pääset Aurajoen puolelta myös esteettömällä vinohissillä eli funikulaarilla, josta avautuu komeat maisemat jokirantaan. Turun museotarjonta ei jätä kylmäksi, ja omat kohteensa löytyy sekä taiteen että historian ystäville. Poikkea vaikka Aboa Vetus & Ars Novassa tai Turun taidemuseossa. Historian havinaa edustavat yli 700-vuotias Turun linna ja 1700–1800-luvun asumiskortteleihin perustettu Luostarinmäen käsityöläismuseo.

Yöpyminen: Turusta löytyy majoitusta aina boutique-elämyksistä budjettivaihtoehtoihiin. Puolalanpuiston reunalla sijaitseva jugend-linna Park Hotel ja Hotel Kakola edustavat ensimmäistä kategoriaa, kun taas budjettivaihtoehtoja voi katsella vaikkapa Hesehotellista tai Laivahostelli S/S Boresta.

Ruoka: Keskustassa voi herkutella vaikkapa kasvisravintola Hüggessa tai napata mukaan jokirannan Pub Niskasta ahvenanmaalaista pizzaa eli peltileipää. Kakolanmäellä kahvihampaan kolotukseen vastaa taivaallisia croissanteja loihtiva leipomo-kahvila bageri Å, kun vatsan kurinaan helpotusta tuo ravintola Kakolanruusu.

Asema: Turku

5. Kuhertelukeidas Kirkkonummella

Kirkkonummen helmi Långvik sijaitsee rauhaisassa merimaisemassa, vain puolen tunnin matkan päässä Helsingistä. Hotelli kätkee sisäänsä kylpylän ja tarjoaa oivat puitteet leppoisalle pariskuntalomalle. Täällä voit rentoutua kylpylässä, virkistyä rantapoluilla ja nauttia hotellin ravintolan tarjoamista kulinaristista elämyksistä. Kippistele kuplivalla ja nuku pitkään. Ota rennosti. Alkaako kuulostaa melko täydelliseltä reseptiltä romanttiselle pariskuntaviikonlopulle?

Aktiviteetit: Långvik tarjoaa laajan valikoiman wellness- ja spa-hoitoja. Hotellilla on myös kattava välinevuokraamo, tennis- ja beach volley-kentät sekä ohjattuja liikuntatunteja.

Asemat: Kirkkonummi, Jorvas. Taksilla pääset asemalta hotellille 5-10 minuutissa.


Kuva: Marianne Ahonen Photography

Konnarikarhu KaukoKotimaan helmien asiantuntija
Konnarikarhu Kauko
Kaukolta saat parhaat vinkit junamatkailuun ja matkakohteisiin, joiden luo juna vie.

Minne matkustetaan?

Meno
Paluu
Matkustajat, lisäpalvelut ja esteettömyys

Lisää luettavaa