Gå till innehållet
Du använder en föråldrad webbläsare
Vi rekommenderar de nyaste versionerna av Firefox, Chrome, Safari, Edge eller Opera.
Tjänster på taget

Arbeta på tåget

På tåget kan du arbeta eller koppla av

Har du lång väg till arbetet? Slipp köra i rusningstid och gör tåget till ett rörligt distanskontor. Tåget är både smidigt och miljövänligt. Du kan koppla av en stund, förbereda dig för arbetsdagen och samla dina tankar när du reser hem.

InterCity- och Pendolino-tågen och rälsbussarna har gratis wifi.

Arbetsro i tåget

På tåget arbetar du i lugn och ro. Om du behöver en ännu tystare plats kan du boka plats i en kupé för 2–4 personer på InterCity-tåg. Även på restaurangvagnens övre våning och i Ekstra-klass finns rymliga och bekväma sittplatser.

Serie- och periodbiljett

Reser du ofta på samma sträcka? Läs mer om seriebiljetten till när- och fjärrtrafiken samt periodbiljetten till fjärrtrafiken.

Personalbiljett är en lönsam investering

Tågresor sparar tid och miljö

Tåget är kostnadseffektivt och miljövänligt. För företag är det alltid förmånligare att låta de anställda göra sina arbetsresor med tåg än att betala ut kilometerersättningar för  egen bil. En tågresa kostar i genomsnitt 11 cent per kilometer. När den anställda åker bil är kilometerersättningen 43 cent per kilometer.

På tåget kan anställda skicka dagens sista mejl och avsluta arbetsdagen flexibelt. Det ger tid för fritidsintressen, familj, vänner och vila.

Kontrollera tidtabellen för ditt tåg

Ändringar och avvikelser

Du kan kontrollera tidtabellen för ditt tåg och eventuella avvikelser på sidan Trafikläge och i tjänsten Tågen på kartan.

Kontrollera tidtabellen

Mötes- och gruppresor

Det är även möjligt att arbeta i grupp på tåget. Boka till exempel ett mötesrum för 12 personer på InterCity-tåg eller en konferenskupé för 2–6 personer på Pendolino. För större grupper kan du boka en hel vagn eller ett helt tåg med egen tidtabell.

Grupptjänster