Aktuellt

VR förbereder sig för en eventuell strejk inom järn­vägs­sek­torn från och med den 20 Mars

Lokförarnas förbud mot övertid och förbud mot byte av skift kan medföra ändringar eller inställda tågresor för VR: s kunder från och med den 1 mars. Strejkvarningen som riktar sig till järnvägssektorn skulle, om den genomförs, stoppa tågtrafiken från och med den 20 mars. Strejken har ännu inte bekräftats, och passagerarna behöver i detta skede inte omboka sina tågbiljetter.

Nyheten uppdaterad 14.3.2023 Järnvägsunionen (RAU) har meddelat om förbud mot övertid och byte av skift för lokförare från och med den 1 mars, vilket kan leda till inställda eller försenade tågförbindelser i fjärrtrafiken samt i pendeltågs- och godstågstrafiken. Dessutom har RAU utfärdat strejkvarningen som, om de genomförs, kan stoppa tågtrafiken från och med den 20 Mars.

”Förhandlingarna fortsätter mellan Arbetsgivarna för servicebranscherna PALTA rf och RAU. Vi hoppas naturligtvis att en lösning kan hittas innan en eventuell strejk inleds, eftersom strejken skulle inverka på många passagerares vardag och semesterplaner samt godstrafiken, säger Laura Ansaharju, personalchef på VR.

Förbud mot övertid och byte av skift från och med den 1 mars

Vi kommer att göra vårt bästa för att köra alla tågturer som vanligt eller ersätta alla inställda fjärrtåg med busstrafik. Det är dock möjligt att vi blir tvungna att ställa in tågturer och att alternativa transporter inte kan ordnas. Om din tågtur ställs in kan du ansöka om ersättning för tågbiljetterna på webbplatsen www.vr.fi/sv/ansok-om-ersattning, Öppnas i en ny flik.

Möjlig strejk från och med den 20 mars

I händelse av strejk blir vi tyvärr tvungna att ställa in alla fjärr- och närtåg. Också godstrafikens tåg kommer då att ställas in, med några få undantag. Om strejken blir av informerar vi dig om möjligheten att ändra eller avboka dina biljetter.

Vi följer med utvecklingen av situationen och instruerar våra kunder när situationen klarnar. Aktuell information om avvikelser från tågtrafiken kan kontrolleras i realtid på webbplatsen www.vr.fi/sv/tagtrafiken-nu, Öppnas i en ny flik.

Mer aktuellt

Aktuellt

Trafikavbrott på kustbanan 24.6–28.7 – information om avvikande arrangemang

Banarbeten under Trafikledsverkets projektet Esbo stadsbana orsakar ett trafikavbrott på fem veckor på kustbanan väster om Alberga från och med d…

Läs artikeln

Aktuellt

Vi höjer priserna på biljetterna till närtåg

Vi höjer priserna på enkel-, serie- och periodbiljetter för närtrafiken (linjerna D, G, H, M, O, R, T och Z) den 3 juni. Priset på en enkelbiljet…

Läs artikeln

Aktuellt

Vi minskar på tågturer

Vi minskar på ytterligare tågturer från 15.3.2021 på grund av svag efterfrågan.…

Läs artikeln