Skip to content

DNA – Mutkattoman arjen kannattaja

Kun liikutaan, niin liikutaan mieluusti junalla ja nautitaan Ekstra-luokan rauhasta. DNA:lla on keksitty, miten mutkaton arki syntyy.

1923 matkaa ja 39 6789 kilometriä vuonna 2022. DNA:lle juna on ykkösvaihtoehto liikkumiseen, ja yksi tyypillinen matka on Helsingin ja Lahden väli.

– Me olemme yhtiö, joka on ollut jo yli kymmenen vuoden ajan mutkattoman arjen kannattaja. Meille on tärkeää, että henkilöstömme voi itse valita sopivimman paikan ja ajan työnsä hoitamiselle. Tämä liittyy vahvasti myös perheystävällisyyteemme, haluamme taata, että työntekijöillämme on riittävästi vapaa-aikaa ja joustoa töissä, DNA:n yritysvastuupäällikkö Tuuli Nummelin kertoo.

Töitä voi siis tehdä kodin, toimiston tai vaikkapa kesämökin lisäksi junassa. DNA:lla matkustetaan monesti Ekstra-luokassa, joka on junan hiljainen tila. Isot nahkaistuimet, väljyys, yksittäiset paikat sekä lipun hintaan kuuluva kahvi tai tee takaavat Ekstra-luokassa sen, että matka on mallillaan.

– Tottakai meilläkin on myyntiä ja kumppaneiden tapaamisia, joiden vuoksi kotoa on syytä liikkua, mutta mikä tärkeintä, työntekijöiden tulee kohdata toinen toisiaan, muuten ei tule töistä mitään, sanoo Nummelin.

– Kannustamme työntekijöitämme aika ajoin toimistoille ja muutenkin tapaamaan tiimikavereita, sillä yhteisöllisyys on mielestämme todella tärkeää työntekijöiden hyvinvoinnille. Inhimillinen on meille tärkeä sana, olemme hiljattain tehneet siihen liittyvän työpaikkalupauksenkin: Inhimillinen, omanlainen työpaikka.

DNA:lla on Helsingin lisäksi konttoreita yli viidellätoista paikkakunnalla ympäri Suomea, ja esimerkiksi Helsingistä Lahden sekä Tampereen suuntiin menevissä junissa matkustaa monia DNA:laisia ja työt sujuvat näppärästi matkalla.

- DNA:lla tiimeissä työskennellään sujuvasti eri puolilta Suomea. Esimerkiksi yksi tiimiläisemme hyppää välillä Rovaniemeltä yöjunaan, jotta pääsee moikkaamaan työkavereita tänne etelään, Nummelin toteaa.

Ässäkortti hihassa

– Kun matkustamme eri toimipisteiden välillä on ensisijainen matkustusvaihtomme juna. Kävinkin juuri itse Tampereella ja matka Ekstra-luokassa oli aivan täydellinen, rauhallinen ja rentouttava, Nummelin muistelee.

Liikkuminen junalla liittyy myös DNA:n yritysvastuuohjelmaan. Datansiirtoa planeettamme rajoissa, Opens in a new tab on kunnianhimoinen tehtävä, johon se yrityksenä pyrkii. Yhtiö onkin saanut vähennettyä omia päästöjään viidessä vuodessa yli 40 prosenttia. Täysin hiilineutraali DNA aikoo olla vuoteen 2030 mennessä.

– Lisäksi yritysvastuuohjelmaamme kuuluvat erilaiset ympäristövastuutyöt, pyrimme esimerkiksi vähentämään liikematkustusta 30 prosentilla vuoteen 2025 mennessä ja isoimmat prosentit tulevat lentämisestä. Juna onkin todellinen ässäkortti hihassa, kun mietimme päästöjen vähentämistä liikematkaamisen suhteen. Haluamme kannustaa työntekijöitämme junamatkaamisen pariin, Nummelin painottaa.

Yhdistämme tärkeimmät – hiilineutraalisti

– Iso juttu tulevaisuuden suhteen on hiilineutraalius ja yritämme DNA:lla kannustaa myös toimittajiamme siihen sekä osallistumaan nimenomaan kunnianhimoisten Science Based Targets -tavoitteiden, Opens in a new tab pariin, Nummelin toteaa.

DNA:n kunnianhimoisten ympäristötavoitteiden lisäksi yhtiö on määritellyt roolikseen yhteiskunnassa yhdistää tärkeimmät. Ja ne tärkeimmät eli kontaktit läheisten kanssa syntyvät toimivan verkon lisäksi myös toimivan junaverkoston myötä.

Voit lukea täältä lisää VR:n yrityspalveluista ja liittyä yritysasiakkaaksemme

More to read

Travelling in Finland

Explorers’ dream route

Finland during the summer is an endless treasure trove for explorers, capable of surprising even the most experienced adventurers. Together with...

Read article
Travelling in Finland

Stunning Finnish landscapes along one route

Experience a fine selection of Finnish landscapes along one train route. National landscapes are part of what creates the Finnish national identi...

Read article
Travelling in Finland

Active winter holiday in Lapland

Are you drawn to peace and quiet, fresh air and hiking in wintry Lapland? The allure of Lapland can also be experienced during shorter trips, and...

Read article