Gå till innehållet

DNA – Mutkattoman arjen kannattaja

Kun liikutaan, niin liikutaan mieluusti junalla ja nautitaan Ekstra-luokan rauhasta. DNA:lla on keksitty, miten mutkaton arki syntyy.

1923 matkaa ja 39 6789 kilometriä vuonna 2022. DNA:lle juna on ykkösvaihtoehto liikkumiseen, ja yksi tyypillinen matka on Helsingin ja Lahden väli.

– Me olemme yhtiö, joka on ollut jo yli kymmenen vuoden ajan mutkattoman arjen kannattaja. Meille on tärkeää, että henkilöstömme voi itse valita sopivimman paikan ja ajan työnsä hoitamiselle. Tämä liittyy vahvasti myös perheystävällisyyteemme, haluamme taata, että työntekijöillämme on riittävästi vapaa-aikaa ja joustoa töissä, DNA:n yritysvastuupäällikkö Tuuli Nummelin kertoo.

Töitä voi siis tehdä kodin, toimiston tai vaikkapa kesämökin lisäksi junassa. DNA:lla matkustetaan monesti Ekstra-luokassa, joka on junan hiljainen tila. Isot nahkaistuimet, väljyys, yksittäiset paikat sekä lipun hintaan kuuluva kahvi tai tee takaavat Ekstra-luokassa sen, että matka on mallillaan.

– Tottakai meilläkin on myyntiä ja kumppaneiden tapaamisia, joiden vuoksi kotoa on syytä liikkua, mutta mikä tärkeintä, työntekijöiden tulee kohdata toinen toisiaan, muuten ei tule töistä mitään, sanoo Nummelin.

– Kannustamme työntekijöitämme aika ajoin toimistoille ja muutenkin tapaamaan tiimikavereita, sillä yhteisöllisyys on mielestämme todella tärkeää työntekijöiden hyvinvoinnille. Inhimillinen on meille tärkeä sana, olemme hiljattain tehneet siihen liittyvän työpaikkalupauksenkin: Inhimillinen, omanlainen työpaikka.

DNA:lla on Helsingin lisäksi konttoreita yli viidellätoista paikkakunnalla ympäri Suomea, ja esimerkiksi Helsingistä Lahden sekä Tampereen suuntiin menevissä junissa matkustaa monia DNA:laisia ja työt sujuvat näppärästi matkalla.

- DNA:lla tiimeissä työskennellään sujuvasti eri puolilta Suomea. Esimerkiksi yksi tiimiläisemme hyppää välillä Rovaniemeltä yöjunaan, jotta pääsee moikkaamaan työkavereita tänne etelään, Nummelin toteaa.

Ässäkortti hihassa

– Kun matkustamme eri toimipisteiden välillä on ensisijainen matkustusvaihtomme juna. Kävinkin juuri itse Tampereella ja matka Ekstra-luokassa oli aivan täydellinen, rauhallinen ja rentouttava, Nummelin muistelee.

Liikkuminen junalla liittyy myös DNA:n yritysvastuuohjelmaan. Datansiirtoa planeettamme rajoissa, Öppnas i en ny flik on kunnianhimoinen tehtävä, johon se yrityksenä pyrkii. Yhtiö onkin saanut vähennettyä omia päästöjään viidessä vuodessa yli 40 prosenttia. Täysin hiilineutraali DNA aikoo olla vuoteen 2030 mennessä.

– Lisäksi yritysvastuuohjelmaamme kuuluvat erilaiset ympäristövastuutyöt, pyrimme esimerkiksi vähentämään liikematkustusta 30 prosentilla vuoteen 2025 mennessä ja isoimmat prosentit tulevat lentämisestä. Juna onkin todellinen ässäkortti hihassa, kun mietimme päästöjen vähentämistä liikematkaamisen suhteen. Haluamme kannustaa työntekijöitämme junamatkaamisen pariin, Nummelin painottaa.

Yhdistämme tärkeimmät – hiilineutraalisti

– Iso juttu tulevaisuuden suhteen on hiilineutraalius ja yritämme DNA:lla kannustaa myös toimittajiamme siihen sekä osallistumaan nimenomaan kunnianhimoisten Science Based Targets -tavoitteiden, Öppnas i en ny flik pariin, Nummelin toteaa.

DNA:n kunnianhimoisten ympäristötavoitteiden lisäksi yhtiö on määritellyt roolikseen yhteiskunnassa yhdistää tärkeimmät. Ja ne tärkeimmät eli kontaktit läheisten kanssa syntyvät toimivan verkon lisäksi myös toimivan junaverkoston myötä.

Voit lukea täältä lisää VR:n yrityspalveluista ja liittyä yritysasiakkaaksemme

Mer att läsa

På resa i Finland

En drömrutt för vandrare

På sommaren är Finland en outsinlig skattkammare för vandrare och kan överraska även erfarna äventyrare. Tillsammans med Forststyrelsen sammanstä...

Läs artikeln
På resa i Finland

Ståtliga nationallandskap vid en rutt

Upplev några väl valda nationallandskap i Finland vid en tågrutt. Nationallandskapen är en del av finsk identitet, och alla som anser sig vara fi...

Läs artikeln
På resa i Finland

Aktiv vintersemester i Lappland

Längtar du efter tystnad, frisk luft och vandringar i naturen i ett vintrigt Lappland? Lapplands tjusning kan även upplevas i små doser, och kort...

Läs artikeln