Junalla Tampereelta Turkuun

Nopea yhteys Turkuun

Tampereen ja Turun välinen etäisyys on noin 160 kilometriä. Junalla matka taittuu jopa alle 2 tunnissa, nopeimmillaan aikaan 1:40. Tampereelta Turkuun lähtee arkipäivisin seitsemän suoraa junavuoroa, joista voit valita itsellesi sopivimman.

Kertalipulla matkaan alk. 6,70 €. Mitä aiemmin olet ostoksilla, sitä varmemmin nappaat itsellesi edullisen lipun.

5 syytä matkustaa junalla Tampereelta Turkuun

  1. Juna on nopea tapa matkustaa. Matka Tampereelta Turkuun kestää nopeimmillaan vain tunnin ja 40 minuuttia. Pysähdystauotkaan eivät hidasta matkantekoa, sillä voit nauttia pullakahvit tai vaikka lounaan ravintolavaunussa.  
  2. Voit hyödyntää matka-ajan tehokkaasti työskentelyyn tai nauttia omasta ajasta uppoutuen vaikka äänikirjan pariin. IC- ja Pendolinojunissa kaikilla paikoilla on pistorasia, joilla lataat tyhjentyneet akut täyteen.
  3. Junalla matkustat edullisesti. Varaa matkasi ajoissa ja nappaa itsellesi edullinen kertalippu. Matkustat Turusta Tampereelle alle kymmenellä eurolla.  
  4. Juna on turvallinen ja vaivaton matkustustapa. Unohda ruuhkaiset autotiet ja vaihtelevat ajokelit ja matkusta mukavasti ja turvallisesti junalla. 
  5. Junan valitseminen Tampere–Turku-reitille on vihreä valinta. Junalla matkustat lähes 0-päästöillä, kun taas saman matka autolla aiheuttaisi yli 11 kiloa hiilidioksidipäästöjä.

Oletko lähdössä risteilylle?

Tampereelta pääsee helposti suoraan myös Turun satamaan, sillä sataman oma rautatieasema sijaitsee aivan terminaalien vieressä. Turun Satamasta on hyvät laivayhteydet länteen. 

Tiesitkö?

Tampereen ja Turun rautatieasemat on rakennettu samana vuonna, 1876. Samana vuonna rakennettiin myös Turku-Toijala ratayhteys, jota pitkin Tampereen ja Turun väliset junat kulkevat.

Turku on myös Suomen ainoa kaupunki, jossa on kolme rautatieasemaa (Turku, Turku satama ja Kupittaa), joissa kaukoliikenteen junat pysähtyvät.