Skip to content
News

Parannamme junayhteyksiä pääradalla ja Jyväskylässä

Lisäämme erityisesti viikonloppujen junavuorotarjontaa 26.3. alkaen. Parannuksia vuoroihin tulee muun muassa Jyväskylän, Tampereen, Hämeenlinnan ja Vaasan seudulle. Väylävirasto teettää alueella ratatöitä kevään aikana, jolloin osa junavuoroista korvataan busseilla.

Jyväskylä saa perjantai- ja sunnuntai-iltoihin uuden suoran junavuoron Helsinkiin. Lisäksi lauantaipäivään ja sunnuntai-iltaan lisätään junavuorot Helsingistä Tampereelle. Kaikki uudet vuorot pysähtyvät myös Hämeenlinnassa.  

Junamatkustus painottuu tällä hetkellä vahvasti viikonlopun vapaa-ajanmatkoille, ja uudet vuorot tuovat lisätarjontaa juuri viikonlopun suosituimpiin matkustusajankohtiin. Näillä muutoksilla saamme esimerkiksi Hämeenlinnan matkustajille lisättyä vuorotarjontaa niihin ajankohtiin, joista olemme nyt saaneet palautetta liian pitkästä vuorovälistä”, toteaa suunnittelujohtajamme Juho Hannukainen. 

 Uudet vuorot ovat: 
  • Jyväskylä klo 19.15 – Tampere 21.04 – Hämeenlinna 21.47 – Helsinki 22.54 (pe, su) 
  • Helsinki klo 12.03 – Hämeenlinna 13.11 – Tampere klo 13.53 (la) 
  • Helsinki klo 21.03 – Hämeenlinna 22.11 – Tampere 22.53 (su) 

Asiakkaiden toiveesta Vaasasta klo 11.35 Helsinkiin lähtenyt vaihdollinen yhteys on aikaistettu lähtemään tiistaista perjantaihin jo aamulla klo 8.20, jolloin Helsinkiin saavutaan jo klo 12.35. Tästä junavuorosta on Seinäjoella sujuvat vaihtoyhteydet myös Oulun ja Jyväskylän suuntiin. Lauantaisin ja sunnuntaisin junan lähtöaika pysyy nykyisessä lähtöajassa klo 11.35. 

Lisäksi kaksi Helsingin ja Oulun välille joulukuussa lisättyä junavuoroa, jotka ovat tähän saakka liikennöineet keskiviikosta perjantaihin sekä sunnuntaisin, alkavat 19.6. alkaen kulkea joka päivä. Toinen junavuoroista lähtee Helsingistä klo 10.03 ja toinen Oulusta klo 15.30. Helsingistä lähtevä vuoro pysähtyy myös Hämeenlinnassa, ja molemmat vuorot pysähtyvät Tampereella, Seinäjoella ja Kokkolassa. 

Ratatyöt vaikuttavat pääradan junaliikenteeseen huhti-toukokuussa 

Väylävirasto teettää huhti-kesäkuun aikana ratatöitä Seinäjoen ja Oulun välillä. Ratatöiden vuoksi useita päiväjunia korvataan Seinäjoen ja Kokkolan tai Oulun välillä busseilla seuraavina ajankohtina: 

ma–to 17.4.–27.4.  ti–to 2.–4.5.  ma–to 29.5.–15.6. 

19.6. alkaen Väylävirasto aloittaa Järvenpään seudulla noin puoli vuotta kestävät ratatyöt, joiden aikana käytössä on vain yksi raide. Tämä hidastaa osaa Helsingistä pohjoiseen lähtevien junien matka-aikaa noin neljällä minuutilla. Lähiliikenteen R-junien vuoroväliä joudutaan harventamaan ruuhka-aikana, eivätkä lähijunat pääse ratatyön vuoksi pysähtymään Ainolan seisakkeella. Osalle R- ja Z-junista on tiedossa aikataulumuutoksia. Lisäksi joudumme poistamaan klo 16.40 lähtevän kaukojunayhteyden Helsinki–Tampere-väliltä tilapäisesti ajalla 19.6.–9.12.2023. 

Päivitämme junien korvaavat bussiyhteydet ja niiden aikataulut matkahakuun sitä mukaa, kun ne varmistuvat. Näin ratatöiden vuoksi poikkeavat aikataulut näkyvät matkahaussa jo lippua ostaessa. Tarkempaa tietoa korvaavista bussiyhteyksistä ja bussien lähtöpaikoista löytyy osoitteesta www.vr.fi/korvaavat-bussit, Opens in a new tab

More articles

InterCity-juna Helsingin päärautatieasemalla.

The latest articles

Long-distance and night trains for winter 2022-23 available on 11 Aug

Tickets will be available for long-distance and night trains for 11 Dec 2022 – 25 Mar 2023, as the new season is launched for sale at 10 am on Th...

Read article
Allegro-juna

The latest articles

Allegro train service will be discontinued on Monday

On Sunday, March 27, only the morning Allegro service will run from Helsinki to St. Petersburg, and the afternoon train at 3.57 pm is cancelled....

Read article

The latest articles

From 11 January 2021, we will be cutting back on our services due to low demand

The new COVID-19 restrictions have reduced train travel. As a result, we are cutting back on our services due to low demand, starting from 11 Jan...

Read article