Junalla Helsingistä Seinäjoelle

Nopea yhteys Seinäjoelle

Helsingin ja Seinäjoen välinen etäisyys on reilut 300 kilometriä. Junalla matka taittuu nopeasti, parhaimmillaan reilussa 2,5 tunnissa. Voit valita itsellesi sopivan lähtöajan, sillä Helsingistä Seinäjoelle kulkee useita junavuoroja joka päivä.

Edullisimmillaan lippu maksaa vain 12,90 euroa – varaa paikkasi ajoissa!

5 syytä valita juna matkalle Helsingistä Seinäjoelle

  1. Juna on nopea. Matka Helsingistä Seinäjoelle kestää vain reilut 2,5 tuntia, vaikka etäisyyttä on 360 kilometriä. Kahvitauotkaan eivät hidasta matkantekoa, sillä voit nauttia kahvit tai vaikka lasin kuohuvaa ravintolavaunussa.
  2. Voit hyödyntää matka-ajan tehokkaasti työskentelyyn tai nauttia omasta ajasta. Työskentele, lue päivän lehdet tai katsele suosikkisarjaasi. Junamatka on omaa aikaasi, jonka voit käyttää niin kuin haluat.
  3. Junalla matkustat edullisesti. Varaa matkasi ajoissa ja nappaa itsellesi edullinen lippu. Matkustat Helsingistä Seinäjoelle alle kahdellakymmenellä eurolla.
  4. Juna jättää kätevästi keskelle kaupunkia. Seinäjoen juna-aseman yhteydessä on myös vilkas linja-autoasema, josta on hyvät jatkoyhteydet, mikäli jatkat matkaasi vielä eteenpäin.
  5. Juna on ekologinen vaihtoehto Helsinki–Seinäjoki-reitille. Junat kulkevat sähköllä, joten hiilidioksidipäästöjä ei synny lainkaan. Saman matkan hiilidioksidipäästöt bussilla ovat 18 kg ja henkilöautolla 26 kg.

1969

Seinäjoen rautatieasema rakennettiin 1969. Se oli aikanaan Suomen toiseksi suurin rautatieasema. Seinäjoki on Suomen pääradan varrella, eli kaupungin kautta kulkevat monet Suomen tärkeimmistä junareiteistä.

Tuolta se tulee!

Junaa odotellessa tai heti Seinäjoelle päästessäsi voit käydä ihailemassa taidetta: Seinäjoen aseman vieressä sijaitsee moderni, hauskasti nimetty "Tuolta se tulee, tuolta se tulee" -patsas, joka on tehty Seinäjoen kehitykseen vaikuttaneiden rautatieläisten työn kunniaksi.